Forum po polsku
Ten rozdział przeznaczony jest dla forumowiczów, którzy nie znają rosyjskiego lub... (zob. 1-wszą wiadomość ) — Эта тема создана для форумчан, которые не знают русского или... (см. 1-е сообщение)
WojciechМодератор раздела  Гданьск Сообщений: 5876 На сайте с 2006 г. Рейтинг: 2189 | Наверх ##
6 апреля 2009 16:36 8 апреля 2009 9:10Przeglądarki Internetowe Ten rozdział przeznaczony jest dla forumowiczów, którzy nie znają rosyjskiego lub nie mają rosyjskiej czcionki. Pierwsza wiadomość OBOWIĄZKOWO powinna być napisana po polsku, odpowiedzi - jak wygodniej.
Эта тема создана для форумчан, которые не знают русского языка или не имеют возможности писать по-русски. Первое сообщение ОБЯЗАТЕЛЬНО должно быть написано по-польски, ответы — как удобней.
Uwaga dla osób, korzystających z Internet Eksplorera Przy używaniu różnych kodów w jednej wiadomości zdarza sie, że jej tekst pojawia się zniekształcony - w postaci "krzaczków" lub "robaczków". To zjawisko nie występuje, jeżeli korzysta sie z Mozilla Firefox lub Opery.
Внимание - кто пользуется Интернет Эксплорером При использовании разных кодов в одном сообщении может случиться, что оно будет искажено - появится ряд странных знаков. Это явление не выступает, если пользоваться Мозиллой или Оперой.
Moderator | | |
aniemirka Начинающий
Polska Сообщений: 33 На сайте с 2010 г. Рейтинг: 6 | Наверх ##
3 января 2011 17:54 3 января 2011 20:51 Przejrzałam Wasze wpisy i spróbuję pewne fakty uściślić i do niektórych informacji odnieść się. Geo Z написал: [q] W Polsce nie ma nazwiska Lewoczuk, ale jest Lewczuk,[/q]
Babcia miała na nazwisko Lewociuk nie Lewoczuk. --- Serdecznie pozdrawiam
- Ania | | |
aniemirka Начинающий
3 января 2011 17:56 3 января 2011 20:53 apss написал: [q] aniemirka, zaplątałaś się troszkę w tym Питере. 
[/q]
Nie rozumiem apss o co Ci chodzi...? --- Serdecznie pozdrawiam
- Ania | | |
aniemirka Начинающий
3 января 2011 18:07 3 января 2011 18:11 [q=apss] Na początek zwróć się do Arta, znawcy regionu, który Cię interesuje. Nikt lepiej Ci nie poradzi, jak poruszać się na Podlasiu./q]
Dziękuję apss, cenna wskazówka. Zaraz z niej skorzystam.
Nie chciałabym Was aż tak bardzo angażować w moją sprawę. Nie ukrywam, że liczę na pomoc, ale też bardzo cenne są dla mnie pomysły, wskazówki, inspiracje. Bo jak mawia się w Polsce: "Co dwie głowy to nie jedna" i "Co głowa to rozum" --- Serdecznie pozdrawiam
- Ania | | |
aniemirka Начинающий
3 января 2011 18:20 3 января 2011 18:23 apss написал: [q] http://www.moikrewni.pl/mapa/kompletny/lewociuk.htmlNazwisko w tym samym miejscu, gdzie urodziła się babcia. Lewociuk - Левочук это перевод Ани. [/q]
Od dawna znam moikrewni.pl. Z niektórymi osobami o tym nazwisku próbowałam się kontaktować, ale bezskutecznie. W okolicach Czeremchy nie mieszka nikt z tej rodziny. Babcia miała 3 braci: dwóch zginęło tragicznie w Czeremsze w bardzo młodym wieku, trzeci ożenił się lecz zmarł też młodo, bezdzietnie na atak serca. Matka babci zmarła w Charkowie (bieżeństwo? zsyłka? nie wiem). Jak widać mało jest w Polsce osób o nazwisku Lewociuk. Mogą to być potomkowie braci mojego pradziadka - ojca Ireny. --- Serdecznie pozdrawiam
- Ania | | |
artМодератор раздела Артысевич Арсений Иванович  Bielsk Podlaski Сообщений: 1050 На сайте с 2004 г. Рейтинг: 225 | Наверх ##
4 января 2011 0:33 4 января 2011 0:38 Przeczytaіem caі№ dyskusjк i nie widze specjanych szans na informacje poza praca w archiwach Petersburga. Moїesz jeszcze sprawdzic w USC w w miejscu zamieszkania dziadków, czy nie spalili akt pierwszych dowodуw osobistych Polski Ludowej . Mieli prawo to zrobiж ale nie musieli a byіy tam ciekawe dokumenty. Podaj mi otczestwo (imiк ojca) twojej babci. a moїe masz inne imiona jej przodkуw? Przy okazji bytnoњci w AR w Biaіymstoku jeszcze coњ sprawdzк, powodzenia Arseniusz --- Все мои и моих предков данные размещены на сайте добровольно и специально для поиска родственников.Все персональные данные о моих родственниках и наших общих предках, помещенные на этот сайт, найдены в Общедоступных aрхивах, в печатных публикациях или при | | |
artМодератор раздела Артысевич Арсений Иванович  Bielsk Podlaski Сообщений: 1050 На сайте с 2004 г. Рейтинг: 225 | Наверх ##
4 января 2011 16:37 4 января 2011 16:51 --- Все мои и моих предков данные размещены на сайте добровольно и специально для поиска родственников.Все персональные данные о моих родственниках и наших общих предках, помещенные на этот сайт, найдены в Общедоступных aрхивах, в печатных публикациях или при | | |
aniemirka Начинающий
4 января 2011 16:40 Wielkie dzięki art za poświęcony czas i odpowiedź. Rodzice Ireny to Piotr i Anastazja. --- Serdecznie pozdrawiam
- Ania | | |
aniemirka Начинающий
4 января 2011 20:37 4 января 2011 20:49 Irina, jeśli trafisz na jakieś informacje, które mogą być dla mnie przydatne - to bardzo proszę, pamiętaj o mnie! Będę tu zaglądać i na nie czekać. Jestem ogromnie wdzięczna za to, co tu dla mnie zrobiłaś. Dziękuję też za wszystko apss oraz Geo Z! --- Serdecznie pozdrawiam
- Ania | | |
Irina Ol С-Петербург Сообщений: 4449 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 15751 | Наверх ##
4 января 2011 20:57 aniemirkaDobrze, Ania  Будем надеяться на положительные ответы архивов. Повторюсь, что если ЦГИА СПб до лета не ответит, попробую помочь. Так что если будут какие-то новости - пиши | | |
aniemirka Начинающий
4 января 2011 23:30 5 января 2011 18:17 Dobrze Irinka, na pewno napiszę, gdy dostanę z archiwów odpowiedzi lub ich nie dostanę. Mam nadzieję, że otrzymam i nie będę musiała prosić Cię o pomoc przy szukaniu informacji w ЦГИА СПб. Ale jeśli nie otrzymam odpowiedzi skorzystam z Twojej uprzejmości, bo inaczej sama sobie nie poradzę. art написал: [q] nie widze specjanych szans na informacje poza praca w archiwach Petersburga. [/q] art na podstawie wszystkich informacji ode mnie oraz swojego bogatego doświadczenia i wiedzy przypuszcza, że prawdopodobnie babcia pochodziła z rodziny prawosławnej i dziadkowie mogli zawrzeć małżeństwo ekumeniczne w cerkwi. Może rzeczywiście tak było. --- Serdecznie pozdrawiam
- Ania | | |
|