| kbg_dnepr Днипро (бывш. Днепропетровск) Сообщений: 7119 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 4338
| Наверх ##
17 ноября 2021 22:29 Завтра, в четвер 18 листопада о 16.00 в краєзнавчому відділі ДОУНБ (пр. Яворницького 18, 3 поверх) відбудеться чергове засідання клубу краєзнавців "Ріднокрай". Проф. І.О. Кочергін презентуватиме книгу " Провідники повстанського руху Придніпров'я" Збірник документів "Провідники повстанського руху Придніпров’я" присвячений історії національно-визвольної боротьби повстанців Криворіжжя та Дніпровського Надпоріжжя – регіонів України, які сьогодні розташовані в межах Дніпропетровської області і є частиною Придніпров’я. У книзі наведено документи радянських репресивно-каральних органів державної безпеки (ВУНК, ДПУ, НКВС), які містять інформацію як про методи боротьби радянського режиму з повстанцями, так і розкривають подробиці життєписів керівників та організаторів повстанських загонів 1918–1922 рр. У збірнику використано документи, оригінали або копії яких зберігаються в Архівному підрозділі УСБУ в Дніпропетровській області та Державному архіві Дніпропетровської області. Більшість із них друкується вперше. Книга стане у пригоді науковцям, краєзнавцям, усім тим, хто цікавиться історією українського повстанського руху та радянськими політичними репресіями. Укладачами збірники стали Юрій Пахоменков та Олександр Чепурко. Є іменний покажчик. Подключиться к конференции Zoom https://zoom.us/j/96239846098?...hkcXNmQT09Идентификатор конференции: 962 3984 6098 Код доступа: 583924 --- Катерина
Глушак (Брянск.) Ковалев, Федосенко (Могилевск.)
Оглотков (Горбат. у. НГГ) Алькин Жарков Кульдишов Баландин (Симб. губ.)
Клышкин Власенко Сакунов Кучерявенко (Глухов)
Кириченко Бондаренко Белоус Страшный (Новомоск. Днепроп.) |