Çäðàñòâóéòå, èùó ðîäñòâåíèêîâ â Ïîëüøå!
ß ðîäèëñÿ â ã. Ìèíñê. Áåëàðóñü â ñåìüå äâîðÿí Âîëÿíñêèõ (ñ ïîòâåðæåäíûì äâîðÿíñòâîì).
Ñåìüå îò 300 äî 500 ëåò.
Ìîé äåäóøêà Âîëÿíñêèé Ýäìóíä Ìå÷èñëàâîâè÷, (óìåð â 1998 ãîäó ) õî÷ó çàêîí÷èòü òî ÷òî îí íà÷àë Ó íåãî áðàò Âîëÿíñêèé Ñòàíèñëàâ Ìå÷èñëàâîâè÷
Ìîé îòåö Âîëÿíñêèé Ìèðîñëàâ Ýäìíäîâè÷
Ìû æèâåì â Êàíàäå óæå 12 ëåò. ß õî÷ó ïîëó÷èòü êàðòó ïîëÿêà è ìíå íóæíû ðîäñòâèíèêè â Ïîëüøå, à òàê æå êîïèÿ òàêîãî æå äðåâà îò ðîäñòâèíèêîâ. Ñ ïèñìåíûì ïîòâåðæäåíèåì ÷òî ìû ðîäñòâèíèêè. (ïåðâûé ðàç âèæó ÷òîáû Ïîëüñêîå êîíñóëüñòâî ïðàñèëà ïîäòâåðæäåíèå äðåâà).
â 2008 ãîäó îäíà èç áëèçêèõ ê íàøåé ñåìüå ëþäåé áûëà â êîíòàêòå ñ íàøèìè ðîäñòâèíèêàìè ñ Ïîëüøè êîòîðûå ïðèåõàëè â Ìèíñê ÷òîáû íàéòòè íàñ, íî ìû ñ 2006 ãîäà ïåðåõàëè â Êàíàäó. Îíè î÷åíü âåæëèâî ïîïðîñèëè ïðåäàòü äðåâî íàøåé ñåìüå. Ðîäíÿ ìîæåò íå ïåðåæèâàòü äðåâî ó íàñ. Òåïåðü ìû èùåì Âàñ!

Åñëè âû èóè òî îòçàâèòåñü.
Witam, szukam krewnych w Polsce!
Urodziłem się w Mińsku. Białoruś w rodzinie szlachty Wolanski (z prowincjonalną szlachtą

.
Rodzina ma od 300 do 500 lat.
Mój dziadek Edmund Wolanski (umarł w 1998 roku) Ma brata Stanislaw Wolanski - który również mieszka na Białorusi
Mój ojciec Wolanski Miroslaw
Mieszkamy w Kanadzie od 12 lat. Chcę dostać kartę Polaka i potrzebuję pomocników w Polsce, a także kopię tego samego drzewa od krewnych. Pisemnym potwierdzeniem, że jesteśmy krewnymi. (Widzę po raz pierwszy, że polski konsulat powinien potwierdzić drzewo)
W 2008 roku jedna z osób bliskich naszej rodzinie kontaktowała się z naszymi krewnymi z Polski, którzy przybyli do Mińska, aby nas znaleźć, ale od tego czasu przeprowadziliśmy się do Kanady. Bardzo grzecznie poprosili o zdradzenie drzewa naszej rodzinie. Nie martw się, drzewo jest z nami. Teraz szukamy ñiebie!
Jeśli jesteś tutaj, proszę dać mi znać!