Vitaly Харкiв(перша столиця УКРАЇНИ!) Сообщений: 8991 На сайте с 2004 г. Рейтинг: 16833 | Наверх ##
28 ноября 2009 15:21 Еще списки умерших от голода:
ВЕЛИКОЛЕПЕТИСЬ" КИЙ РАЙОН Великолепетиська селищна рада смт Велика Лепетиха У 1932–1933 роках с. Велика Ле петиха, Великолепетиська с/р, Великолепетиський рн, Дніпро петровська обл. В селі відбувались: занесення сільради на «чорну дошку»; су дові репресії через невиконання плану хлібозаготівлі; масове ви лучення зерна, виселення за межі села, вилучення майна (Держав ний архів Херсонської області, ф. П 89, оп.1, спр.139; ф. П – 104, оп.1а, спр.145). За свідченням очевидців в селі загинуло 106? осіб. На сьогодні встановлено імена 45 осіб. Мартиролог укладений на підставі свідчень очевидців Голо домору, зібраних вчителями Ве ликолепетиських ЗОШ ІІІІ сту пенів № 1 та № 2. Васильченко Марія, вік не відомий, 1933 р., від голоду, (свідч. Боровик В.М.) Васильченко Петро, вік не відомий, 1933 р., від голоду, (свідч. Боровик В.М.) Васюк Іван Пилипович, 39 р., селянин, 1933 р., від голоду, (свідч. Васюк О.І.) Васюк Пилип Федорович, 60 р., селянин, 1933 р., від голо ду, (свідч. Васюк О.І.) Гондар Григорій Оксентійо" вич, 35 р., селянин, 1933 р., від голоду, (свідч. Щербатенко А.Г.) Горішній Федір, 35 р., кур кулі, 1933 р., від голоду, (свідч. Горішня О.Ф.) Горішня ім’я та по батькові невідоме, 30 р., куркулі, 1933 р., від голоду, (свідч. Горішня О.Ф.) Грек Ніна Онисімовна, до 18 р., утриманка, 1933 р., від го лоду, (свідч. Грек М.О.) Кіріченко сім’я з чотирьох осіб, (імена невідомі), селяни, 1933 р., від голоду, (свідч. Кіріченко О.) Клименко сім’я з дев’яти осіб, імена, по батькові, вік не- відомо, селяни, 1933 р., від го лоду, (свідч. Кохон В.К.) Кутіщева Любов Борисів" на, до 18 р., утриманка, робітни ця, 1933 р., від голоду, (свідч. Кутіщева О.Б.) Куча (сім’я), (імена не відомі), вік невідомий, куркулі, 1933 р., від голоду, (свідч. Глоба У. Н.) Ларченко Іван Галитонович, до 18 р., утриманець, 1933 р., від голоду, (свідч. Ларченко М.Г.) Линець Дарина, до 18 р., ут риманка, 1933 р., від голоду, (свідч. Шевейко О.Т.) Линець Михайло, 33 р., се лянин, 1933 р., від голоду, (свідч. Шевейко О.Т.) Линець Ярина, 30 р., селя нин, 1933 р., від голоду, (свідч. Шевейко О.Т.) Мільченко Василь Петро" вич, 45 р., селянин, 1932 р., від голоду, (свідч. Мільченко Н.В.) Немченко Уляна Василівна, до 18 р., утриманка, 1933 р., від голоду, (свідч. Немченко Л.В.) Немченко Ніна Василівна, до 18 р., утриманка, 1933 р., від голоду, (свідч. Немченко Л.В.) Очерідник Іван Васильович, до 18 р., утриманець, 1932 р., від голоду, (свідч. Очерідник Л. В.) Панфіловська Уляна Васи" лівна, до 18 р., утриманка, 1933 р., від голоду, (свідч. Німченко Л.В.) Панфіловська Ніна Василі" вна; до 18 р., утриманка, 1933 р., від голоду, (свідч. Німченко Л.В.) Савицька Галина Іванівна, до 18 р., утриманка, 1933 р., від голоду, (свідч. Савіцька Є.І.) Савицький Іван Іванович, до 18 р., утриманець, 1933 р., від голоду, (свідч. Савіцька Є.І.) Тарасовичі сім’я з двох осіб, імена, по батькові, вік невідомо, селяни, 1933 р., від голоду, (свідч. Степанець Н.С.) Федорець Надія Євнухівна, вік невідомий, 1933 р., від голо ду, (свідч. Федорець М.Є.) Шулешко сім’я з семи осіб, імена, по батькові, вік невідомо, селяни, 1933 р., від голоду, (свідч. Медяник М.К.)
P.S. Сегодня в Украине день памяти жерв голода и политических репрессий. Поставьте свечку по своим убиенным родственникам... |