Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Рогачевский уезд

Документы и полезные ссылки

Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 66 67 68 69 70 * 71 72 73 74 ... 298 299 300 301 302 303 Вперед →
Модератор: dobby
с е в е р я н и н

с е в е р я н и н

Finland, Helsinki
На сайте с 2006 г.
Рейтинг: 62

Палівач написал:
[q]
с е в е р я н и н написал:
[q]

Какая из них колонией была, уважаемый Паливач?
[/q]

Якая каля Палесся.
[/q]

Ja vielmi vam ŭdziačny!

А в сети есть какая-то открытая инфо по вопросу? Не могу найти.... А было б дужа цикава.))
---
Леоновы: Осиновка Чечерский р-н Гомельской
Развозжаевы: Иркутской г, Балаганский у (МОЛЬКА)
Турченко: Сачковичи Черниг. губ
Нестеренко Черниг. губ Бахмач. р. (Красилiвка, Курiнь, Стрiльники)
Палівач

На сайте с 2006 г.
Рейтинг: 395
11 мая 1862 г. да магілёўскага губернатара звярнуўся з прашэннем галоўны аканом чачэрскага маёнтка графа Чарнышова-Круглікава калежскі асэсар Фальцін. Ён паведаміў, што іншаземцы рыма-каталіцкага веравызнання, якія працуюць на Асінаўскай гуце (цяпер вёска Асінаўская Гута), колькасцю 40 сем’яў (125 душаў), звярнуліся да яго з просьбай пабудаваць пры гуце драўляную капліцу для часовага адпраўлення ў ёй набажэнстваў, а таксама ўладкаваць могілкі.
Гута знаходзілася за ракою Сож, за 40 вёрстаў ад Чачэрска, у якім былі касцёл і каталіцкія могілкі. У вясенні і восеньскі час даехаць з гуты ў Чачэрск было надзвычай складана, бо Сож разліваўся на чатыры вярсты. Калі хто-небудзь з членаў сем’яў работнікаў гуты ў такі час хварэў і жадаў паклікаць ксяндза для споведзі, ксёндз мог прыехаць толькі праз тры дні, калі хворы часта ўжо паміраў. З-за адсутнасці на гуце капліцы памерлых трымалі да пахавання ў хатах, і ў вясенні і летні час гэта станавілася пагрозаю заражэння жыхароў. Таму Фальцін прасіў губернатара дазволіць яму пабудаваць на гуце драўляную капліцу і пры ёй — могілкі.
Губернатар загадаў рагачоўскаму земскаму спраўніку сабраць звесткі па гэтай справе. Высветлілася, што месца, дзе аканом хацеў пабудаваць капліцу, знаходзілася ад чачэрскага касцёла за 45 вёрстаў, ад журавіцкага — за 50, ад чэрыкаўскага і касцюкоўскага — за 70, ад рагачоўскага — за 80 вёрстаў. За 12 вёрстаў была капліца ў Рудні, але майстры гуты, увесь час занятыя на працы, не маглі адлучыцца туды на набажэнства. Гута, дзе прапаноўвалася пабудаваць капліцу, знаходзілася ў балоцістай і лясной мясцовасці, і дабрацца адтуль да бліжэйшых касцёлаў было надзвычай складана, асабліва калі разліваўся Сож. На гуце пражывалі 124 іншаземцы мужскога полу, 122 жаночага і яшчэ 100 католікаў знаходзіліся ў ваколіцах. Духоўная кансісторыя дала дазвол на ўладкаванне капліцы і могілак27.

27 Тамсама. Ф. 822. Воп. 125. Спр. 1208. Арк. 14, 15.

Магілёўскі губернатар 25 кастрычніка 1862 г. паслаў рапарт аб дазволе на будаўніцтва капліцы ў Міністэрства ўнутраных справаў. У лютым 1863 г. ён атрымаў адказ, падпісаны віцэ-дырэктарам Дэпартамента духоўных справаў Шульцам. У дакуменце была просьба да губернатара, каб той паведаміў, ці ёсць на гуце і ў ваколіцах праваслаўнае і, асабліва, былое уніяцкае насельніцтва, і калі ёсць, то якая колькасць. Ці маюць яны сваю царкву, а калі не маюць, то на якой адлегласці знаходзіцца бліжэйшая праваслаўная царква? І, нарэшце, ці не будзе каталіцкая капліца шкодна ўплываць на былых уніятаў?28

28 Тамсама. Арк. 16.

На гэта магілёўскі губернатар 5 кастрычніка 1863 г. адказаў, што калі з канторы маёнтка графа Чарнышова-Круглікава былі запатрабаваныя гэтыя звесткі, прыйшоў адказ, што ва ўладкаванні капліцы неабходнасці ўжо няма29.

29 Тамсама. Арк. 17.

Прикрепленный файл: Асинаука.jpg
с е в е р я н и н

с е в е р я н и н

Finland, Helsinki
На сайте с 2006 г.
Спасибо! про Осиновскую Гуту я знаю. но она была рядом совсем с северо-запада. Это не сама Осиновка.
Видимо, Колония - это Гута. все понятно, спасибо!!! Теперь понятно и исчерпывающе.
---
Палівач

На сайте с 2006 г.
Колониями, как правило, называли поселения иностранцев, переселившихся в Россию. Возле других Осиновок вроде таких поселений не было.
yurochka

yurochka

Мiнск, Беларусь
На сайте с 2011 г.
Рейтинг: 9765
с е в е р я н и н

На всякий случай - гута - это стекольный завод rose.gif
с е в е р я н и н

с е в е р я н и н

Finland, Helsinki
На сайте с 2006 г.

yurochka написал:
[q]
с е в е р я н и н

На всякий случай - гута - это стекольный завод
[/q]

дыж разумею крыху)) імел ввіду осіновскую гуту как колонію)))
палівач напомніл мне, что я відел ее на картах уже как-то рядышком. сама вёска более старая, 18 века вроде
---
ivanich

Беларусь,
На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 1538

Helgi написал:
[q]
Где искать дальше. Что посоветуете?
"Метрики" и "Сказки" не сохранились.
Когда я писал "дальше", я имел ввиду года 1914-1915.
[/q]

Службу в рос. армии и на флоте проходили?
Через Рогачевский уезд с началом ПМВ прошла масса беженцев из западных районов, правда материалов по Центробежу встречается мало, но возможно участие в работе; в РГИА есть сведения о продаже земли крестьянам...
НИАБ
ф. 2378, оп. 1, д. 79 (списки прихожан разных костелов Рогач уезда за 1849 г.) - правда это не 1914-15 гг...
с е в е р я н и н

с е в е р я н и н

Finland, Helsinki
На сайте с 2006 г.
Получил письмо от очень хорошего краеведа по Гомельщине. Он нашел, что была большая концентрация Леоновых в обеих Осиновках Чечерского района. Но он думает, что речь идет об Осиновке рядом с с. Полесье. Как раз рядом с которым Гута Осиновская.
Это отличная информация. Готовлю запроос в НИАБ.
---
Палівач

На сайте с 2006 г.
1765 год

Прикрепленный файл: S1031300.jpg
с е в е р я н и н

с е в е р я н и н

Finland, Helsinki
На сайте с 2006 г.

Палівач написал:
[q]
1765 год

[/q]

Леоновых не видно?))) Или тогда были другие фамилии?
P.S. Мой уважаемый краевед предполагает, что эті две Осіновкі (Меркуловічі і Полесье) (да і самі Меркуловічі) - как-то связаны былі. І там, і там много Леоновых было раньше, да і другіе прізнакі. Это пока предположеніе.
---
    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 66 67 68 69 70 * 71 72 73 74 ... 298 299 300 301 302 303 Вперед →
Модератор: dobby
Вверх ⇈