Литовские и польские фамилии
Просьба о помощи в получении информации
| apss Сообщений: 2431 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 2773
| Наверх ##
8 ноября 2009 20:10 | | |
Balymba Україна Карпати Сообщений: 1166 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 1295 | Наверх ##
8 ноября 2009 20:30 Tino один мій далекий родич кілька років тому виправив своє прізвище через суд і тепер він і його сімя ґрещук apss все понятно от имени --- Стефурак, Левкун, Чуревич, Зеленевич, Ківнюк, Лесюк, Данилюк, Кріпчук (Крепчук), Куц, Попик, Вертипорох, Козьмин, Мельничук, Ревтюк, Шовгенюк, Панько, Юращук, Ґрещук, Горішний, Ванджура, Жолоб, Поварчук (Пивоварчук), Лубів, Ісайчук (Ісаїв)
Попович-Турець | | |
Tino Київ, Україна Сообщений: 4407 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 3944 | Наверх ##
8 ноября 2009 22:23 Balymba написал: [q] Tino один мій далекий родич кілька років тому виправив своє прізвище через суд і тепер він і його сімя ґрещук [/q]
Від нині Ваш далекий родич та його родина будуть носити прізвище "син Ґжеґоша" на відміну від "синів Грека", який тисячі в Україні --- Scientia potentia est
-------------------------------------------------------------------------------
Веред, Кононець, Лученко, Савіцький, Синявський, Снігур, Розпутній, Рубленко, Werner | | |
Balymba Україна Карпати Сообщений: 1166 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 1295 | Наверх ##
8 ноября 2009 22:34 Tino Навпаки мій родич носить прізвище своїх батьків-дідів а не "радянофікований" варіант. Адже це прізвище саме в варіанті Gre- а не Hre- зустрічається в моєму селі принаймі з 1740 року. Щоб попередити можливе запитання про записи польською мовою скажу що інше родове прізвище - Горішний ( відоме з 1786 року) писалося через Н весь час. Я схвалюю вчинок родича, і на його місці зробив би те саме, але питання в тому, чому історичну справедливість потрібно відновлювати через суд. Адже в метричній книзі про народження батька мого родича за 1932 рік чітко вказане прізвище ґрещук ( причому українською мовою а не польською чи латиною). це прізвище належало одній із моїх прапрабабусь і цілком можливо що її предок був польського походження. --- Стефурак, Левкун, Чуревич, Зеленевич, Ківнюк, Лесюк, Данилюк, Кріпчук (Крепчук), Куц, Попик, Вертипорох, Козьмин, Мельничук, Ревтюк, Шовгенюк, Панько, Юращук, Ґрещук, Горішний, Ванджура, Жолоб, Поварчук (Пивоварчук), Лубів, Ісайчук (Ісаїв)
Попович-Турець | | |
| Наверх ##
9 ноября 2009 0:53 TinoTino написал: [q] Від нині Ваш далекий родич та його родина будуть носити прізвище "син Ґжеґоша" на відміну від "синів Грека", який тисячі в Україні[/q]
Правда, я не пишу по украински, но читаю и всё понимаю! | | |
9 ноября 2009 11:00 9 ноября 2009 11:00 apss написал: [q] Tino
Tino написал:[q] Від нині Ваш далекий родич та його родина будуть носити прізвище "син Ґжеґоша" на відміну від "синів Грека", який тисячі в Україні[/q]
Правда, я не пишу по украински, но читаю и всё понимаю! [/q]
Смотрите как мы с Вами похожи, я тоже по-польски не пишу, но все понимаю --- Scientia potentia est
Веред, Кононець, Лученко, Савіцький, Синявський, Снігур, Розпутній, Рубленко, Werner | | |
9 ноября 2009 11:04 Balymba написал: [q] чому історичну справедливість потрібно відновлювати через суд. [/q]
Тому що тільки за рішеннням суду можна вносити поправки в документи. Справа тут не в історичній справедливості, а в процедурі... --- Scientia potentia est
| Наверх ##
9 ноября 2009 15:41 Tino написал: [q] Смотрите как мы с Вами похожи[/q]
Совсем не похожи. Я никогда ничего не пишу за спиной. | | |
9 ноября 2009 16:43 Tino Але процедура явно окупантська - родини в яких не одна людина віддала своє життя за незалежність України - В НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ мусять дотримуватися процедури, яку встановили противники Незалежності. --- Стефурак, Левкун, Чуревич, Зеленевич, Ківнюк, Лесюк, Данилюк, Кріпчук (Крепчук), Куц, Попик, Вертипорох, Козьмин, Мельничук, Ревтюк, Шовгенюк, Панько, Юращук, Ґрещук, Горішний, Ванджура, Жолоб, Поварчук (Пивоварчук), Лубів, Ісайчук (Ісаїв)
Попович-Турець | | |
9 ноября 2009 17:09 9 ноября 2009 17:13 apss написал: [q] Tino написал:[q] Смотрите как мы с Вами похожи[/q]
Совсем не похожи. Я никогда ничего не пишу за спиной. [/q]
Вы решили, что ответив земляку на его родном языке я писал что-то у Вас за спиной, дабы скрыть что-то от Вас? Странно это слышать, от человека, который не так давно отвечал мне фразой на украинском...  Более того, не понимаю как на форуме, где люди могут читать в открытую, можно писать что-то "за спиной" у кого-то --- Scientia potentia est
|