Vladimir StadnichukMH: U5a2b. PH: I-FT220052  Донецк, Украина Сообщений: 1788 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 1386 | Наверх ##
3 марта 2012 22:49 Колега надіслав (фотокопію) Люстрації королівщин українських земель XVI-XVIII ст.: Матеріали до реєстру рукописних та друкованих текстів / НАН України; Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С.Грушевського / Раїса Майборода (уклад.). — К., 1999. — 315с. — (Науково- довідкові видання з історії України; Вип.49). — ISBN 5-7702-05550*-4. Зміст: — Передмова — Зведена таблиця відомостей про люстраційні описи королівщин України XVI – XVIII ст. — Реєстр збережених рукописних текстів люстрацій та інших, пов’язаних з ними, архівних матеріалів — Алфавітний перелік видань, що містять тексти люстрацій та фрагменти з них — Хронологічний перелік опублікованих текстів люстрацій та фрагментів з них — Покажчик українських староств, описаних у люстраціях — Вживані скорочення
Умовно географічним покажчиком можна вважати «Покажчик українських староств, описаних у люстраціях». АЛЕ! Згідно з Шематизмом 1886 року мій Жуков належав до староства Городенка. Але у Люстраціях (нагадаю, XVI-XVIII ст.) староство Городенка відсутнє. Є Городельське староство (Блз. воєв. Грд. пов.) та Городоцьке староство (Рск. воєв. Льв. з.). Відомо також, що до 1811 року село було центром Домінік, Станіславського циркулу, а з 1811 року Коломийського. З середини XIX ст. Жуків вже належить до Обертинського повіту Коломийського округу. Але до якого саме староства належав Жуков у XVI-XVIII ст. мені не відомо. Зрозуміло, що це мають бут королівщини Галицької землі Руського воєводства. Найближчим, як на мене, є Коломийське староство (Рск. воєв. Глц. з.). Буду вдячний за думку шановного панства. --- Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)
Кто не понял своего прошлого, вынужден пережить его снова
Сиддхартха Гаутама (Будда) |