Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Крачковские (Кржачковские, Кржечковские)

Ищу предков

← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 * 4 5 6 7 ... 12 13 14 15 16 17 Вперед →
Модераторы: N_Volga, Asmodeika, Радомир
Ad-Reg-Tu

Ad-Reg-Tu

Беларусь
На сайте с 2013 г.
Рейтинг: 4152

Yaugen написал:
[q]
У 1751i 1753 Ланкаушчызна у рэестрах не сустракаецца увогуле?
[/q]

Справа ў тым, што рэестр за 1751 г. больш сціслы, там часта назвы засценкаў не пазначаюцца. У 1753 г. засценак Ланкаўшчызна ёсць, там тады пражывалі дзве асобы: Sciepan Leonow Młynarz y od Koła и Hrehory Kurhanowicz z zaśćianku Srolowszczyzny.

Yaugen написал:
[q]
Młynarz - гэта мельнiк, а што такое y od Koła? Мельнiк i з калёс?
[/q]

Літаральна так. Але гэта ўстойлівы выраз у рэестре. Можа, маецца на ўвазе, што ён мае даход ад працы на млыне і ад перавозак ці ад вырабу калёс? Шчыра кажучы, не ведаю dntknw.gif Трэба запытацца ў каго-небудзь больш прадзвінутага ў падобных пытаннях.

Yaugen написал:
[q]
Што гэта за грашовыя адзiнкi такiя: 33 тынфы і 1 шостак?
[/q]

Пачытаеш у "Энцыклапедыі ВКЛ" 101.gif

Yaugen написал:
[q]
Па маiх разлiках Юрка адносна Андрэя павiнен быць братам, прычым старэйшым (калi Кандрат сын Юркi, то год яго нараджэння па маiх разлiках дзесьцi 1720). Наурад ці Юрка Андрэеу бацька, бо у Андрэя у 1763 годзе ужо сын ажанiуся.
[/q]

Я таксама лічу, што Юрка - старэйшы брат Андрэя.

Yaugen написал:
[q]
Застаецца толькi пытанне, чаму не было метрыкi аб пахаваннi Юркi? Але тут зусiм рэальным выглядае варыянт, што Юрка памёр не у Ланкаушчызне, а ва Ухвале, дзе жыу яго магчымы сын Кандрат.
[/q]

Калі ва Ухвале, то тады яны маглі быць парафіянамі аднаго з трох бліжэйшых касцёлаў - Бобрскага, Бярэзінскага ці Бялыніцкага.

Yaugen написал:
[q]
Ну што, атрымлiваецца, што у Ланкаушчызне нашыя продкi не жылi спрадвеку, а перабралiся туды у 1755-1757 гг.
[/q]

Так, напэўна, прыйшлі служыць да Радзівіла ці проста атабарыліся на яго землях.

Дарэчы, у пасямейным спісе беззямельнай шляхты Барысаўскага павета за 1796 г. адзначана, што ў нашага Ксаверыя Андрэевіча Крачкоўскага "przodek był skarbnikiem ziemi Drohickiey". Хаця гэта можа быць таксама лухта...
---
В личных сообщениях не консультирую! (на сообщения типа "рассмотрите мой поиск", "подскажите какие-нибудь источники по моему поиску", "поделитесь информацией по моему региону" и т.д. отвечать не буду)

Мой дневник
Yaugen

Yaugen

Мiнск
На сайте с 2013 г.
Рейтинг: 363
Ох, як гэта цяжка па крупiцах адшукваць iнфармацыю i трымаць у галаве варыянт што гэта лухта, што продкi штосьцi прыдумалi цi перабольшылi, калi даводзiлi свае шляхецтва :(
Скарбнiкам Драгiцкiм быу Ануфры Кржэчкоускi з-пад Вiцебска, але, як я пiсау раней, ен быу для нашых хутчэй стрыечным братам, а нiяк не продкам.
---
Фамильный сайт Крачковских (Кржечковских): http://krach.clan.su
Ad-Reg-Tu

Ad-Reg-Tu

Беларусь
На сайте с 2013 г.
А адкуль звесткі пра Ануфрыя? Нагадай, калі ласка.
---
В личных сообщениях не консультирую! (на сообщения типа "рассмотрите мой поиск", "подскажите какие-нибудь источники по моему поиску", "поделитесь информацией по моему региону" и т.д. отвечать не буду)

Мой дневник
Yaugen

Yaugen

Мiнск
На сайте с 2013 г.

AdveniatRegnumTuum написал:
[q]
[/q]

Прагледзь тут запiс ад 21.07.14 12:18
---
Yaugen

Yaugen

Мiнск
На сайте с 2013 г.
[q]
Цiкавыя звесткi можна адшукаць у “Радзiвiлаўскiм” 694 фондзе НГAБ. Так, у спісе шляхты, якая плацiла чынш у Барысаўскiх уладаннях Радзiвiла за 1766 год знайшліся Андрэй і Юрка Крачкоўскія з Ланкаўшчызны.
[/q]

Папраулю сам сябе 101.gif У 1766 годзе Барысаускае стараства, натуральна, належыла не Радзiвiлам, а Агiнскiм, дакладней Iгнацыю Агiнскаму. Яго бацька Марцiн Мiхал Агiнскi, таксама стараста Барысаускi, з 1730 па 1750 годы быу яшчэ i Ваеводам Вiцебскiм. Хто ведае, можа дзякуючы Агiнскiм нашы Крачкоускiя перабралiся з-пад Вiцебска на Барысаускiя землi?..
---
Ad-Reg-Tu

Ad-Reg-Tu

Беларусь
На сайте с 2013 г.
Але ўсё роўна гэтыя рэестры адклаліся ў "радзівілаўскім" фондзе.
---

Мой дневник
Ad-Reg-Tu

Ad-Reg-Tu

Беларусь
На сайте с 2013 г.

[q]
У 1754 г. у засценку Ланкаўшчызне ніякіх Крачкоўскіх яшчэ не было, але там тады жыў толькі Sciepan Leonow Młynarz y od Koła.
[/q]

Yaugen написал:
[q]
Młynarz - гэта мельнiк, а што такое y od Koła? Мельнiк i з калёс?
[/q]

[q]
Можа, маецца на ўвазе, што ён мае даход ад працы на млыне і ад перавозак ці ад вырабу калёс?
[/q]

Параіўся наконт гэтага пытання з прадзвінутымі людьмі. Тут маецца на ўвазе, што гэты Sciepan Leonow працаваў на млыне, які меў адно кола, - так званым аднаколавым мукамольным млыне.
---

Мой дневник
Ad-Reg-Tu

Ad-Reg-Tu

Беларусь
На сайте с 2013 г.

Yaugen написал:
[q]
У 1766 годзе Барысаускае стараства, натуральна, належыла не Радзiвiлам, а Агiнскiм, дакладней Iгнацыю Агiнскаму.
[/q]

Ну, так, гэтыя рэестры былі складзены яшчэ пры Агінскіх і разам з архівам апынуліся потым пад Радзівіламі. Нашыя Крачкоўскія, хутчэй за ўсё, не былі ні ваярамі, ні служачымі. Агінскія іх проста прынялі на свае землі ў якасці працоўных рук. А Крачкоўскія за зямлю плацілі ім чынш.
---

Мой дневник
Yaugen

Yaugen

Мiнск
На сайте с 2013 г.
[q]
Тут маецца на ўвазе, што гэты Sciepan Leonow працаваў на млыне, які меў адно кола, - так званым аднаколавым мукамольным млыне.
[/q]

I працавау напэуна на млыне ля Замужан 101.gif

[q]
Нашыя Крачкоўскія, хутчэй за ўсё, не былі ні ваярамі, ні служачымі. Агінскія іх проста прынялі на свае землі ў якасці працоўных рук.
[/q]

Юра, а чаму ты так лiчыш?

I яшчэ, можа ёсць якi фонд у НГАБ, дзе былi бы сабраны дакументы эканамiчнага характара на Агiнскiх за першую палову 18 ст? Ну там розныя кантракты на арэнду зямлi, распiскi, квiты, чыншавыя рэестры, iнвентары i г.д.? Хуткi пошук у iнтэрнеце нiчога не дау..
---
Ad-Reg-Tu

Ad-Reg-Tu

Беларусь
На сайте с 2013 г.

Yaugen написал:
[q]
Юра, а чаму ты так лiчыш?
[/q]

Яўген, проста там менавіта такіх дафіга было 101.gif Сумнеўна, каб удзельнікі магнацкага апалчэння ці служылая шляхта жыла поруч з сялянамі і ў сукупнасці з імі выплочвала адзіную суму чыншу. Памешчыкам было ўсё роўна каго сяліць на сваіх землях - каб толькі былі працоўныя рукі і чынш плацілі.
---

Мой дневник
← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 * 4 5 6 7 ... 12 13 14 15 16 17 Вперед →
Модераторы: N_Volga, Asmodeika, Радомир
Генеалогический форум » Фамильные темы » Поиск предков, родичей и/или однофамильцев » К » Кр - Кш » Крачковские (Кржачковские, Кржечковские) [тема №47527]
Вверх ⇈