Наверх ##
14 декабря 2015 10:36 Матвейчык Д.Ч. Стварэнне і дзейнасць паўстанцкіх атрадаў на памежжы Барысаўскага, Сенненскага і Лепельскага паветаў у 1863 годзе // Гісторыя Друцка-Бярэзінскага краю: Матэрыялы Першых грамадскіх навукова-краязнаўчых чытанняў, Мінск–Крупкі–Магілёў, 28 сакавіка – 20 чэрвеня 2015 г. / Уклад. А.П. Аляхновіч; рэдкал.: В.У. Арцюховіч [і інш.]. Мінск: "Медысонт", 2015. С. 181-197.
с. 191 Персанальны склад аб'яднанага барысаўска-сенненска-лепельскага паўстанцкага атрада: № 16. Бельдзюкевіч Францішак Антоніевіч: узрост – 27; саслоўе, месца паходжання – дваранін Лепельскага павета. --- В личных сообщениях не консультирую! (на сообщения типа "рассмотрите мой поиск", "подскажите какие-нибудь источники по моему поиску", "поделитесь информацией по моему региону" и т.д. отвечать не буду)
Мой дневник |
Большое спасибо, Ольга за эту информацию и фотографии.
Сообщу вам, что князь Михал Огиньский и братья графычи Иосиф и Станислав Юдицкие были довольно близкими родственниками (общая бабка Марианна Огинская).
Поэтому, когда во время рейда на Ивенец в 1794 г. Огинский заехал в соседнее имение Камень, то был с почестями принят Юдицкими, а также получил в подарок коня в триста червонцев ценою...