GrayRamМодератор раздела Vita sine libertate nihil  В Молдове ППЖ Сообщений: 12357 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 8260 | Наверх ##
20 июня 2014 11:20 20 июня 2014 11:23 Jaśnie Oświeconemu Księciu Radziwiłowi na Birzach i Dubingach i Hetmanowi Wielkiego Księstwa Litewskiego i Panu Panu mnie Miłościwy
Jaśnie Oświecone Książę Panie Panie mój Miłościwy
Jego Miłość Pan Długopolski czekawszy na tamtą od W.X.M. należącą summe,odjechał do Książęcia Jego Miłości Pana Kanclerza, który znowu pisze do mnie, abym się u W.X,M. upomniał posyłam pisanie Jego Książęcej Mości pisze do mnie, cyż przez Pana Długoszewskie osobliwie Pop Mie wicki i chłopi Nowosielscy postali suppliki, jakoby od piechoty W.X.M. mieli mieć krzywdę i obciążenie jam w tych rzeczach błachych molestować W.X.M. nie chciał, gdyż chłop rad często płonne sieje po- wieści, Pop wprawdzie często skarżył abym się upomniał sprawiedli- wości, nie wątpić nic, iż jeśliby co takowego nader zdrożnego była iż W.X.M. zganić rozkażesz. Strony tej summy którą Książę Je M Naznaczył klasztorowi, kiedy W.X.M. czas naznaczyć będzisz raczył i miejsce oddania o wiadomość proszę. Oddaje się za tym Zuni- z onemi własne W.X.M posługami Dat z Nakbol 1630 dnia 18 stycznia
Waszej X. M. Pana Pana me M..
Ośniony Sługa Tomasz Bildziukiewicz
 --- Сведения о моих предках размещены для восстановления истории семьи.
Мой дневник |