[q] Àðõèâû Ïîëüøè https://archiwa.gov.pl/en/ Ïîëüñêàÿ ñëóæáà ãåíåàëîãèè Èäèòå ïî ññûëêå >>> Ñïðàâî÷íèêè è Àäðåñ-Êàëåíäàðè Êîðîëåâñòâà Ïîëüñêîãî https://book-olds.ru/BookLibra...skogo.html Ìåòðè÷åñêèå êíèãè - http://metryki.genealodzy.pl/ Ýâàêóèðîâàííûå ïîëÿêè 1943-1946 â Íîâîñèáèðñêóþ, Êåìåðîâñêóþ îáëàñòè è â Àëòàéñêèé êðàé. Àðõèâ Àëòàéñêîãî êðàÿ (ÃÀÀÊ) - http://www.archiv.ab.ru/files/inventory/%D0%A0921-1.pdf[/q]
Ïðîñüáà ê ó÷àñòíèêàì, ðàáîòàþùèì â ðàçäåëå - 1. Íå êîïèðîâàòü ìíîãîñòóïåí÷àòûå äèàëîãè ïðè îòâåòå. Îñòàâëÿéòå òîëüêî òó ÷àñòü, íà êîòîðóþ îòâå÷àåòå. 2. Äëÿ áëàãîäàðíîñòè èñïîëüçóéòå òðè âàðèàíòà - * Ðåéòèíã (+/-) * Ëàéê * Îòçûâ â Ïðîôèëå ó÷àñòíèêà çà ñîîáùåíèå 3. Íå ïèøèòå òåêñòû ñîîáùåíèé òîëüêî áîëüøèìè áóêâàìè. 4. Îáðàùàéòå âíèìàíèå íà íàçâàíèÿ òåì è ðàñøèôðîâêó ïîäòåì ïðè êðåïëåíèå ñâîåãî ïîñòà. 5. Ïðåæäå, ÷åì îòêðûòü íîâóþ òåìó, ïðîëèñòàéòå ðàçäåë. Íå íàäî äóáëèðîâàòü óæå îòêðûòûå òåìû. |
Forum po polsku
Ten rozdział przeznaczony jest dla forumowiczów, którzy nie znają rosyjskiego lub... (zob. 1-wszą wiadomość ) — Ýòà òåìà ñîçäàíà äëÿ ôîðóì÷àí, êîòîðûå íå çíàþò ðóññêîãî èëè... (ñì. 1-å ñîîáùåíèå)
Wojciech Ãäàíüñê Ñîîáùåíèé: 5873 Íà ñàéòå ñ 2006 ã. Ðåéòèíã: 2213 | Íàâåðõ ##
6 àïðåëÿ 2009 16:36 8 àïðåëÿ 2009 9:10Przeglądarki Internetowe Ten rozdział przeznaczony jest dla forumowiczów, którzy nie znają rosyjskiego lub nie mają rosyjskiej czcionki. Pierwsza wiadomość OBOWIĄZKOWO powinna być napisana po polsku, odpowiedzi - jak wygodniej.
Ýòà òåìà ñîçäàíà äëÿ ôîðóì÷àí, êîòîðûå íå çíàþò ðóññêîãî ÿçûêà èëè íå èìåþò âîçìîæíîñòè ïèñàòü ïî-ðóññêè. Ïåðâîå ñîîáùåíèå ÎÁßÇÀÒÅËÜÍÎ äîëæíî áûòü íàïèñàíî ïî-ïîëüñêè, îòâåòû — êàê óäîáíåé.
Uwaga dla osób, korzystających z Internet Eksplorera Przy używaniu różnych kodów w jednej wiadomości zdarza sie, że jej tekst pojawia się zniekształcony - w postaci "krzaczków" lub "robaczków". To zjawisko nie występuje, jeżeli korzysta sie z Mozilla Firefox lub Opery.
Âíèìàíèå - êòî ïîëüçóåòñÿ Èíòåðíåò Ýêñïëîðåðîì Ïðè èñïîëüçîâàíèè ðàçíûõ êîäîâ â îäíîì ñîîáùåíèè ìîæåò ñëó÷èòüñÿ, ÷òî îíî áóäåò èñêàæåíî - ïîÿâèòñÿ ðÿä ñòðàííûõ çíàêîâ. Ýòî ÿâëåíèå íå âûñòóïàåò, åñëè ïîëüçîâàòüñÿ Ìîçèëëîé èëè Îïåðîé.
Moderator | | |
| Fresz1988 Íîâè÷îê
Ñîîáùåíèé: 7 Íà ñàéòå ñ 2011 ã. Ðåéòèíã: 2 | Íàâåðõ ##
18 èþíÿ 2011 22:02Skazani na Sachalin Witam, poszukuje wszelkich informacji na temat Jozafata Lubowieckiego, ktory zostal skazany w 1879 lub 1881 roku na Sachalin na katorge. Interesuje mnie wszystko na jego temat: skad zostal zeslany, imiona rodziców, data urodzenia, data smierci, miejsce urodzenia, powod zeslania, jego stan spoleczny i cokolwiek innego. Dane na temat zeslancow (listy zeslancow) znajduja sie podobno gdzies w Moskwie w Archiwum, jednak nie mam pojecia jak sie do tego zabrac. z góry dziekuje za odpowiedz Marcin | | |
motrya09Íîâè÷îê  Ñîîáùåíèé: 4 Íà ñàéòå ñ 2011 ã. Ðåéòèíã: 2 | Íàâåðõ ##
16 èþëÿ 2011 10:45 12 ÿíâàðÿ 2012 23:59 Witam! Szukamy bądź - którą archiwną informację o ojcach mojej babci. Ojciec Jan Kurzecki urodził się 1870 r. w mieście Ciechanów, mama Helena Gronau(Grunau) - w 1878 w cGostomin powiat Csechanow. O zawarciu ich małżeństwa jest zapis w księdze metrycznej przychodu sw.Antonia 1899ð. w Warszawie. | | |
progolinaÍîâè÷îê  Polska Ñîîáùåíèé: 21 Íà ñàéòå ñ 2009 ã. Ðåéòèíã: 4 | Íàâåðõ ##
8 ñåíòÿáðÿ 2011 14:44 Witam. Aniemirka - mam prośbę, nie usuwaj zdjęć, które zamieszczasz na forum. Wszelkie informacje a szczególnie zdjęcia mogą być pomocne w poszukiwaniach prowadzonych przez inne osoby. Sam cały czas szukam podobnych zdjęć do moich carskich wojaków, ich porównywanie przynosi nieraz ciekawe informacje. Kiedyś i ja popełniłem ten błąd i likwidując konto na "fotosiku" usunąłem zdjęcia z moich postów. Zwrócono mi uwagę a doceniając innych i ich pomoc w poszukiwaniach - uzupełniłem posty o brakujące zdjęcia itp. Pozdrawiam - Janek --- Æûâíî (Æèâíî) - Żywno, Ìîíþøêî - Moniuszko
| | |
| aniemirka Íà÷èíàþùèé
Polska Ñîîáùåíèé: 33 Íà ñàéòå ñ 2010 ã. Ðåéòèíã: 6 | Íàâåðõ ##
8 ñåíòÿáðÿ 2011 19:48 8 ñåíòÿáðÿ 2011 20:03 --- Serdecznie pozdrawiam
- Ania | | |
progolinaÍîâè÷îê  Polska Ñîîáùåíèé: 21 Íà ñàéòå ñ 2009 ã. Ðåéòèíã: 4 | Íàâåðõ ##
9 ñåíòÿáðÿ 2011 13:39 Witam aniemirka íàïèñàë: [q] To zdjęcie nadal jest w tym wątku, sprawdzałam. https://forum.vgd.ru/10/22958/150.htm?a=stdforum_view&o=[/q]
właśnie chodziło mi o ten link, - który u mnie się nie otwiera (błąd 404) - do zdjęcia w większej rozdzielczości niż miniaturka na stronie. Przepraszam ale nie zauważyłem, że to samo zdjęcie jest w wątku aniemirka íàïèñàë: [q] W wątku o armii (Ðîññèéñêàÿ Èìïåðàòîðñêàÿ àðìèÿ è ôëîò) zdjęcie również nie zniknęło https://forum.vgd.ru/post/148/9899/p771310.htm#pp771310[/q]
a bardzo mnie zainteresowało. Już je obejrzałem dokładnie, niestety mimo oczekiwań nie pomogło mi w moich poszukiwaniach. Przepraszam za zamieszanie i pozdrawiam - Janek --- Æûâíî (Æèâíî) - Żywno, Ìîíþøêî - Moniuszko
| | |
10 ñåíòÿáðÿ 2011 16:04 Fresz1988 íàïèñàë: [q] Dane na temat zeslancow (listy zeslancow) znajduja sie podobno gdzies w Moskwie[/q]
Witaj, ja też jestem tym tematem zainteresowany, gdy na coś natrafisz wrzuć na to forum. Pozdrawiam - Janek --- Æûâíî (Æèâíî) - Żywno, Ìîíþøêî - Moniuszko
| | |
| Íèêîëè Ñîîáùåíèé: 341 Íà ñàéòå ñ 2010 ã. Ðåéòèíã: 99
| Íàâåðõ ##
13 îêòÿáðÿ 2011 0:21 Ïîäñêàæèòå ïîæ-òà, à êàê áóäåò ïî ïîëüñêè "Èùåì ðîäñòâåííèêîâ - ïîòîìêîì Òèõîìèðîâà Ëåîíèäà Ìèõàéëîâè÷à" è ïðîñòî èìÿ "Òèõîìèðîâ Ëåîíèä Ìèõàéëîâè÷". --- Òèõîìèðîâ (Ïàâëîâñêèé Ïîñàä, Ðóçà, Ìîæàéñê, Çâåíèãîðîä, Ìîñêâà, Ïîëüøà), ×àñîâ (Íîãèíñê - Áîãîðîäñê, ñ.Óñïåíñêîå ïðè ïîðîõîâîì çàâîäå, ä.Êàðàáàíîâî (Êîðîáàíîâî)), Íåâñêèé (Ïàâëîâñêèé Ïîñàä, ã.Âëàäèìèð, Ñóçäàëü è äð.), Øëÿêîâ (Íîãèíñêèé ðàéîí ä.Òèìêîâî). | | |
| Klaudija Ñîîáùåíèé: 206 Íà ñàéòå ñ 2009 ã. Ðåéòèíã: 125
| Íàâåðõ ##
13 îêòÿáðÿ 2011 3:50 Íèêîëè íàïèñàë: [q] Ïîäñêàæèòå ïîæ-òà, à êàê áóäåò ïî ïîëüñêè "Èùåì ðîäñòâåííèêîâ - ïîòîìêîì Òèõîìèðîâà Ëåîíèäà Ìèõàéëîâè÷à" è ïðîñòî èìÿ "Òèõîìèðîâ Ëåîíèä Ìèõàéëîâè÷".[/q]
Szukamy krewnych - potomstwo Tichomirowa Leona syna Michal'a. Tichomirow Leon syn Michal'a. | | |
| Íèêîëè Ñîîáùåíèé: 341 Íà ñàéòå ñ 2010 ã. Ðåéòèíã: 99
| Íàâåðõ ##
13 îêòÿáðÿ 2011 12:50 13 îêòÿáðÿ 2011 12:51 Klaudija íàïèñàë: [q] Íèêîëè íàïèñàë:
[q] Ïîäñêàæèòå ïîæ-òà, à êàê áóäåò ïî ïîëüñêè "Èùåì ðîäñòâåííèêîâ - ïîòîìêîì Òèõîìèðîâà Ëåîíèäà Ìèõàéëîâè÷à" è ïðîñòî èìÿ "Òèõîìèðîâ Ëåîíèä Ìèõàéëîâè÷".[/q]
Szukamy krewnych - potomstwo Tichomirowa Leona syna Michal'a. Tichomirow Leon syn Michal'a. [/q] Ñïàñèáî áîëüøîå. À ó íàïèñàíèÿ ôàìèëèè Òèõîìèðîâ ïî-ïîëüñêè åñòü åùå êàêèå-òî âàðèàíòû??? --- Òèõîìèðîâ (Ïàâëîâñêèé Ïîñàä, Ðóçà, Ìîæàéñê, Çâåíèãîðîä, Ìîñêâà, Ïîëüøà), ×àñîâ (Íîãèíñê - Áîãîðîäñê, ñ.Óñïåíñêîå ïðè ïîðîõîâîì çàâîäå, ä.Êàðàáàíîâî (Êîðîáàíîâî)), Íåâñêèé (Ïàâëîâñêèé Ïîñàä, ã.Âëàäèìèð, Ñóçäàëü è äð.), Øëÿêîâ (Íîãèíñêèé ðàéîí ä.Òèìêîâî). | | |
| Klaudija Ñîîáùåíèé: 206 Íà ñàéòå ñ 2009 ã. Ðåéòèíã: 125
| Íàâåðõ ##
13 îêòÿáðÿ 2011 18:56 | | |
|