Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо

Генеалогический форум ВГД

На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!

4e1967
Отзывы
Друзья
В друзьях
Древа
GEDCOM

4e1967

Создайте аккаунт или войдите, чтобы отправить личное сообщение этому пользователю и увидеть его полные контактные данные

Сообщения 4e1967 (12)

Тема: MyHeritage.com и Family Tree Builder
8.11.2018, 19:29

Доброго дня.
Прошу допомоги в наступному питанні:
Мені подарували тест ДНК. Щоб його придбати створили новий профіль користувача на моє ім'я. Я маю давно власний профіль. Чи можна якось об'єднати ці профілі. Тест ще не реєстрував. Реєструвати його можна лише на тому профілі з якого його купували.
Дякую.

Тема: САМОСТОЯТЕЛЬНАЯ УСТАНОВКА ПАМЯТНИКА
5.10.2016, 17:05

Доброго дня. Проблема наступна прадіда захоронено в с.Патка, Феєр, Угорщина. Приізвища його на захороненні немає. З ким потрібно звязуватись щоб внести його імя на меморіалі? Поділіться досвідом. Місяць тому розіслав електронні листи в посольстов Угорщини в Україні та Росії, також написав в МО Угорщини (туди лист перекладав Гугл транслейтом). Жодних відповідей не отримано. Дякую.

Тема: Баранюк Яков Семенович
5.10.2016, 16:18

Доброго дня. Не знаю в який розділ написати. Ситуація наступна. Мій прадід https://www.obd-memorial.ru/html/info.htm?id=69239765 (це також він https://www.obd-memorial.ru/html/info.htm?id=69771800). Рахується він згідно вищевказаних даних пропавшим безвісті однак прадід дожив спокійно свої дні і на початку 1970 років помер. Ні від кого не ховався, проблем із тим, що майже всю війну провів в полонах не мав. Після війни працював в місцево КСП. Власне питання: що потрібно і до кого звертатись щоб з ОБД Меморіал зняти його запис. Написав про це в ОБД Меморіал там відповіли, що в них дані згідно документів з ЦАМО. Написав в ЦАМО, звітди відповіді немає. Дякую.

Тема: Украинские имена и фамилии - 2014-2025
27.09.2016, 13:12

Доброго дня.
Шукаю будь-яку інформація по прізвищу ПОГОЙДАШ. Всього два ПОГОЙДАШі є в ОБД Меморіал. Згідно http://nomerorg.com/allukraina/ є всього 66 ПОГОЙДАШів. Серед них 12 ПОГОЙДАШів із с. Стратіївка, Чечельницького району, Вінницької області (дане село межує із Балтським районом Одеської області), серед цих осіб 5 мої родичі. 13 осіб зареєстровані в Одесі, 5 в Балті, Одеської області, 4 в Житомирі, 4 в Херсоні, 2 у Вінниці та ще до 10 осіб в різних населених пунктах Вінницької, Одеської та Херсонських областей. Жодного разу не бачив щоб дане прізвище досліджувалось. Таке враження, що прізвище виникло, географічно, на стику Балтського та Чечельницького районів в другій половині 19ст. може хтось стикався з даним прізвищем чи з історією його виникнення то поділіться інформацією. Можливо дане прізвище є видозміненим то також прошу поділитись інформацією та роздумами з даного приводу.
Дякую.
З повагою.

Тема: Ивано-Франковская область
27.09.2016, 13:03

На одному з форумів побачив ось такі речі. Викину сюди, якщо не по темі то прошу модераторів видалити, але можливо дані про цих людей хтось шука. Місце знахідки Рогатинський район, Івано-Франкіської області.

Нижнє посвідчення:
Цісарсько-королівська Австрійська Державна залізниця
Ідентифікаційна картка
Видана панові Дмитру Легкому, станційному робітнику Цісарсько-королівської Австрійської Державної залізниці, в якості додатку до посвідки про надання права пільгового проїзду, який підтверджує її дійсність.
Станіслав, травень 1911
Підпис власника Директор Цісарсько-королівської Австрійської Державної залізниці
/підпис/

Верхнє посвідчення:
Цісарсько-королівська Австрійська Державна залізниця
Ідентифікаційна картка
Видана пані Катерині Легкій, дружині пана Дмитра Легкого, станційного робітника Цісарсько-королівської Австрійської Державної залізниці, в якості додатку до наданого їй дозволу /нечитабельно/, який підтверджує його дійсність. 1 січня 1913 р.
Підпис власника Директор Цісарсько-королівської Австрійської Державної залізниці
/підпис/

Тема: Подольская губерния
19.09.2016, 20:58

Доброго дня.
Шукаю інформацію по прізвищу Погойдаш. Прізвище дуже не часте. Всього два Погойдаші є в ОБД Меморіал. Згідно http://nomerorg.com/allukraina/ є всього 66 Погойдашів. Серед них 12 різних Погойдашів із с. Стратіївка, Чечельницького району, Вінницької області (дане село межує із Балтським районом Одеської області), серед цих осіб 5 мої родичі. 13 осіб зареєстровані в Одесі, 5 в Балті, Одеської області, 4 в Житомирі, 4 в Херсоні, 2 у Вінниці та ще до 10 осіб в різних населених пунктах. Жодного разу не бачив щоб дане прізвище досліджувалось. Таке враження, що прізвище виникло, географічно, на стику Балтського та Чечельницького районів в другій половині 19ст. може хтось стикався з даним прізвищем чи з історією його виникнення то поділіться інформацією. Можливо дане прізвище є видозміненим то також прошу поділитись інформацією.
Дякую.
З повагою.

Тема: Одесская область
19.09.2016, 20:57

Доброго дня.
Шукаю інформацію по прізвищу Погойдаш. Прізвище дуже не часте. Всього два Погойдаші є в ОБД Меморіал. Згідно http://nomerorg.com/allukraina/ є всього 66 Погойдашів. Серед них 12 різних Погойдашів із с. Стратіївка, Чечельницького району, Вінницької області (дане село межує із Балтським районом Одеської області), серед цих осіб 5 мої родичі. 13 осіб зареєстровані в Одесі, 5 в Балті, Одеської області, 4 в Житомирі, 4 в Херсоні, 2 у Вінниці та ще до 10 осіб в різних населених пунктах. Жодного разу не бачив щоб дане прізвище досліджувалось. Таке враження, що прізвище виникло, географічно, на стику Балтського та Чечельницького районів в другій половині 19ст. може хтось стикався з даним прізвищем чи з історією його виникнення то поділіться інформацією. Можливо дане прізвище є видозміненим то також прошу поділитись інформацією.
Дякую.
З повагою.

Тема: Погойдаш
19.09.2016, 20:55

Доброго дня.
Прізвище дуже не часте. Всього два Погойдаші є в ОБД Меморіал. Згідно http://nomerorg.com/allukraina/ є всього 66 Погойдашів. Серед них 12 різних Погойдашів із с. Стратіївка, Чечельницького району, Вінницької області (дане село межує із Балтським районом Одеської області), серед цих осіб 5 мої родичі. 13 осіб зареєстровані в Одесі, 5 в Балті, Одеської області, 4 в Житомирі, 4 в Херсоні, 2 у Вінниці та ще до 10 осіб в різних населених пунктах. Жодного разу не бачив щоб дане прізвище досліджувалось. Таке враження, що прізвище виникло, географічно, на стику Балтського та Чечельницького районів в другій половині 19ст. може хтось стикався з даним прізвищем чи з історією його виникнення то поділіться інформацією. Можливо дане прізвище є видозміненим то також прошу поділитись інформацією.
Дякую.
З повагою.

17.09.2016, 16:28

Почитайте це http://ukrgenealogy.com.ua/viewtopic.php?f=262&t=1563 Думаю Вам трішки стане ясніше про те скільки разів змінювався адміністративно-територіальний устрій цих двох областей. В Гайсинському районі є тільки Тишківка - це 100%. Вказані дані в паспорті можуть зовсім не збігатись із реальним місцем народження. Моя бабуся народилась в Абхазії (є її оригінал свідоцтва про народження), а в паспорті записно село у Вінницькій області де вона постійно проживала. Із різним написанням прізвищ, імен, по-батькові одних і тих же людей та назв села стикнувся особисто. Тому якось спробуйте ще пошукати докази щоб підтвердити свої здогадки або спростувати. З повагою.

Тема: Волынская Губерния
17.09.2016, 15:57

Доброго дня.
Дослідження свого роду завело мене у Волинську область. Мій прадідусь, Баранюк Янко Семенович, згідно нижчевказаних документів, народився в с. Задиби, Турійського району, Волинської області в 1910р. В кінці 1930рр. Він в Абхазії зустрів мою прабабусю (яка родом із с. Суслівці, Летичівського району, Хмельницької області). В них в 1940р. народилась моя бабуся (документ додається). Станом на початок Другої світової війни їхня родина проживала в с. Радовичі, Турійського району, Волинської області. За даною адресою було надіслано повідомлення прабабусі про смерть чоловіка. Згідно даних (документи додаються) мій прадідусь пропав безвісті однак в реальності дожив разом із родиною до початку 1960року на території Вінницької області. За війну був двічі в полоні. В родині про період життя на Волині ніхто ніколи не знав. Прапрабабусю звали Ельжбета Мойсеївна (або Матвіївна, дуже нерозбірливо зроблено запис в погопсодарській книзі за 1950 рік) тому я допускаю, що як мінімум її лінія роду проживала якщо не на території Польші то на територіях які з нею граничать, але аж ніяк не південно-східна частина Вінницької області.
Хочу почати пошуки із сіл де проживала родина на Волині. Може комусь відомо чи збереглись якісь довоєнні погосподарські книги по даних селах. Знаю, що дана територія до 1939 входила до Речі Посполитої і що таке Волинські метрики, але там наче нічого не можу знайти. Можливо по даній території проводились якісь переписи, у звязку із приєднанням до РП, і Вам відомо де їх можна знайти чи продивитись то повідомте.
Буду дуже вдячний.
З повагою.

16.09.2016, 20:05

Доброго дня.
Прошу допомоги з наступним. Мій прапрадід був, за словами діда, дяком в сільській церкві с. Стратіївка, Чечельницького району Вінницької області. Свято-Успенський храм (Українська православна церква - Московський патріархат - це її сучасна назва. За свідченнями історичних джерел і спогадів старожилів, до початку будівництва дерев'яного храму, яке було завершено в 1777 р., в селі діяла більш древня церква. Через багато років почалось спорудження нового Свято-Успенського п'ятикупольного храму з цегли, завершилось в 1891 р. На це було використано 36 тис. руб. з державної казни і внесків приватних осіб. Двоярусний іконостас обладнали в 1898-му, через 5 років храм всередині розфарбований. П'ятикупольний собор зруйнували в 1937 р. на її місці зараз збудована нова церква.
Цікавить чи можна десь знайти інформацію про мого діда саме як про церковного дяка. Також цікавить інформація про дану церкву в період 50-60 роки 20ст.
Дякую.

Тема: АБХАЗСКАЯ АВТОНОМНАЯ РЕСПУБЛИКА
13.09.2016, 13:18

Здравствуйте. Поделюсь интересным наблюдением. Мои прадедушка и прабабушка родились в Украине . Впоследствии выехали в Абхазию, где родилась моя бабушка. В свидетельстве о рождении бабушки фамилия была искажена с " Баранюк " на " Бараненкова " . Фамилии прадедушки и прабабушки также написаны с такими окончаниями. Если кто - то что нибудь может прояснить почему так искажали фамилии буду благодарен.

П.С. Вернувшись в Украину родня жила под фамилией " Баранюк ".

С уважением.