Dzień dobry. Piszę z Polski bo nie wiem jak sobie poradzić. Szukam metryki zgonu krewnego, dlatego proszę wolontariusza, który chciałby mi pomóc. FRANCISZK DRABIŃSKI. Gubernia ufijska, powiat ufijski, folwark Charitonow (Konstantynówka), to miejsce do którego został ewakuowany podczas I wojny światowej i chyba zmarł. Mieszkał we wsi Pniówno, powiat chełmski. FRANCISZEK DRABIŃSKI urodzony 18.01.1864r. w Polsce w miejscowości Jedlińsk powiat radomski, rodzice Tomasz i Paulina Drabiński. Pracował w folwarku Charitonow (Konstantynówka). Proszę o pomoc w ustaleniu daty zgonu FRANCISZKA DRABIŃSKIEGO, myślę że należy sprawdzić księgi metryczne z lat 1915-1930 może wtedy coś się wyjaśni, ja nie mam możliwości. Dziękuję i pozdrawiam Piotr Wilkowski
Witaj Piotrze. W 1917 roku w powiecie Ufimskim nie było miejscowości Charytonów (Konstantynówka). Podobne nazwy występowały w powiatach Bielebiejewskim, Birskim i Sterlitamakskim w guberni Ufimskiej. Aby uzyskać dokładniejsze wyszukiwanie, określ nazwę wioski, w której mieszkał twój krewny w ewakuacji. Listy ewakuowanych znajdują się w kartach podwornych z 1917 r.we wszystkich miejscowościach guberni Ufimskiej. Spróbuj samodzielnie wyszukać na stronie
Zobacz tekst Wiadomość >>>