Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊
Этот раздел - ГЕОГРАФИЧЕСКИЙ - по указанным регионам.
Просьба фамильные темы создавать и размещать в фамильном разделе https://forum.vgd.ru/?ct=1

i.gif ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ на то, что
ВСЕ украинские разделы и темы закрыты для редактирования...
Напечатав свое сообщение, не поленитесь проверить его на предмет грамматических ошибок и неточностей в изложении
через опцию "Предварительный просмотр"...и только потом отправляйте на форум через опцию "Отправить"..

[q]
Гос. архив Хмельницкой области (ГАХО (ДАХО)) https://forum.vgd.ru/1474/
Гос. архив Львовской области (ГАЛО) https://forum.vgd.ru/9032/
Гос. архив Тернопольской области (ГАТО(ДАТО)) https://forum.vgd.ru/5030/
Гос. архив Ровенской области (ГАРО (ДАРО)) https://forum.vgd.ru/1476/
Гос. архив Черновицкой области (ГАЧО (ДАЧО)) https://forum.vgd.ru/3518/
Гос. архив Житомирской области (ГАЖО (ДАЖО)) https://forum.vgd.ru/1473/
Гос. архив Волынской области (ГАВО (ДАВО)) https://forum.vgd.ru/1475/
Список каталогов FamilySearch.org https://nashipredki.com/familysearch
[/q]

i.gif Коллеги, просьба не забалтывать ИНФОРМАТИВНЫЕ темы, которые (без вопросов/ответов).
При цитировании оставляйте только ту часть, на которую даете ответ, или задаете вопрос, остальное отсекайте (удаляйте).
Не надо копировать многоступенчатый диалог.

Ивано-Франковская область - общие вопросы

Диалоговая тема (вопросы/ответы)

← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 35 36 37 38 39 * 40 41 42 43 ... 107 108 109 110 111 112 Вперед →
Модератор: Tomilina
Balymba

Balymba

Україна Карпати
На сайте с 2008 г.
Рейтинг: 1295

Vladimir Stadnichuk написал:
[q]
6. Народження від 1928-го. 243/106. Батьки Онуфрій Човган та Марія Масик (у 106-му - Човган).
[/q]

тОбто виходить, що записували першим будинок жінки, а другим - чоловіка?
---
Стефурак, Левкун, Чуревич, Зеленевич, Ківнюк, Лесюк, Данилюк, Кріпчук (Крепчук), Куц, Попик, Вертипорох, Козьмин, Мельничук, Ревтюк, Шовгенюк, Панько, Юращук, Ґрещук, Горішний, Ванджура, Жолоб, Поварчук (Пивоварчук), Лубів, Ісайчук (Ісаїв)
Попович-Турець
Balymba

Balymba

Україна Карпати
На сайте с 2008 г.

[q]
Або на одній ділянці побудували кілька хатинок і всі вони мали один номер.
[/q]

Якщо врахувати, що ділянка мала більше 15 моргів, то і такий варіант не можна відкидати.
---
Стефурак, Левкун, Чуревич, Зеленевич, Ківнюк, Лесюк, Данилюк, Кріпчук (Крепчук), Куц, Попик, Вертипорох, Козьмин, Мельничук, Ревтюк, Шовгенюк, Панько, Юращук, Ґрещук, Горішний, Ванджура, Жолоб, Поварчук (Пивоварчук), Лубів, Ісайчук (Ісаїв)
Попович-Турець
Vladimir Stadnichuk
MH: U5a2b. PH: I-FT220052

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 1388

Balymba написал:
[q]
тОбто виходить, що записували першим будинок жінки, а другим - чоловіка?
[/q]

Скоріш за все, так мало бути. Але запис 4 не відповідає цій „тенденції”.
Але все одно не зрозуміло: нащо?
Може батьки одружились, але з якихось причин жили окремо?
Тоді не зрозуміло, як такі записи трактувати у випадку смерті (є й такі).
---
Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)

Кто не понял своего прошлого, вынужден пережить его снова
Сиддхартха Гаутама (Будда)
Balymba

Balymba

Україна Карпати
На сайте с 2008 г.

У мене теж виходить, що другий номер належить батькові, принаймі те саме прізвище в цьому будинку і при запису в 1891 і в Францисканській та Йосифінській Метриках.

Хтось в курсі як ЦДІАЛ тепер приймає замовлення? На мій запит від 26 червня тишина - ну думаю відпочивають. Відправив новий 1 вересня - теж поки-що нічого. Боюсь як-би не заборонили займатися генеалогією cray.gif від наших можновладців всього можна чекати - сьогодні здається забороняють використовувати елементи військової форми та спорядження, а ОЗК така корисна річ, особливо в сезон дощів biggrin1.gif
---
Попович-Турець
Vladimir Stadnichuk

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.

Balymba написал:
[q]
Хтось в курсі як ЦДІАЛ тепер приймає замовлення? На мій запит від 26 червня тишина - ну думаю відпочивають. Відправив новий 1 вересня - теж поки-що нічого. Боюсь як-би не заборонили займатися генеалогією
[/q]

Всі мої запити зареєстровано. Навіть спілкувався з одним з виконавців. Але через відпустки липневий запит обіцяють в жовтні.
---
Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)

Vladimir Stadnichuk

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.
Чи зустрічало шановне панство у ДАІФО або ЦДІАЛ Інвентарі або/та Люстрації? Колега рекомендував. Пише наступне:

Інвентарі - це майнові податкові книги XV- ХІХ ст. складалися для продажу, оренди, застави, визначення податків і повинностей у церковних , шляхетських і королівських маєтках. Починаючи з 17 ст. це вже повніші і систематичні описи. Але складу селянських сімей ви там не знайдете, хіба що прізвища та ім’я селян-господарів.
Люстрації - це перевірка, огляд гос. діяльності державних маєтків для податкових чи військових потреб. З 1565 р. проводилися кожних 5 років. Містять відомості про кількість та категорії залежних селян, розміри податків. Там також є загальні списки (особливо за 1772 р.) усіх господарів за прізвищами. А так переважно у раніших люстраціях трапляються лише поодинокі прізвища, як правило, священників, війтів, ремісників, лісників, побережників та ін.
---

Vladimir Stadnichuk

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.
До речі. Хотів спитати. Мій прадід Андрій у 9-ть років залишився повним сиротою. Було це у 1883-му. Опікуном, як я думаю, був його дід. Де саме можна пошукати рішення про те опікунство? Чи такі справи, зазвичай, вирішувались якось інакше. Яке тоді було звичаєве право?
---

Balymba

Balymba

Україна Карпати
На сайте с 2008 г.

[q]

До речі. Хотів спитати. Мій прадід Андрій у 9-ть років залишився повним сиротою. Було це у 1883-му. Опікуном, як я думаю, був його дід. Де саме можна пошукати рішення про те опікунство? Чи такі справи, зазвичай, вирішувались якось інакше. Яке тоді було звичаєве право?
[/q]

З приводу звичаєвого права сказати що-небудь важко, в різних місцевостях воно могло значно різнитися. А от Австрійським цивільним кодексом визначено , що опікунство призначається за рішенням судів. Так, що шукати треба в матеріалах повітового суду (Коломийського). Як виглядає такий документ - зараз покажу (правда він далеко пізніший, але краще зберігся). Розмір занадто великий - відправляю на електронну пошту.
---
Попович-Турець
Vladimir Stadnichuk

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.

Balymba написал:
[q]
шукати треба в матеріалах повітового суду (Коломийського)
[/q]

А якщо Жуков з середини XIX ст. належав до Обертинського повіту Коломийського округу, шукати Обертинський повітовий суд?
---

Balymba

Balymba

Україна Карпати
На сайте с 2008 г.
За Конституцією 1867 року в Австрії було створено триступеневу систему судів: повітові, окружні (крайові), вищі крайові суди.

Повітові суди були судами першої інстанції і діяли у складі одного (повітові) або трьох суддів (повітові колегіальні). Повітові суди розглядали цивільні справи і справи про проступки, а повітові колегіальні – деякі цивільні справи і справи про злочини, які не були підсудні судам присяжних. Дія цих судів поширювалась на декілька судових повітів, які входили до складу того або іншого адміністративного повіту.

Наскільки я зрозумів із довідника по ДАІФО матеріалів Обертинського суду там немає. Але судячи з того що Коломийський суд виступав апеляційним судом щодо справ які розглядалися Обертинським судом, то можливо щось є у ф.501 "Коломийський окружний суд".
---
Попович-Турець
← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 35 36 37 38 39 * 40 41 42 43 ... 107 108 109 110 111 112 Вперед →
Модератор: Tomilina
Вверх ⇈