⮉
VGD.ru | РЕГИСТРАЦИЯ | Войти | Поиск |
Скороход Скороходи з сіл Білоцерківського району Київської області (Васильківського повіту Київської губернії, Білоцерківського староства Київського воєводства, Білоцерківського полку). В цій темі я описую пошуки своїх предків та родичів, які мають дане прізвище.
|
Вперед → | Модератор: АндрийБЦ |
АндрийБЦ Модератор раздела Україна, Біла Церква-Київ Сообщений: 207 На сайте с 2010 г. Рейтинг: 333 | |
АндрийБЦ Модератор раздела Україна, Біла Церква-Київ Сообщений: 207 На сайте с 2010 г. Рейтинг: 333 | Перша згадка про Скороходів Білоцерківського полку стосується списку покозаченої шляхти 1654 року. Всього, згідно з цим документом, їх було двоє: Скороходенко Віктор і Конон. Значаться вони в списку полкової сотні. На даний момент важко сказати чи були вони моїми прямими пращурами, але ймовірність цього, на мій погдяд є дуже великою, адже інших людей з таким прізвищем в списку не значиться. |
АндрийБЦ Модератор раздела Україна, Біла Церква-Київ Сообщений: 207 На сайте с 2010 г. Рейтинг: 333 | Скороход - дівоче прізвище моєї прабабусі по маминій-бабусинії лінії Ганни Сидорівни. Народилася вона в 1899 році в селі Яблунівка. З переписів населення і ревізьких сказок по цьому селу я й розпочав свої пошуки. Зокрема, згідно з ревізькою сказкою 1795 року в Яблунівці жила одна родина Скороходів: Уляна Немовна вдова Скороход - 60 син її Пантелеймон - 35 дружина його Марина Остапова - 28 другий син Михайло - 29 дружина його Мотря Гордеева - 20 третій син Харко - 19 дружина його Анна Семенова - 18 дочка її Марія - 13 Як виявилося, це і є пращури моєї прабабусі, а заразом і мої. Крім того, Скороходи мешкали також і в Фесюрах. Згідно з ревізією 1816 року, вони вказані як "жителі неосідлі", що свідчить про те, що прийшли вони в це село незадовго до 1816 року. Ймовірно, що потрапили вони в це село з сусідньої Яблунівки, яка, як зазначалося, є Батьківщиною моїх предків. Їх родинні звязки ще доведеться встановити, адже поки що не можна стверджувати, що "фесюранські" Скороходи родичі "яблунівських". Іван Іванов Скороход 56 дружина Уляна 40 син 1 Данила бежал в 1812 дружина його Пелагея 26 діти їх: Сергій 9 Марія 8 Прокофій помер в 1813 Корній 2 син 2 Стефан помер в 1813 син 3 Філіп 29 дружина його Марія 24 діти їх: Феодосія 5 Параскева 2 син 4 Терентій рекрут в 1813 |
myfamilytree Новичок Сообщений: 2 На сайте с 2016 г. Рейтинг: 3 | Добрый день! очень интересно прочитать упоминание о призвище скороход. Наш родственник был Михаил Скороход, известно только , что он был кантонистом и после 25 лет службы получил земельный надел, не известны ли Вам какие-то еще подробности о этой фамилии? |
Вперед → | Модератор: АндрийБЦ |
Генеалогический форум » Дневники участников » Дневники участников » Дневник АндрийБЦ » Скороход [тема №33283] | Вверх ⇈ |
|
Сайт использует cookie и данные об IP-адресе пользователей, если Вы не хотите, чтобы эти данные обрабатывались, пожалуйста, покиньте сайт Пользуясь сайтом вы принимаете условия Пользовательского соглашения, Политики персональных данных, даете Согласие на распространение персональных данных и соглашаетесь с Правилами форума Содержимое страницы доступно через RSS © 1998-2025, Всероссийское генеалогическое древо 16+ Правообладателям |