Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Скороход

Скороходи з сіл Білоцерківського району Київської області (Васильківського повіту Київської губернії, Білоцерківського староства Київського воєводства, Білоцерківського полку). В цій темі я описую пошуки своїх предків та родичів, які мають дане прізвище.

Вперед →Модератор: АндрийБЦ
АндрийБЦ
Модератор раздела

АндрийБЦ

Україна, Біла Церква-Київ
На сайте с 2010 г.
Рейтинг: 333
Для перевода на русский можно воспользоваться переводчиком.

---
Виговський, Скороход, Вовк, Атаманенко, Гудик, Пелих, Савчук, Іващенко, Рудий, Пономаренко (Архипчук), Онищенко, Коваленко, Іщенко, Пересунько, Баран, Ригас...
АндрийБЦ
Модератор раздела

АндрийБЦ

На сайте с 2010 г.
Перша згадка про Скороходів Білоцерківського полку стосується списку покозаченої шляхти 1654 року. Всього, згідно з цим документом, їх було двоє: Скороходенко Віктор і Конон. Значаться вони в списку полкової сотні.
На даний момент важко сказати чи були вони моїми прямими пращурами, але ймовірність цього, на мій погдяд є дуже великою, адже інших людей з таким прізвищем в списку не значиться.
---
Виговський, Скороход, Вовк, Атаманенко, Гудик, Пелих, Савчук, Іващенко, Рудий, Пономаренко (Архипчук), Онищенко, Коваленко, Іщенко, Пересунько, Баран, Ригас...
АндрийБЦ
Модератор раздела

АндрийБЦ

На сайте с 2010 г.
Скороход - дівоче прізвище моєї прабабусі по маминій-бабусинії лінії Ганни Сидорівни.
Народилася вона в 1899 році в селі Яблунівка. З переписів населення і ревізьких сказок по цьому селу я й розпочав свої пошуки.
Зокрема, згідно з ревізькою сказкою 1795 року в Яблунівці жила одна родина Скороходів:

Уляна Немовна вдова Скороход - 60
син її Пантелеймон - 35
дружина його Марина Остапова - 28
другий син Михайло - 29
дружина його Мотря Гордеева - 20
третій син Харко - 19
дружина його Анна Семенова - 18
дочка її Марія - 13

Як виявилося, це і є пращури моєї прабабусі, а заразом і мої.

Крім того, Скороходи мешкали також і в Фесюрах. Згідно з ревізією 1816 року, вони вказані як "жителі неосідлі", що свідчить про те, що прийшли вони в це село незадовго до 1816 року. Ймовірно, що потрапили вони в це село з сусідньої Яблунівки, яка, як зазначалося, є Батьківщиною моїх предків.
Їх родинні звязки ще доведеться встановити, адже поки що не можна стверджувати, що "фесюранські" Скороходи родичі "яблунівських".

Іван Іванов Скороход 56
дружина Уляна 40
син 1 Данила бежал в 1812
дружина його Пелагея 26
діти їх:
Сергій 9
Марія 8
Прокофій помер в 1813
Корній 2
син 2 Стефан помер в 1813
син 3 Філіп 29
дружина його Марія 24
діти їх:
Феодосія 5
Параскева 2
син 4 Терентій рекрут в 1813
---
myfamilytree
Новичок

На сайте с 2016 г.
Рейтинг: 3
Добрый день! очень интересно прочитать упоминание о призвище скороход. Наш родственник был Михаил Скороход, известно только , что он был кантонистом и после 25 лет службы получил земельный надел, не известны ли Вам какие-то еще подробности о этой фамилии?
    Вперед →Модератор: АндрийБЦ
Вверх ⇈