Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Быховский уезд Могилевской губернии

Документы и полезные ссылки

Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 42 43 44 45 46 * 47 48 49 50 ... 60 61 62 63 64 65 Вперед →
Модератор: dobby
Askalenko
Новичок

г. Тара, Омской обл.
На сайте с 2005 г.
Рейтинг: 0
Как узнать, в честь кого названа улица Аскаленко в г. Быхове Могилевской области?

Комментарий модератора:
Дневниковые темы по Быховскому уезду:
Болонов Селец, имение

Лайк (1)
dobby
Модератор раздела

dobby

Минск, Беларусь
На сайте с 2013 г.
Рейтинг: 4925
Nestor2022 А какую фамилию Вы ищите?
---
Мой дневник
Нет неинтересных родословных - есть недоисследованные
Nestor2022
Новичок

Частный специалист

Могилев / Витебск / Брест (Беларусь)
На сайте с 2022 г.
Рейтинг: 13

dobby написал:
[q]
Nestor2022 А какую фамилию Вы ищите?
[/q]

Бубновы
Gorodishche
Новичок

На сайте с 2021 г.
Рейтинг: 12
Такое пытанне. Вельмі хвалюе, бо хачу зрабіць міні даследванне. У Гарадзішчы , што на Друці ёсць існуючыя могілкі. Таксама ёсць месца пад назвай Цвінтар. Там, дзе калісьці існавала Свята Траецкая царква , зачыненая ў 1932 годзе пасля арышту святара Сойченка. На тым Цвінтару таксама былі калісьці могілкі. Дзе знайсці дакументы, калі быў зроблены і па якому загаду, перанос для пахаванняў. Ці можа яны, гэтыя могілкі існавалі паралельна? Метрыкі нічога не даюць. Там запісана проста "Пахаваны на Гарадзішчанскіх могілках".
---
Ищу сведения о Ивчиных, Цмыгах, Змушко, Клишковых, Мельниковых, Матвеевых.
Prasalovich
РагнаРок

Prasalovich

На сайте с 2013 г.
Рейтинг: 609

Gorodishche написал:
[q]
Такое пытанне. Вельмі хвалюе, бо хачу зрабіць міні даследванне. У Гарадзішчы , што на Друці ёсць існуючыя могілкі. Таксама ёсць месца пад назвай Цвінтар. Там, дзе калісьці існавала Свята Траецкая царква , зачыненая ў 1932 годзе пасля арышту святара Сойченка. На тым Цвінтару таксама былі калісьці могілкі. Дзе знайсці дакументы, калі быў зроблены і па якому загаду, перанос для пахаванняў. Ці можа яны, гэтыя могілкі існавалі паралельна? Метрыкі нічога не даюць. Там запісана проста "Пахаваны на Гарадзішчанскіх могілках".
[/q]

Цьвінтар (ад лац. coemeterium) - гэта могілкі каля царквы, дзе хавалі папоў і шляхту. Канечне, бывалі могілкі і агульныя пасярод сяла. Але з прыяднаньнем да Расеі, дзе санітарныя нормы былі больш строгімі, могілкі выносіліся за нас.пункт ня меней як на 500 сажняў (магу памыляцца, але недзе так). Так што лічыце, што "новыя" гарадзішчанскія могілкі ўзьніклі дзесь у 1790-ыя
П.С. Знайшоў у сябе апісаньне Гарадзішчанскай цэрквы за 1822 год, пра могілкі такі запіс:
1. Horodyszcze: za stai od sioła w borze od lat 22.
Інакш кажучы, новыя могілкі паўсталі ў 1800 г.
Я тут, відаць, прапусьціў нейкую лічбу (2, 3 ці 4), а сама "стая" — гэта адзінка вымярэньня даўжыні, роўная прыблізна 80 м

---
Волости Быховского уезда: Городецкая (Старо-Быховская), Городищенская, Глухская, Чигиринская
Тихиничская волость Рогачевского уезда
Должанская волость Игуменского уезда
Вендорожская волость Могилевского уезда
Любиничская волость Горецкого уезда
Шклов (Заречный)
Горки (Слобода)
Лайк (1)
Gorodishche
Новичок

На сайте с 2021 г.
>> Ответ на сообщение пользователя Prasalovich от 7 декабря 2022 2:23

Вялікі дзякуй за адказ, спадар Прасаловіч.
У працяг тэмы. Я так разумею, гэта будуць каталіцкія могілкі на Цьвінтары? І да царквы там мог знаходзіцца касцёл да 1795 года, калі Гарадзішча апынулася ў складзе Расейскай Імпэрыі. У 80 тых гадах, калі будавалі грунтоўку , там знаходзілі надмагільныя валуны.
---
Prasalovich
РагнаРок

Prasalovich

На сайте с 2013 г.
Рейтинг: 609
Не, царква была вуніяцкай, касьцёлу ў Гарадзішчы ніколі не было: мясцовыя каталікі належалі да Бялыніцкай парафіі, але езьдзілі і ў Быхаўскі касьцёл.
Цікава, а надпісаў ці хоць бы крыжоў якіх на тых камянях не зафіксавана? І куды іх падзелі?
П.С. Гарадзішча ўвайшло ў склад РІ ў 1793 г.
---
Волости Быховского уезда: Городецкая (Старо-Быховская), Городищенская, Глухская, Чигиринская
Тихиничская волость Рогачевского уезда
Должанская волость Игуменского уезда
Вендорожская волость Могилевского уезда
Любиничская волость Горецкого уезда
Шклов (Заречный)
Горки (Слобода)
Gorodishche
Новичок

На сайте с 2021 г.

Prasalovich написал:
[q]
Не, царква была вуніяцкай, касьцёлу ў Гарадзішчы ніколі не было: мясцовыя каталікі належалі да Бялыніцкай парафіі, але езьдзілі і ў Быхаўскі касьцёл.
Цікава, а надпісаў ці хоць бы крыжоў якіх на тых камянях не зафіксавана? І куды іх падзелі?
П.С. Гарадзішча ўвайшло ў склад РІ ў 1793 г.
[/q]

Валуны бачылі мясцовыя жыхары. Дзе яны зараз, аднаму Богу вядома)). Здаецца мне , што прачытаць там нешта немагчыма было, ці ўбачыць нейкі крыж.

---
Sotnikava
Новичок

На сайте с 2022 г.
Здравствуйте. Подскажите с чего начать поиски. Мои корни в д. Дашковка. Есть некоторая информация, но толком не знаю как её применить. Может быть здесь кто то сможет мне помочь.
Dmitry Lip

Dmitry Lip

Minsk
На сайте с 2010 г.
Рейтинг: 363

Sotnikava написал:
[q]
Здравствуйте. Подскажите с чего начать поиски. Мои корни в д. Дашковка. Есть некоторая информация, но толком не знаю как её применить. Может быть здесь кто то сможет мне помочь.
[/q]

Начните с описания своих известных вам предков. Фимилии, имена, отчества, даты.
---
МОЙ ДНЕВНИК

ДНК-проект

Fb

ЖЖ - статьи по генеалогии

Люди, не пропадайте после своих сообщений
Sotnikava
Новичок

На сайте с 2022 г.
Мой прадед, Цыкунов Филипп Кузьмич, 1905 года рождения, место рождения д. Дашковка. В 1932 году родился мой дед, Цыкунов Василий Филлипович.С 13.10.43 состоял в 113-й партизанский полк (Белоусов, К.М., Гапонов, З.П.) (Могилевская военно-оперативная группа). С моей пра бабушкой в браке не состоял. На момент 1944 года был женат, имел 4 детей. Дальше ни чего не известно, хотелось бы найти родственников. Вот думаю, если дети были рождены в Дашковке, значит должны быть записи в метрические книгах и от этого можно оттолкнуться. Предположительно после войны он остался в Ленинграде.

Прикрепленный файл: Screenshot_20221211_063432_com.android.chrome.jpgScreenshot_20221211_063435_com.android.chrome.jpg, 1398138 байт
    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 42 43 44 45 46 * 47 48 49 50 ... 60 61 62 63 64 65 Вперед →
Модератор: dobby
Вверх ⇈