Украинские фамилии-2013
Nikola Эстония Сообщений: 6148 На сайте с 2006 г. Рейтинг: 3050 | Наверх ##
1 января 2013 0:53 Tamanbek написал: [q] С НОВЫМ ГОДОМ, московский часовой пояс! [/q]
Москвичи уже на ушах стоят, а нам придется еще погодить...  Смотрим Шевчука по tvrain.ru ...
--- Барчаны, Шаповаловы, Бражник (Украина), Ларюшины, Воронины (Рязанская обл.) | | |
23 февраля 2013 20:03 dyado-mykola написал: [q] Да не видел я предыдущих версий![/q]
И про "лунный цикл", отвергнутый сходу, уже забыли?...  Загляните на 10 января и прочитаете то же, что процитировал severinn --- Барчаны, Шаповаловы, Бражник (Украина), Ларюшины, Воронины (Рязанская обл.) | | |
dyado-mykola Сообщений: 1112 На сайте с 2011 г. Рейтинг: 1224 | Наверх ##
23 февраля 2013 20:30 Nikola написал: [q] [/q]
Вот ещё одно обоснование нежелательности затевать серьёзные обсуждения в праздничные дни. В итоге, кроме праздников, Вы ничего не запомните. | | |
23 февраля 2013 21:33 23 февраля 2013 21:40 dyado-mykolaЭто хорошо, что папа Ветоха первое, что увидел в ночь его рождения, был ущербный месяц. А если бы то была собачья свадьба... --- Барчаны, Шаповаловы, Бражник (Украина), Ларюшины, Воронины (Рязанская обл.) | | |
| Yuriy Almazov станица на Кубани Сообщений: 847 На сайте с 2012 г. Рейтинг: 176
| Наверх ##
24 февраля 2013 22:09 Tino написал: [q] Пошукайте ім'я може таке було, по аналогії з Явтух. [/q]
З середини 19 в. з'являється в "моді" Віктор (я колись думав, що пізніше). Бодай маленький слід це ім'я , на мою думку, у прізвищах встигло залишити. Маєио ж трохи Вікторових. --- Енкосайт - українські прізвища в Росії http://fam35.ucoz.ru | | |
Tino Київ, Україна Сообщений: 4407 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 3943 | Наверх ##
24 февраля 2013 22:29 Tamanbek написал: [q] З середини 19 в. з'являється в "моді" Віктор (я колись думав, що пізніше). Бодай маленький слід це ім'я , на мою думку, у прізвищах встигло залишити. Маєио ж трохи Вікторових.[/q]
Гадаю, ім'я з'явилося раніше, позаяк маємо прізвища Вікторенко та Вікторук.  Принаймні 18 століття, якщо не раніше. --- Scientia potentia est
-------------------------------------------------------------------------------
Веред, Кононець, Лученко, Савіцький, Синявський, Снігур, Розпутній, Рубленко, Werner | | |
| Yuriy Almazov станица на Кубани Сообщений: 847 На сайте с 2012 г. Рейтинг: 176
| Наверх ##
24 февраля 2013 23:47 Tino написал: [q] Гадаю, ім'я з'явилося раніше[/q]
Я теж так думаю... Але на 12 тисяч козаків у 1756 р. жодного натяку на Віктора. З'являється не раніше (повторюю - не в святцях, а в ужитку) десь у 1830 й аж сто літ було мало-мало. "Вибух" відбувся у 1930-х рр. --- Енкосайт - українські прізвища в Росії http://fam35.ucoz.ru | | |
25 февраля 2013 11:28 Tamanbek написал: [q] "Вибух" відбувся у 1930-х рр.[/q]
Але ж Вікторенки і Вікторуки вже давно були.  Правда може то від латинського віктор - переможець? --- Scientia potentia est
Веред, Кононець, Лученко, Савіцький, Синявський, Снігур, Розпутній, Рубленко, Werner | | |
| Наверх ##
25 февраля 2013 19:16 Tino написал: [q] Але ж Вікторенки і Вікторуки вже давно були. [/q]
Та й Віктори були, але обмаль - тільки у панському середовищу - Кочубей та ще, може, декілька. А отих (ч)ук-ів та -енк-ів хіба не в середині 19 в. найбільше наплодилося?  З прибулих з України на Кубань це добре видно. Після 1861-го як прорвало! Як давно були Віктор-енки та -уки - ще до середини 19 ст.? --- Енкосайт - українські прізвища в Росії http://fam35.ucoz.ru | | |
| severinn Сообщений: 7342 На сайте с 2005 г. Рейтинг: 2479
| Наверх ##
25 февраля 2013 19:32 Tamanbek написал: [q] Tino написал:
[q] Але ж Вікторенки і Вікторуки вже давно були. [/q]
Та й Віктори були, але обмаль - тільки у панському середовищу - Кочубей та ще, може, декілька. А отих (ч)ук-ів та -енк-ів хіба не в середині 19 в. найбільше наплодилося? З прибулих з України на Кубань це добре видно. Після 1861-го як прорвало! Як давно були Віктор-енки та -уки - ще до середини 19 ст.? [/q]
укажите наиболее ранний встретившийся год , когда упоминается фамиоия (какая ?), производная от имени Виктор. Встретил в имении Кочубеев фамилию Викторова, после 1861 года | | |
25 февраля 2013 19:55 Tamanbek написал: [q] А отих (ч)ук-ів та -енк-ів хіба не в середині 19 в. найбільше наплодилося?[/q]
Я завжди думав, що до 19 століття процес творення українських прізвищ припинився.У всякому разі в моїй місцевості всі корінні прізвища з 17 століття існують. --- Scientia potentia est
|
Тема Украинские фамилии закрыта, продолжить обсуждение можно здесь, познакомиться с архивом можно по адресу:
https://forum.vgd.ru/29/28201/