Украинские фамилии
Balymba Україна Карпати Сообщений: 1339 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 1295 | Наверх ##
1 февраля 2011 21:16 Tino написал: [q] Balymba написал:[q] Додам ще Настасюк, Марусин, Варварук і дуже цікаве на мій погляд прізвище - ДІДИШИН.[/q] Дякую!!! Це суттєві доповнення. Особливо Марусин. А Марущак з цієї є опери, як думаєте? [/q]
Очевидно Марущак теж, але чи українське? Можливо Польське або словацьке - Маруша - такого варіанту імені Марія я не зустрічав. Десь в моїх "загашниках" колекція прізвищ, які я збирав по кладовищах років 25 тому ( в Галичині, на Буковині, частково на Закарпатті - де доводилось бувати) можливо при нагоді знайду там ще щось ( боюсь писати по памяті - вже не та  ) --- Стефурак, Левкун, Чуревич, Зеленевич, Ківнюк, Лесюк, Данилюк, Кріпчук (Крепчук), Куц, Попик, Вертипорох, Козьмин, Мельничук, Ревтюк, Шовгенюк, Панько, Юращук, Ґрещук, Горішний, Ванджура, Жолоб, Поварчук (Пивоварчук), Лубів, Ісайчук (Ісаїв)
Попович-Турець | | |
ABG Сообщений: 422 На сайте с 2010 г. Рейтинг: 353 | Наверх ##
1 февраля 2011 22:51 1 февраля 2011 22:55 Balymba написал: [q] Можливо Польське або словацьке - Маруша - такого варіанту імені Марія я не зустрічав[/q]
Марущак від Марушка або Маруська, а не Маруша. Але Марушка у південних слов'ян – це чоловіче ім'я. --- Українська геральдика, вексилологія, сфрагістика та генеалогія
сайт: http://uht.org.ua
форум: http://uht.org.ua/forum | | |
Nikola Эстония Сообщений: 6046 На сайте с 2006 г. Рейтинг: 2961 | Наверх ##
1 февраля 2011 23:30 TinoА Марусич в эту "обойму" войдет?... --- Барчаны, Шаповаловы, Бражник (Украина), Ларюшины, Воронины (Рязанская обл.) | | |
Tino Київ, Україна Сообщений: 4409 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 3941 | Наверх ##
2 февраля 2011 14:56 2 февраля 2011 15:38 Nikola написал: [q] Tino А Марусич в эту "обойму" войдет?... [/q]
Супер!!! Вы мне напомнили целый пласт фамилий: Катерыныч, Калыныч!!! Как я упустил!? --- Scientia potentia est
-------------------------------------------------------------------------------
Веред, Кононець, Лученко, Савіцький, Синявський, Снігур, Розпутній, Рубленко, Werner | | |
jakit Латвия , Рига. Украина, Дрогобыч Сообщений: 330 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 207
| Наверх ##
2 февраля 2011 15:08 В моєму "дереві" є фамілія Надюк, що згодом перейшла в Надяк. | | |
Stan_is_love Москва Сообщений: 11433 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 7314 | Наверх ##
2 февраля 2011 15:11 Tino написал: [q] Катерыныч,[/q]
А может это фамилия в честь купюры денежной? --- Все мои личные данные, размещены мною на сайте добровольно в трезвом уме и твёрдой памяти, специально для поиска родственников
Высокотехнологичное удаление бородавок на pla3ma.ru
| | |
2 февраля 2011 15:39 Stan_is_love написал: [q] А может это фамилия в честь купюры денежной?[/q]
Ну да, Червонец ещё нужно вспомнить... --- Scientia potentia est
Веред, Кононець, Лученко, Савіцький, Синявський, Снігур, Розпутній, Рубленко, Werner | | |
2 февраля 2011 15:40 jakit написал: [q] В моєму "дереві" є фамілія Надюк, що згодом перейшла в Надяк. [/q]
Тут не обов'язково Надія. Може то від мадьярського Надя? --- Scientia potentia est
Stan_is_love Москва Сообщений: 11433 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 7314 | Наверх ##
2 февраля 2011 15:45 Tino написал: [q] Ну да, Червонец ещё нужно вспомнить...[/q]
По Вашему запросу найдено: 149 Не знал, что так много... --- Все мои личные данные, размещены мною на сайте добровольно в трезвом уме и твёрдой памяти, специально для поиска родственников
Высокотехнологичное удаление бородавок на pla3ma.ru
| | |
МЕТЯ Київ Сообщений: 2207 На сайте с 2010 г. Рейтинг: 208 | Наверх ##
2 февраля 2011 15:58 Stan_is_love написал: [q] Tino написал:[q] Катерыныч,[/q]
А может это фамилия в честь купюры денежной? [/q]
А где делась "к"? Ведь купюра называлась "катерынка". Но это - ладно... Вот второй "прикол" Невмержицький Анатолій Володимирович Завідувач сектору прийому громадян Верховної Ради України Це як «розшифровувати» Невмержицький? Бо читаю: «не вмер+жид»… --- тільки журналіст
www.spil.ucoz.ua | | |
|