Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Украинские фамилии

← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 174 175 176 177 178 * 179 180 181 182 ... 671 672 673 674 675 676 Вперед →
Модератор: valcha
nat-s
Участник

nat-s

На сайте с 2010 г.
Рейтинг: 26
Не. Не Сальськ. Білгород. Раніше Білгородську Губернію відносили до українной області, як і Курську. Та вона, по суті, нею і зараз є. Хоча під напливом північних жителів українська говірка звучить все менш виразно. Але навіть при тому, що Білгород і Харків розділяє державний кордон, все ж народ і тут і там живе один і той же. 101.gif Хоча, Харків це велике місто, а Білгород - затишне, маленьке провінційне містечко. 101.gif
А я виросла в декількох кілометрах від Харкова і виховувала мене прабабуся (батьки і бабусі працювали). А у неї коріння полтавське і українська мова для мене зрозуміла з дитинства. І дочка моя здоровськи засинає під українські колисанки, для мене вони мелодійніші і ніжніші. 101.gif

Наскільки мені відомо, серби переселялися на територію Росії і України ще раніше, ніж вийшов указ Петра Великого, але у вельми малих кількостях. Шукали притулки від загарбників на чужій землі. І набагато раніше 17 століть.
А імена Місько, Матьяш - теж українські (це для мого загального розвитку 101.gif )?
---
Бабич (Бабыч, Бабиченко, Бабычэнко), Бедный (Бидный, Беднов), Журавлёв (Журавлив, Журавель), Кренин (Кренев), Маршала (Marszala), Москвитин (Москвитинов), Рябченко (Рабчэнко), Солоха (Солошенко, Солошин, Солохин), Съедин (Сведин, Седин), Шерапов (Шарапов
МЕТЯ

МЕТЯ

Київ
На сайте с 2010 г.
Рейтинг: 208
nat-s
А імена Місько, Матьяш - теж українські (це для мого загального розвитку
Матяшъ Половний – козак Білоцерківського полку
Мисько Ломонос - козак Чигиринського полку
І це тільки, як приклад.
---
тільки журналіст
www.spil.ucoz.ua
Tino

Tino

Київ, Україна
На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 3941

nat-s написал:
[q]

А імена Місько, Матьяш - теж українські (це для мого загального розвитку )?
[/q]

Зрозуміло. То Ви знацця, з Слобожанщини будете blink.gif
Мисько та Матяш (без перекручень) - українські імена, а прізвища від цих імен досить поширені в Україні. 101.gif
---
Scientia potentia est
-------------------------------------------------------------------------------
Веред, Кононець, Лученко, Савіцький, Синявський, Снігур, Розпутній, Рубленко, Werner
Юрий Владимирович
Новичок

Юрий Владимирович

Россия
На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 4
Ищу своих предков, переселившихся из Украины (с. Мировка) в Воронежскую область. Пока поиски дали результат: в 1896г. уполномоченный по переселению - Зиновий Леонтьевич Сторожик, мой прадед, (и ещё 5 семей) взяли в Белой Церкви (?) кредит на 50 лет и переехали в Воронежскую область, образовав с. Ставяновка, рядом с с. Рубашевкой. Посоветуйте, куда обратиться на Украине, чтоб разыскать оставшихся там Сторожиков?
---
"Не много лиц мне память сохранила,
Не много слов доходит до меня,
А прочее погибло невозвратно..."
А.С. Пушкин
nat-s
Участник

nat-s

На сайте с 2010 г.
Рейтинг: 26
Точно так, із Слобожанщини. У мене предки батька - псковсько-новгородські і воронежські селяни-однодворці і дворянські діти, а предки мами - козаки з Полтави і Чернігова, що переселилися до Харкова і Білгородської області, а одна гілка відокремилася до Польщі, але з ними зв'язок загублений. Отже, я - наполовину російська, наполовину - українка. У мужа також - батько наполовину російський, наполовину українець, мама російська, але народилася і жила в Україні теж. Він сам в Донецьку народився, дід по батькові з Дніпропетровська.
Прабабуся розповідала, що знала, тому я навіть ім'я її бабусі знаю, легко шукати. А ось з останніми - не у кого запитати було, але там прізвища рідкі, такі, що зустрічаються лише в одному місці. Хотіла з'ясувати до пра-прадідів, а тепер затягнуло набагато глибше. Стикаюся з деякими іменами і прізвищами, а що за національність - незрозуміло, українці або поляки. Тепер хоч знатиму у кого запитати, спасибі! 101.gif
---
Бабич (Бабыч, Бабиченко, Бабычэнко), Бедный (Бидный, Беднов), Журавлёв (Журавлив, Журавель), Кренин (Кренев), Маршала (Marszala), Москвитин (Москвитинов), Рябченко (Рабчэнко), Солоха (Солошенко, Солошин, Солохин), Съедин (Сведин, Седин), Шерапов (Шарапов
Stan_is_love

Stan_is_love

Москва
На сайте с 2008 г.
Рейтинг: 7315
Юрий Владимирович
На сайте
http://www.nomer.org/allukraina/
132 упоминания людей по Украине с фамилией Сторожик. С адресами и телефонами.
---
Все мои личные данные, размещены мною на сайте добровольно в трезвом уме и твёрдой памяти, специально для поиска родственников

Высокотехнологичное удаление бородавок на pla3ma.ru
Yewdokia
вау! гузка это задок птицы sad.gif это по фамили Гузенко. с какой страницы?
Юрий Владимирович
Новичок

Юрий Владимирович

Россия
На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 4
Спасибо за подсказку!. Я действительно не знал, что существует такой информативный сайт. Попробую написать, хотя там одна молодёжь. У меня есть небольшой опыт общения со Сторожиками, увы, пофамильные контакты ничего не дают, многие дальше бабушек и дедушек никого не знают. А я уже ищу своих Сторожиков времён восстания декабристов. Поэтому, своим вопросом я пытался найти адрес архива (Кагарлицкого, Белоцерковского, Киевского или ещё какого-то). Моя историческая родина - село Мировка, была, то Обуховского р-на, то Кагарлицкого, то... А вдруг в самом селе есть какие-то следы? Но не смог отыскать почтовый индекс села. А как теперь там называется сельская администрация? В ОБД Мемориал много Сторожиков, погибших на войне, и почти все из тех мест.
---
"Не много лиц мне память сохранила,
Не много слов доходит до меня,
А прочее погибло невозвратно..."
А.С. Пушкин
МЕТЯ

МЕТЯ

Київ
На сайте с 2010 г.
Рейтинг: 208

Юрий Владимирович написал:
[q]

Ищу своих предков, переселившихся из Украины (с. Мировка) в Воронежскую область. Пока поиски дали результат: в 1896г. уполномоченный по переселению - Зиновий Леонтьевич Сторожик, мой прадед, (и ещё 5 семей) взяли в Белой Церкви (?) кредит на 50 лет и переехали в Воронежскую область, образовав с. Ставяновка, рядом с с. Рубашевкой. Посоветуйте, куда обратиться на Украине, чтоб разыскать оставшихся там Сторожиков?
[/q]

Мирівка, Стави. Подивіться карту Київської області. Якщо в Росії село назвали Ставяновка - це, мабуть, означає, що переселенці (або їх більшість) були із Ставів. Українська Вікіпедія назве вам телефони с. Мирівки і Ставів. Дзвоніть, перед тим, як далі шукати. На час, який Ви вказали, у названих селах діяли церкви. Тобто, сліди є.
Кагарличанин за місцем народження і молодого свідомого життя Петро Осипенко
---
тільки журналіст
www.spil.ucoz.ua
Stan_is_love

Stan_is_love

Москва
На сайте с 2008 г.
Рейтинг: 7315
Юрий Владимирович Да и адреса архивов в интернете есть, даже принимают заявки по электронной почте.

Юрий Владимирович написал:
[q]
Но не смог отыскать почтовый индекс села.
[/q]

с. Мировка. Кагарлицкий район Киевской области 09241
---
Все мои личные данные, размещены мною на сайте добровольно в трезвом уме и твёрдой памяти, специально для поиска родственников

Высокотехнологичное удаление бородавок на pla3ma.ru
← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 174 175 176 177 178 * 179 180 181 182 ... 671 672 673 674 675 676 Вперед →
Модератор: valcha
Вверх ⇈