Львовская область и город Львов
Здесь объединены вопросы касающиеся данной территории и проживавщих на ней лиц.
Vladimir StadnichukMH: U5a2b. PH: I-FT220052  Донецк, Украина Сообщений: 1815 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 1386 | Наверх ##
11 мая 2015 6:39 marseille написал: [q] Сначала думаю напишу в ЦАМО[/q]
Настоятельно рекомнедую придать запросу социально-правовой характер. Сам не пробовал, но, думаю, сработает формулировка "прошу подтвердить копиями имеющихся материалов статус участника Великой Отечественной войны, боевых действий ...". Далее можете перечислить, каких именно (интересующих Вас) материалов. --- Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)
Кто не понял своего прошлого, вынужден пережить его снова
Сиддхартха Гаутама (Будда) | | |
litana Россия, Москва Сообщений: 5799 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 2883 | Наверх ##
3 июня 2015 16:43 Друзья. Изучала он-лайн ЦГИА. Встретилось в 19 фонде, опись 127, дело 3146. 1915. Исаакиевский собор. 113 человек (81 м и 32 ж) галичан были присоединены к православию. Вдруг кто ищет, а ведь и там может быть что-то нужное. | | |
AntonV Москва Сообщений: 2835 На сайте с 2003 г. Рейтинг: 822
| Наверх ##
21 июля 2015 18:02 Добрый день! Не могли бы помочь мне внести ясность, вот копия записи о свадьбе в 1871-м году. Не очень понятно, кто там жених, военнослужащий действующей армии, рядовой, и венчался при этом? Или это все-таки военнослужащий запаса, ну как писали в метрических книгах в самой Российской Империи?
 | | |
Ізюмський Слобожанщина Сообщений: 656 На сайте с 2013 г. Рейтинг: 971
| Наверх ##
30 июля 2015 21:00 З газети "Радянське село", 6 січня 1962 року. [ Изображение на стороннем сайте: 7eceb2d0552c.jpg ] Група членів Товариства для поширення політичних і наукових знань села Стенятин Сокальського району Львівської області, керована директором восьмирічної школи М. Г, Андрєєвою, проводять велику роботу по роз'ясненню матеріалів XXII з'їзду КПРC. На фото (зліва направо): члени групи П. Г. Сорочук, Н. М. Денисенко, Н. С. Біда, М. Й. Підлісний, Т. О. Саганська, М. Г. Андреева і Н. М. Музичук, Фото А. Свириденка (Фотохроніка РАТАУ). | | |
akozyr2005исследователь  город Одесса, Украина Сообщений: 1277 На сайте с 2014 г. Рейтинг: 390 | Наверх ##
18 августа 2015 16:35 Доброго дня! Мій дідусь - Козир (Козар, Козирь...Kozyr) Михайло Васильович, українець (русін), православний, народився у 1890р. у Аустро-Угорщині, та переїхав жити до Херсонської губернії на початку 20 ст. Але, у голодомор 1932 р., його вбили у селі Миколаївка, Ісаєвськог району, Одеської обл. (зараз - Миколаївка, Миколаєвського району, Одеської обл.). Бабуся та родичі казали, що дід народився десь на Львівщині...Ніяких документів не збереглось... Мої письмові запити до МВС та СБ України до нічого не привели, вони писали мені звертатися до Львову Центрального Історичного архіву... бо в них нічого нема...
Прохання у мене до Вас таке: допоможіть мені розшукати у архіві та получить копію (у будь-якому вигляді) запису з метричної книги про народження мого дідуся (з написом його батьків, та міста народження). Та скільки це буде коштувати? Дякую --- мои интересы: Козырь, Козир, Козар, Kozyr, Kozar- Австро-Венгрия; Реутов, Канин - Алтайский край, Рязанская, Тамбовская и Томская губ; Корниенко - Брацлав, Подольской губ; Аврич, Геккер, Луценко, Разлуцкие, Савицкие-Бессарабия, Подольская и Херсонская губ | | |
jakit Латвия , Рига. Украина, Дрогобыч Сообщений: 329 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 206
| Наверх ##
18 августа 2015 17:32 akozyr2005 написал: [q] Мій дідусь - Козир (Козар, Козирь...Kozyr) Михайло Васильович, українець (русін), православний, народився у 1890р. у Аустро-Угорщині[/q]
Без додаткових зачіпок Вам ніхто не допоможе. Хоча б до сучасного району скоротити пошук. І ще - православним дід напевно не був , скоріше греко-католик. Я пробував знайти по списках поранених, полонених в ПСВ то знайшов двох Kozyr в районі Самбора. Та це ні про що не говорить. Думаю , Вам би слід пристальніше пошукати в тій Миколаївці. | | |
akozyr2005исследователь  город Одесса, Украина Сообщений: 1277 На сайте с 2014 г. Рейтинг: 390 | Наверх ##
19 августа 2015 9:05 jakit В мене є данні по Козир WWI - списки пораненних, нагороджених, але підтвержень, шо вони мої - не маэ... У Миколаївці документи не збереглися...Не має документів також і у Херсоньскому та Миколаївському архівах... --- мои интересы: Козырь, Козир, Козар, Kozyr, Kozar- Австро-Венгрия; Реутов, Канин - Алтайский край, Рязанская, Тамбовская и Томская губ; Корниенко - Брацлав, Подольской губ; Аврич, Геккер, Луценко, Разлуцкие, Савицкие-Бессарабия, Подольская и Херсонская губ | | |
jakit Латвия , Рига. Украина, Дрогобыч Сообщений: 329 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 206
| Наверх ##
19 августа 2015 9:58 akozyr2005 написал: [q] У Миколаївці документи не збереглися...[/q]
А що Ви шукали в Миколаївці ? Потрібно б пошукати погосподарські книги ( якщо був колгосп) , пошукати метричні книги по церкві ( якщо була) . І чи Ви впевнені , що на той час дід там проживав ? Можливо він там був "проїздом". Може він був якимось партійним діячем , то по партійній лінії шукайте. Чи у діда була тільки одна дитина , де народилася ? Просто зрозумійте - по тих данних , що Ви дали , у ЦДІА у Львові неможливо знайти конкретну людину ( хіба Ви міліонер , бо це буде коштувати дуже дорого ). Потрібно передивитися тисячі метричних книг і то без впевненості , що знайдеш. Ви навіть не впевнені в правильності прізвища , а якщо прізвище діда Козар - то тих Козарів як грибів в лісі. Чуть не в кожному селі Львівщини ( між іншим козарами називають гриби - підосиновики). Думаю Ви навіть не впевнені в році народження діда , а це додаткові труднощі. Тому потрібно "викопати" все можливе по останньому місцю проживання. Він же десь жинився , десь діти реєстровані і т.д. Пишіть. Може щось порадить спільнота. | | |
19 августа 2015 11:21 усім доброго дня! Я - звичайний працюючий пенсіонер... Та усе, що Ви пишете, я розумію.. Але я у відчаю - зупинився у розшуках родичів діда... Уся справу у тому, що крім мене - нікому це не потрібне... Свій розшук я почав з Миколаївки...У Миколаївці документи не збереглися... під час WWII - все було знищено... У архівах Одеської, Херсонської та Миколаївських обл - документів не має...так мені відповіли звідти... Рік народження дідуся - з "запису про народження мого батька" - зараз викладу... та й усе за діда... але у 1942-44рр до моєї бабусі приходили два брати діда, спілкувалися з нею та залишали свої адреси... ці адреси згинули... але надія знайти мене не покидає....
 --- мои интересы: Козырь, Козир, Козар, Kozyr, Kozar- Австро-Венгрия; Реутов, Канин - Алтайский край, Рязанская, Тамбовская и Томская губ; Корниенко - Брацлав, Подольской губ; Аврич, Геккер, Луценко, Разлуцкие, Савицкие-Бессарабия, Подольская и Херсонская губ | | |
| Наверх ##
19 августа 2015 13:20 akozyr2005 написал: [q] але у 1942-44рр до моєї бабусі приходили два брати діда, спілкувалися з нею та залишали свої адреси... ці адреси згинули... але надія знайти мене не покидає.... [/q]
А Вам нічого не відомо про них . Може хоч приблизно знаєте. Не зовсім зрозуміло , як в 1942-44 р. можна було потрапити на схід України з її заходу. Значить вони жили десь поруч . Судячи з виставленої Вами анкети там ясно видно , що прізвище - Козар. | | |
|