Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Львовская область и город Львов

Здесь объединены вопросы касающиеся данной территории и проживавщих на ней лиц.

← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 23 24 25 26 27 * 28 29 30 31 ... 151 152 153 154 155 156 Вперед →
Модератор: РоманС
Bozhena M
Новичок

На сайте с 2011 г.
Рейтинг: 2
Бабуся мені розповіла історію свого батька, але не багато, тому що він помер коли моїй бабці було лише 3 рочки. Мій прадід, Коротецький Петро, разом зі своєю родиною, а саме батьком Коротецьким та сестрою Коротецькою Данутою переївав в Кривий Ріг з Дрогобича Львівської області у 1930 році, або скоріш всього села поряд з Дрогобичем, після того як у мого прадіда померла мати Коротецька. Відомо що мій прадід був 1910 року народження, і скоріш за все народився у Львівській області.

Я хочу знайти людей з прізвищем Коротецькі, які проживали у Львівській області у 1900 роках.

Заздалегіть дякую за будь-яку інформацію.
roznjativ

На сайте с 2010 г.
Рейтинг: 60
Bozhena M По метричних книгах слід шукати.
Vladimir Stadnichuk
MH: U5a2b. PH: I-FT220052

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 1385

Bozhena M написал:
[q]
Заздалегіть дякую за будь-яку інформацію.
[/q]

Я б почав з http://www.nomer.org/allukraina/ та Дрогобицького району. Шукав би всіх Коротецьких (Коротецька та Коротецький) по всіх населених пунктах району. Їх небагато. Всього 76. Зверніть увагу на те, що назви населених пунктів треба вносити українською.
Але Коротецькі могли залишити Україну. Якщо так, у http://www.nomer.org/allukraina/ їх не буде.
Тому альтернативні напрямки пошуку: архів установи, де працював Петро Коротецький, військкомат м. Кривий Ріг, партархів м. Дніпропетровськ…
Десь мають зберегтися рік та місце народження.
---
Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)

Кто не понял своего прошлого, вынужден пережить его снова
Сиддхартха Гаутама (Будда)
roznjativ

На сайте с 2010 г.
Vladimir Stadnichuk Якщо прапрадід 1910 р.н. і до того ж Дрогобич або біля нього, то треба їй шукати у Львівському обл. архіві а бо ЦДІАЛ. На мій погляд, це найпеспективніший варіант.
Vladimir Stadnichuk

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.

roznjativ написал:
[q]
Дрогобич або біля нього
[/q]

Так, але, нажаль, невідомо, який саме населений пункт. Якби у ЦДІАЛі була зведена база по всіх народженнях (така є в Донецькому обл. архіві – дуже зручно) – то, як кажуть, не питання.
А переглядати кілька десятків метричних книг у ЦДІАЛі ніхто не буде.
Тому я і запропонував пошук «зі зворотного боку».

P.S.
Хіба що панянка домовиться з кимось і цей хтось продивиться всі 1910-ті по всіх МК біля Дрогобича.
---
Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)

georgevas
Новичок

На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 2
Добрый день! Есть ли какие-либо метрические книги в госархиве Львовской области и где можно найти их перечень?
roznjativ

На сайте с 2010 г.
georgevas Конечно, что есть. Перечень не видел нигде. Нужно смотреть в архиве.
jakit

Латвия , Рига. Украина, Дрогобыч
На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 206

Bozhena M написал:
[q]
Мій прадід, Коротецький Петро, разом зі своєю родиною, а саме батьком Коротецьким та сестрою Коротецькою Данутою переївав в Кривий Ріг з Дрогобича Львівської області у 1930 році, або скоріш всього села поряд з Дрогобичем,
[/q]

Сумнівно, що "переїзд" відбувся в 1930 році. Переїхати з тогочасної території Польщі ( Галичина) до Радянської України з родиною ,до 1939р було не просто. Відносно "добровільне" переселення було 1939-1941р.р., а ще більше "добровільне" було в 1945-1946 р.р. коли масово пересиляли галичан в східні області України ( особливо з земель , які потім віддали Польщі).
roznjativ ,Vladimir Stadnichuk у Львівському обласному архіві метричних книг НЕМА. Всі метрики зберігаються в ЦДІАУЛ (Центральному державному історичному архіві України у Львові ), що знаходиться на Соборній площі. Переліку метрик нема але отримати інформацію по конкректному населеному пункті можна через каталог архіву.

Bozhena M написал:
[q]
Я хочу знайти людей з прізвищем Коротецькі, які проживали у Львівській області у 1900 роках.
[/q]

Це зробити трудно, я б сказав не реально. Звузьте пошук до Дрогобича та сусідніх сіл. Людей з таким прізвищем я там зустрічав, якщо щось попадеться то напишу . Успіхів.
Vladimir Stadnichuk

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.
Тоді простіше. В Інтернеті (і в мене також) є опис № 2 фонду 618:

РИМО-КАТОЛИЦЬКА МИТРОПОЛИЧА КОНСИСТОРІЯ
м. ЛЬВІВ
1361-1948 рр.
ФОНД № 618
ОПИС № 2
Метричні книги

Файл зветься lwow_konsystorz.djvu. «Важить» 6,98 MB.

Якщо не знайдете – пишіть. Надішлю.
---

roznjativ

На сайте с 2010 г.
Vladimir Stadnichuk Скиньте посилання, де можна скачати опис 2 ф. 618
РИМО-КАТОЛИЦЬКА МИТРОПОЛИЧА КОНСИСТОРІЯ
Ну або на пошту roznjativ@i.ua
← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 23 24 25 26 27 * 28 29 30 31 ... 151 152 153 154 155 156 Вперед →
Модератор: РоманС
Вверх ⇈