Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Стрельбицкие Strzelbicki Стрельбицькі Стрільбицькі

(придомок - Даниловичи, Михайловичи) герб - САС (SAS), в 1600 году жили в Старом месте (Старый Самбор), Львов, Перемышль, Витебск

← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 47 48 49 50 51 * 52 53 54 55 ... 87 88 89 90 91 92 Вперед →
Модераторы: N_Volga, Радомир, Tomilina
Strilbycki
коzакы & шляхта Стрѣльбыцькі, Остапці

Strilbycki

Kyiv, Ruthenia // Київ, Україна
На сайте с 2008 г.
Рейтинг: 3342
Ludvika - СПАСИБО ОГРОМНОЕ!!! yahoo.gif

Любомир СТРЕЛЬБИЦЬКИЙ: "Встановив рекорд країни і ...розлучився зі збірною СРСР"
http://galsports.com/News.aspx?id=1024
Переглядаючи календар червня з датами народження знаменитих спортсменів, зауважив, що на кінець місяця припадає ювілей чемпіона Європи Любомира Стрельбицького. Тож як було відмовитися від спокуси зробити інтерв’ю з людиною, яка прославляла Україну на європейському п’єдесталі.

- Пане Любомире, пам’ятаю вас ще з кінця шістдесятих років минулого століття, коли бачив ваші виступи у змаганнях «Прикарпатська стріла». Є нагода пригадати ті часи...

- Я народився у Бориславі, у багатодітній сім’ї. Як і всі хлопці мого покоління, захоплювався одночасно кількома справами. Крім щоденних уроків у середній школі №1, займався у музичній школі, освоїв гру на фортепіано, акордеоні, баяні, гітарі. Брат грав на саксофоні, ми організували перший у місті шкільний джаз-ансамбль, що користувався великою популярністю серед молоді. Одночасно ходив на тренування із стрільби з лука. Тренером у нас був Тарас Бандера (племінник Степана Бандери), який виховав понад тридцять майстрів спорту. Я не мав багато часу на стрільбу, але, як і до будь-якої справи, ставився серйозно. До закінчення школи вже був першорозрядником. Нині майстрами спорту у стрільбі з лука стають значно молодші спортсмени, але сорок років тому це був непоганий результат.

- Кажуть, ви замість спортивної, могли зробити успішну музичну кар’єру?..

- Коли йшов до армії, на призовному пункті нас зустрічали «покупці», які шукали здібних хлопців за різними видами діяльності. Одному з них зізнався, що маю музичну освіту, іншому розповів про спортивні досягнення. Потрапив служити до Бердичева. Одного ранку викликали до штабу: прийшов виклик з львівського спортивного клубу армії - як на спортсмена, вже готові документи. Після обіду інша команда: є виклик з ансамблю пісні і танцю ПрикВО. Відверто кажучи, я волів іти по музичній дорозі, але подумав, що не буду вже переоформляти документи. Отак все і вирішилося…

- Ви дуже швидко почали підніматися спортивними щаблями…

- Тренувався я у Володимира Марковича дуже наполегливо, міг годинами шліфувати свою техніку. Така пильна робота принесла перші успіхи: через кілька місяців в Одесі я став чемпіоном Збройних сил серед юніорів. А наступного року вийшов на високий рівень і серед дорослих – на розіграші Кубка СРСР у Кишиневі посів друге місце після лідера радянських лучників Віктора Сидорука. На чемпіонаті країни в естонському Пярну знову був другим після Сидорука, встановив рекорд країни на дистанції 70 метрів. Мені присвоїли звання майстра спорту міжнародного класу і зарахували до складу збірної СРСР.

- А вже наступного року ви стали чемпіоном Європи…

- Наша команда була потужною, всі з України – Віктор Сидорук, Вадим Резников і я, «малолітній», бо молодший від них більш як на десять років, але дуже настирливий. Усі троє – випускники Львівського інфізу різних років. У 1970 році прийшов мій найбільший успіх – ми стали у команді бронзовими призерами чемпіонату Європи, а я виборов звання чемпіона в особистому заліку. Чи міг два роки тому хлопець із Борислава мріяти про такий злет?!

- Подібного успіху досягти більше не вдалося?

- У збірній виступав дев’ять років. Конкуренція була надзвичайною, і тренери постійно підбирали для Сидорука щораз інших партнерів. А 1978 року відбулося «омолодження» збірної, адже мені було вже 28 років. Хоча вдалося закінчити спортивну кар’єру рекордом країни зі стрільби на 18 метрів у закритому приміщенні, зі збірною я розлучився.

- Але залишилися у спорті - тренером, начальником команди, педагогом. Стали заслуженим тренером України, суддею національної категорії, відмінником освіти України…

- Я ще – полковник у відставці, доцент кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини, фізичного виховання та валеології Львівського національного медичного університету, старший тренер студентської збірної команди Львівської області зі стрільби з лука, віце-президент обласної федерації стрільби з лука. Як іноді задумаюся, що вдалося зробити, то сором не докучає.

- Ваша сім’я підтримує ваші справи і починання?

- Хоча я – спортивно-військова людина, але вже десять років працюю серед медиків, сім’я у мене по-справжньому медична: дружина Оксана – лікар, обидва сини теж: Андрій – кардіохірург, Дмитро – травматолог. Можливо, сімейні традиції продовжать онуки – Соломія, Богдана та восьмимісячний Олесь, спілкування з ними приносить мені найбільшу радість.

- Попри всі службові і громадські обов’язки, сімейні турботи, ви не забуваєте про своє музичне захоплення. Знаю, навіть у тренерській кімнаті стоїть піаніно, а у шафі зберігається баян.

- Як тільки до мене приходять колеги і друзі, випадає вільна хвилина, вони можуть бути певні, що я для них заграю якісь шлягери. Тоді душа моя відпочиває…
Іван ЯРЕМКО, wz.lviv.ua
На фото: Любомир Стрельбицький (справа) зі своїм колегою Ярославом Гусаком, чемпіоном Європи 1987, 1989 років.

Прикрепленный файл: Любомир Стрельбицький.jpg
---

Strilbycki

Strilbycki

На сайте с 2008 г.
Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна
Ректори університету http://www.univer.kharkov.ua/u...&ofs=0

СТРЕЛЬБИЦЬКИЙ СЕМЕН ДЕМЕНТІЙОВИЧ

27.04.1875 - 25.10.1937.

Громадський діяч, в ХІНО: 1922 - 1924.

Ректор: 1922 - 1924

Народився 27 квітня 1875 р. в м. Слов'янську Харківської губернії (тепер Донецька область) в сім'ї ремісника. У 1891 р. закінчив міське училище в м. Слов'янську, а в 1895 р. учительську семінарію в м. Вовчанську Харківської губернії. Після закінчення семінарії чотири роки працював вчителем в початковій школі с. Христище Ізюмського повіту. З грудня 1899 по червень 1903 працював помічником завідуючого матеріальною частиною Південно-російського кам'яновугільного товариства (м. Горлівка Катеринославської губернії). У липні 1903 р. переведений на посаду завідувача матеріальною частиною рудника "Золоте" в с. Майорівка Катеринославської губернії, а в грудні 1916 р. - на посаду секретаря кам’яновугільного суспільства. З квітня по вересень 1917р. очолював створений в с. Майорівка Раду робітничих депутатів, а в жовтні того ж року переїхав до Харкова і очолив Раду гірничих робітників. Був заарештований і перебував під арештом у в'язниці Генштабу з серпня по грудень 1918 р. У грудні 1918 р. С. Д. Стрельбицький вступає в КП(б)У. У липні 1919 р. призначається завідувачем тарифного відділу Наркомату праці УРСР у Києві, а з вересня 1919 завідувачем тарифним відділом Наркомату праці РСФСР у Москві. З січня по червень 1920 р., повернувшись до Харкова, бере активну участь в організації роботи Наркомату праці. У вересні 1920 р. був призначений завідувачем Вищої партійної школи ЦК КП(б)У. З травня 1922 по 1928 р. працював головою губернського відділу спілки працівників освіти. Крім цього, з серпня 1922 по листопад 1924 р. був ректором Харківського інституту народної освіти за сумісництвом. З липня 1928 по березень 1929 р. працював завідувачем кафедри професійної освіти Українського науково-дослідного інституту педагогіки в Харкові. У травні 1929 р. був призначений завідувачем відділом народної освіти при Харківському окружному виконавчому комітеті. З жовтня 1933 р. по серпень 1937 працював директором Центральної науково-педагогічної бібліотеки. 13 серпня 1937 р. був заарештований і звинувачений в тому, що керував української національної терористичною організацією і займався контрреволюційною діяльністю. Засуджений до вищої міри покарання. 25 жовтня 1937 р. С. Д. Стрельбицький розстріляний. 29 жовтня 1957 р. Верховний Суд СРСР на прохання рідних повторно розглянув справу і зняв звинувачення.

Прикрепленный файл: Стрельбицький Семен Дементійович.jpg
---

Strilbycki

Strilbycki

На сайте с 2008 г.
WYPIS Z KSIĄG METRYKALNYCH
PARAFII RZYMSKOKATOLICKIEJ W WASYLKOWCACH, DEKANAT CZORTKÓW DIECEZJI LWOWSKIEJ
KSIĘGA URODZEŃ

Nr
aktu 129

Data
urodzenia 17.11.1846

Numer
rodzinny 316

Imię dziecka TERESA

Rodzice
biologiczni
Michał Kunicki
Maria Łobocka

Świadkowie
(rodzice chrzestni)
Andrzej Kunicki
Salomea Strzelbicka

położna
Maria Szurgot

ksiądz
Józef Koprowski
---

severinn

На сайте с 2005 г.
Рейтинг: 2474
POGLĄDÓW I INFORMACJI :: Zobacz temat - Absolwenci 1836-1882 ...
Piątkowski 1855 ; Пионтковский Емильян Piątkowski 1875 ; Пионтковский Иосиф ... Strzelbicki 1842 ; Стрельбицкий Бальтазар ...
www.stankiewicz.e.pl/forum/viewtopic.php?t...

M.P.1998.5.72 - Nadanie odznaczeń
Wacława, 81. ppłk Piątkowski Roman s. Alfonsa, 82. płk Pierzak Zbigniew s. ... Romana, 99. ppłk Strzelbicki Leszek s. Zdzisława, 100. Szczepańska Helena c. ...
lex.pl/serwis/mp/1998/0072.htm

JABLONKA:: | 15 lat mineło - [ Перевести эту страницу ]
Stefan Strzelbicki w asyście Dowódcy Garnizony Wojska Polskiego pplk. ... Władysław Piątkowski – starosta grójecki. ...
www.jablonka.info/artykuly/.../68-jabonka15lat

Ślepowron (herb szlachecki)
... Piątkowski, ..., Strzelbicki, ...
pl.wikipedia.org/.../Ślepowron_(herb_szlachecki)

KSIĘGA ZMARŁYCH POLSKICH PROWINCJI OJCÓW FRANCISZKANÓW - Indeks według miejsca śmierci
w Bełchatowie zmarli:
7. 30-10 - 1784 Br. Jan Nepomucen Piątkowski
9. 02-03 - 1806 O. Jakub Strzelbicki
severinn

На сайте с 2005 г.
Nazwy osobowe mieszkaсcуw Babic w wojewуdztwie przemyskim na podstawie zapisуw metrykalnych z lat 1784 – 1889
Antoniusz Piątkowski BLM 1832.
Jacobi Piątkowski BLC 1897.
.... Bartholomeus Strzelbicki BPLN 1870. ...
spbabice.edu.pl/index.php?option=com_content&view=article...

Genealogia Polska :: GENPOL.COM - [ Перевести эту страницу ]
Łebkowski Barbara i Strzelbicki Kajetan, Kraków - św. Szczepan, 1824, 21 ...... Łoziński Ignacy i Piątkowski Marianna, Kraków - św. Szczepan, 1840, 20 ...
www.genpol.com/PTG_Sluby-index-lit-l.html

severinn

На сайте с 2005 г.
„Almanach Leњny: Rocznik personalny administracji lasуw paсstwowych - Imienny wykaz personelu Administracji Lasуw Paсstwowych: wedіug stanu na dzieс l lipca l933rs: zestawiony na podstawie materiaіуw otrzymanych z Dyrekcji Naczelnej Lasуw Paсstwowych”, wyd. Warszawa 1933
stankiewicz.e.pl/forum/viewtopic.php?...

Pi№tkowski Adam
Pi№tkowski Michaі
Pi№tkowski Piotr
Pi№tkowski Zygmunt

Strzelbicki Wіodzimierz
severinn

На сайте с 2005 г.
Strzelbicki, Wіodzimierz i Katarzyna; dzieci: Dionizy, Napoleon, Teresa 1990

Artykuł: Nazwiska S część 2 - Olejów na Podolu
rodzice: Strzelbicki (...) /imię nieczytelne/ i Kisiel Barbara ...
www.olejow.yoyo.pl/readarticle.php?...

Kieleccy aptekarze i ich apteki - [ Перевести эту страницу ]
... Karol Zychałła Strzelbicki zmarł w 1904 r.
www.nil.org.pl/xml/oil/.../n20030506
severinn

На сайте с 2005 г.
Rodzina od strony mamy rzeczywiњcie miaіa wielopokoleniow№ patriotyczn№ tradycjк. Mуj pradziadek, Jan Strzelbicki, byі kapitanem w powstaniu styczniowym, a jego ojciec oficerem w wojskach napoleoсskich, szarїowaі pod Somosierr№.
tygodnik.onet.pl/1,30786,druk.html
severinn

На сайте с 2005 г.
Artykuі: Kapіani grecko-katoliccy z Olejowa i okolic - Olejуw na ...
Proboszczem grecko-katolickim w Biaіogіowach byі ksi№dz Grzegorz Strzelbicki, ...
www.olejow.pl/readarticle.php?article...

30786,druk.html - Wiadomoњci Brzosteckie
Karol Strzelbicki (1908-1916);
www.brzostek.alpha.pl/wiadomos/pliki/108_wiad_2006_04.pdf
Strilbycki

Strilbycki

На сайте с 2008 г.
Игорь - спасибо, кое что есть новеое.

severinn написал:
[q]
Rodzina od strony mamy rzeczywiњcie miaіa wielopokoleniow№ patriotyczn№ tradycjк. Mуj pradziadek, Jan Strzelbicki, byі kapitanem w powstaniu styczniowym, a jego ojciec oficerem w wojskach napoleoсskich, szarїowaі pod Somosierrę.
tygodnik.onet.pl/1,30786,druk.html
[/q]

Тут - muj wujek Pan Jacek, jako kreatywna osoba, то мабуть трішечки перебільшує, оскільки поки не вдалося віднайти підтвердження саме цього факту, маю на увазі саме в списках виживших чи поранених під Сомосьєрою, а от участь в війні за Іспанію - факт.
Хоча все може бути dntknw.gif , один з братів предків мав преференції від французького уряду та отримав їхнє громадянство під час імперіалістичної війни 1914 року, так що можливо і був гвардійцем імператора "N".
---

← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 47 48 49 50 51 * 52 53 54 55 ... 87 88 89 90 91 92 Вперед →
Модераторы: N_Volga, Радомир, Tomilina
Генеалогический форум » Фамильные темы » Поиск предков, родичей и/или однофамильцев » С » Сс - Сч » Стрельбицкие Strzelbicki Стрельбицькі Стрільбицькі [тема №18394]
Вверх ⇈