Стрельбицкие Strzelbicki Стрельбицькі Стрільбицькі
(придомок - Даниловичи, Михайловичи) герб - САС (SAS), в 1600 году жили в Старом месте (Старый Самбор), Львов, Перемышль, Витебск
Strilbyckiкоzакы & шляхта Стрѣльбыцькі, Остапці  Kyiv, Ruthenia // Київ, Україна Сообщений: 3229 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 3344 | Наверх ##
28 мая 2012 1:32 Вичитка запису зробленого на зворотньому боці саморобної ікони:
"Образець витятий з газети що перебув Сибірську каторгу разом з Володимиром Стрільбицьким засушена рослина цвіт зі сибірських лісів".
 ---
| | |
Strilbyckiкоzакы & шляхта Стрѣльбыцькі, Остапці  Kyiv, Ruthenia // Київ, Україна Сообщений: 3229 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 3344 | Наверх ##
28 мая 2012 11:07 28 мая 2012 11:09 Удостоверение австрийскому гражданину (выселенному российскими оккупационно-освободительными властями) выдано МВД Временного правительства и представляет собой интересный документ, характеризующий отношение российских властей к подданым противника. Вычитка и написание в современной российской транслитерации:Временное правительство. МВД. Енисейский губернский комиссар. 15 июня 1917 г. № 7731 г. Красноярск Удостоверение
Дано настоящее удостоверение административно-высланному в Енисейскую губернию в порядке правил военного положения австрийскому подданому, украинцу-галичанину, греко-католического вероисповедания Владимиру СТРЕЛЬБИЦКОМУ в следствии его ходатайства в том, что ему, СТРЕЛЬБИЦКОМУ, согласно телеграммы Министерства внутренних дел от 5 апреля 1917 г. за № 3511 разрешается как славянину свободный переезд в пределах Сибири для поиска работы, что удостоверяется подписью и приложением казенной печати. ---
| | |
28 мая 2012 11:35 28 мая 2012 11:36 Цей документ публікую вперше. Свідоцтво, яке було надане Володимиру Стрільбицькому в державі Україна по повернені його з російської каторги. На цьому свідоцтві один із перших підписів Грушевського в якості голови Центральної Ради.
 ---
| | |
28 мая 2012 12:20 Досить цікавий стилістичний та ІДЕОЛОГІЧНИЙ документ міжвоєнного часу.
Це шкільні свідоцтва, які були отримані Стрільбицькими що навчались в цей час в "руських школах".
В переводе на российский язык нужно писать не: "русская школа", а "украинская школа", потому что украинцы до ІІ мировой войны за пределами СССР именовали себя с прадавних времен (смотрите договора Руси с Византией, а именно договор киевского князя Олега с греками от 911г. (7 раз) и договор киевского князя Игоря с греками от 945 г. (6 раз)) - "русинами", или в множественном числе прилагательным - "руськи" (с одним "с" и мягким знаком). В довоенный период понятия "русский" (в українському розуміні - російський, або росіянин) и "руський" это два разных понятия и термина.
Вичитка документа:
"Державна гімназія з руською мовою навчання в Станіславові (сучасне місто Івано-Франківськ) Виділ (Тип) - Клясичний давний ШКІЛЬНЕ СВІДОЦТВО"
 ---
| | |
28 мая 2012 13:25 Тут анологічне свідоцтво, яке на звороті було виписане польською мовою.
"Państwowe Gimnazjum z ruskim jaz. nauczania w Stanisławowie ...... "
 ---
| | |
6 июня 2012 8:41 6 июня 2012 8:51 Я тут трішки вище писав наступне: Strilbycki написал: [q] Феодосія Стрільбицька, дружина о. Олексія Стрільбицького, пароха с. Миклашів, пожертвувала на Львівську Успенську церкву 6 000 злотих......
У память чого її художній портрет був встановлений в церкві.[/q]
Мрії збуваються! Особливо приємно коли обєднуються і діляться інформацією нащадки роду Стрільбицьких Ось і цього разу, моя кузена, пані Леся надіслала приємну звістку, що її чоловік знайшов цей портрет в галереї Олеського заку (текст ще не вичитував)
 ---
| | |
Luche Сообщений: 2658 На сайте с 2007 г. Рейтинг: 1837 | Наверх ##
6 июня 2012 20:05 6 июня 2012 20:06 Strilbycki- як тут у Вас цікаве все розгортається! Щиро вітаю! --- Все о предках - Гапанович, Майборода, Рафальские, Малькевич, Проскурниковы, Власовские, Балковы, Парик, Заблоцкие, Насоновы, Бавыкины, Лозовые, Быковы-
буду благодарна за любую информацию. | | |
6 июня 2012 21:00 Luche Добрий вечір, пані Людмила. Дякую за приємний відук. Що можна сказати по жіночому костюму та намисту? Що може значити червоний бантик на комірці сорочки (блузи)? ---
| | |
Balymba Україна Карпати Сообщений: 1167 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 1295 | Наверх ##
7 июня 2012 2:18 Strilbycki написал: [q] Що можна сказати по жіночому костюму та намисту? Що може значити червоний бантик на комірці сорочки (блузи)? [/q]
А якщо це не бантик, а низка дрібних коралів (колись такий "кораловий" бантик носила моя бабуся) --- Стефурак, Левкун, Чуревич, Зеленевич, Ківнюк, Лесюк, Данилюк, Кріпчук (Крепчук), Куц, Попик, Вертипорох, Козьмин, Мельничук, Ревтюк, Шовгенюк, Панько, Юращук, Ґрещук, Горішний, Ванджура, Жолоб, Поварчук (Пивоварчук), Лубів, Ісайчук (Ісаїв)
Попович-Турець | | |
Luche Сообщений: 2658 На сайте с 2007 г. Рейтинг: 1837 | Наверх ##
7 июня 2012 19:48 Strilbycki Я вважаю, що намисто з коралів, може і бантик з коралів дрібненьких, як каже Balymba, а може і шнурок під колір намиста, колір то однаковий,- все тільки прикраси. Одягнена жінка зо смаком. Більш нічого не знаю. Запитаю у Gul, мені здається -вона більш знається в мистецтві та істрії. Але такий портрет, що на нього хочеться дивитись- заворожує! --- Все о предках - Гапанович, Майборода, Рафальские, Малькевич, Проскурниковы, Власовские, Балковы, Парик, Заблоцкие, Насоновы, Бавыкины, Лозовые, Быковы-
буду благодарна за любую информацию. | | |
|