Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Радзюкевич

Слуцкий р-н Минской обл. До и после войны 1941-45 гг. - Гресский р-н Бобруйской обл. До 1917 года возможен также Бобруйский уезд. Дед Радзюкевич Нестер Тимофеевич, 1900 г. р., уроженец д. Шищицы Слуцкого р-на...

← Назад    Вперед →Страницы:  1 2 3 Вперед →
Модераторы: N_Volga, Asmodeika, Радомир
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 25
Ищу предков со Слуцкого района Минской области, до и после войны 1941-45 г.г. - Гресский р-н Бобруйской области. До 1917 года возможен также Бобруйский уезд. Дед Радзюкевич Нестер Тимофеевич, 1900 г. р., уроженец д. Шищицы Слуцкого района, имел брата Алексея и сестру Александру, перед войной проживал в д. Старица Копыльского района; второй дед Каляда Антон, уроженец д. Шищицы Слуцкого района, умер после войны, у него был брат Платон; прадед Писарик Саука (Савелий), уроженец д. Степково около Гресска, умер в 1943 году от тифа, его дети Лимпа (Олимпиада), Саша (она), Николай, Люба; бабушка Каляда Агапа (Агафия) Калистратовна, уроженка д. Конюхи около Грозова (Копыльский р-н), имела сестру Серафиму и братьев Александра и Ивана (Янку)
Litwin

Litwin

РБ
На сайте с 2005 г.
Рейтинг: 126
ЗаСлуччыну

Абтрасалi з бярозаў лiсцё вятругi,

I гублялi рабiны чырвоныя слёзы,

Як пайшлi мы ў змаганне,

на раны, на згiн,

Абы яваю сталiся крозы.

Пайшлi мы, воi, з Божай ласкi

У бой за Случчыну сваю!

Нам дзiў, што сёння баюць казкi

Пра нас i песнi нам пяюць.

Аддавалi жыццё за сябе мы, за вас.

Беларусы-браты, i за сiнiя нiвы,

I за тое, каб нас не смактала дрыгва,

А раслi мы, аж свету надзiва.

Не штыхi i не кулi - жаролы гармат,

За адзiную зброю мы мелi каханне,

Грэла сэрца яно, хоць залеў лiстапад

I раслi ў рад магiлы за намi.

Не судзiла нам доля разгорыць зару,

Не судзiла даць шчасце ды волю Айчыне,

Дай жа Бог, каб унукi ўзнялi Беларусь

На узвышшы ахвярай i чынам.

Паклонiмся мужным продкам!

---
Ищу Нарбутович , Улас , Флерко,Буховец
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Шаноунае спадарства!
Дзякуй усiм за iнфармацыю. Дауно хочацца прыехаць, ды езджу я у асноуным у Барауляны. Я ужо гаварыу, што многа сваякоу хварэе на рак. Хацелася б шукаць самому, чужымi рукамi не зручна, тым больш там многа памылак, аб якiх чужы чалавек не ведае. У нас, нейкi час, напрыклад, была Бабруйская вобласць Грэскi раён. Мае прозвiшчы Радзюкевiч, Пiсарык сустракаюцца з Польшчы да Камчаткi, Каляда ва усiм свеце!
А вось момант! У нас на форуме я чытау па-мойму спадароу з Польшчы. Я напiсау тры запросы наконт дзеда у гмiну Лохова каля Варшавы (на трох мовах, прауда, акрамя польскай). Пытау, па якiм адрасе знаходзяцца могiлкi, дзе пахаронен дзед, але так адказу не атрымау!
Так што атрымлiваецца, што трэба як-небудзь самому!
Яшчэ раз дзякуй! Усiм прывiтанне!
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Паважаная Алена!
Я не ведаю пра гэтыя кнiгi. Можна iх набыць цяпер? Дзе яны выдавалiся?
А так, калi Вам не цяжка, паглядзiце, калi ласка, у Шышчыцах:
!. Радзюкевiч Несцер Цiмафеевiч 1900 г.нараджэння -1944
2. Каляда Антон, памер 1946-48 г.г.
Сцяпкоу каля Грэска
1. Пiсарык Саука (Савелий) памер у 1943 г.
Толькi калi не многа клопатау!
---
Ищу: Радзюкевич Нестер Тимофеевич, Писарик Савелий (Саука), Каляда (Коледа) Антон, Каляда Агафия Калистратовна
Helena

Helena

Минск
На сайте с 2005 г.
Рейтинг: 2413
Alesj
ст. 292

Прикрепленный файл: д. Шищицы память.jpg
Helena

Helena

Минск
На сайте с 2005 г.
ст. 293

Прикрепленный файл: д. Шищицы память2.jpg
Helena

Helena

Минск
На сайте с 2005 г.
к сожалению, фото и так были плохого качества, а при сканировании вообще не получаются.
ст. 92

Прикрепленный файл: Писарик.jpg
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Дзякуй усiм за дапамогу! Многа бачу знаёмых людзей, свайго настаунiка, толькi брата дзеда не убачыу: Радзюкевiч Аляксей Цiмафеевiч. Ён вярнууся жывым з фронту.
Для Алесi пытанне: Вы ведаеце каго-небудзь з Ушаловiч, хто вучыуся у Бокшыцкай СШ з 1972 па 1974 г.г. ?
Дрозд Дмитрий
соглашусь с Еленой. На самом деле, ДУТЫХ генеалогий полно. Они были во все времена. Кто-то возводил свою родословную к римским императорам, кто-то к Чингиз-хану, кто-то а Давиду.... Как фантазия работала. Я в своей теме показывал, как легко можно создавать новые легенды на основании догадок, приписок и прочего (пример, с фамилией Борейко). В деревне, где жили мои Дрозды (кстати, троюродный брат Михаила Глинского положившего основание многим российским дворянским родам носил фамилию Дрозд) жили дворяне Дроздовичи, рядом жили Дроздовские. Что помешадо бы мне вдруг где-то немножко подтосовать результат (кстати, иногда мои Дрозды = писались как Дроздовские). Вон зайдите на сайт ЗБШ там список шляхецких фамилий:
Драздовіч
Драздовіч, Дрозда- (Драздовіч, Дзяніска-)
Драздоўскі
Драздоўскі, Дзяніска-
Драздоўскі, Мелех- (Мялёх-)
Драздоўскі, Мрочка- (Мрочак-)
Дразьдзевіч
любого выбирай и присоединяйся. Но в чем смысл такой генеалогии? Для понтов, для того, чтоб сказать, что я дворянских корней? Так я же сам буду знать, что это не так. Или, что это не доказано...
К чему я это? Да все к тому же - пока я не вижу доказательств, что Колендо и Коляда - это один род, одна фамилия. Здесь нужно мнение специалиста, а его я пока не видел.
А что касается дворянских генеалогий, которые были представлены для доказательства в ДДС = то там было выдумок и фальсификаций огромное число. Поэтому хоть у меня есть генеалогическое древо Мохортов до 1623 года, я постараюсь проверить эти данные, насколько хватит реальных документов. А Вы в НИАБе не смотрели дворянское дело Черницких? Может, оно там есть - берите и перерисовывайте готовое древо!
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Да увагi усiх удзельнiкау форума, хто адгукнуйся!
Шаноунае спадарства!
Гэты радавод я бачыу раней, аднёсся к яму спакойна. Мне падалося, што яго пачыналi з даунiх часоу. А я думаю, што трэба пачынаць з сучаснасцi. Ды мне там не усё зразумела. З нашых часоу - тады ясна. Пры тым там адзiн Стэфан Каляда, калi у нас у Копыльскiм i Слуцкiм раёнах вельмi поуна Калядоу, былi чуць не вёскi. Для аднаго чалавека занадта мала. Акрамя гэтага па усёй Расеi раскiданы не толькi Каляды, але Каледины, Коледовы (рэпрасаваныя на Урале i Ciбiры). Яны могуць быць нашчадкамi тых, каго вывезлi пасля 1831 i 1864 гадоу. Таму трэба icцi з сённяшняга дня: мае прадзеды Радзюкевiч Цiмафей з Шышчыц i Пiсарык Саука са Сцяпкова з Калядой Калicтратам з Канюхоу нарадзiлiся недзе каля 1880 года, дзед Каляда Антон з Шышчыц - недзе каля 1885 года!
Я ведаю, што мае сваякi з Канюхоу ад`ехалi у 1912-13 гадах у Амерыку. Будучы малым я пытау у бабуль, чаму тыя таксама Каляды i чуу адказ: нейкiя свае у такой-та сустрэчы. Больш дзецям не гаварылi. Цяпер я ведаю, чаму. Дзяды пасля Першага з`езду беларусау свету (у той час) спынялi мяне на лауцы са словамi Ты не ведаеш! Пачыналi такое расказваць, што галава кругам iшла....... Прашло 15 год. Iх, ды iх дзяцей ужо няма..... Дажа калi цяпер прыходзяць людзi да бабулi з пытаннем расказаць пра Слуцкае паустанне, дык яна маючы больш за 90 год задае першае пытанне: А мяне не пасадзяць?
Так ведалi многа дзядулi-бабулi, а мы выхоувалiся у другiм накiрунку!
Таму цяпер так цяжка даецца гэта справа!
← Назад    Вперед →Страницы:  1 2 3 Вперед →
Модераторы: N_Volga, Asmodeika, Радомир
Вверх ⇈