Радзюкевич
Слуцкий р-н Минской обл. До и после войны 1941-45 гг. - Гресский р-н Бобруйской обл. До 1917 года возможен также Бобруйский уезд. Дед Радзюкевич Нестер Тимофеевич, 1900 г. р., уроженец д. Шищицы Слуцкого р-на...
Helena Минск Сообщений: 2514 На сайте с 2005 г. Рейтинг: 2413 | Наверх ##
2 февраля 2009 14:26 Alesj ст. 292
 | | |
2 февраля 2009 14:27 ст. 293
 | | |
2 февраля 2009 15:32 к сожалению, фото и так были плохого качества, а при сканировании вообще не получаются. ст. 92
 | | |
Alesj Сообщений: 152 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 25 | Наверх ##
2 февраля 2009 18:56Helena, Olesja Дзякуй усiм за дапамогу! Многа бачу знаёмых людзей, свайго настаунiка, толькi брата дзеда не убачыу: Радзюкевiч Аляксей Цiмафеевiч. Ён вярнууся жывым з фронту. Для Алесi пытанне: Вы ведаеце каго-небудзь з Ушаловiч, хто вучыуся у Бокшыцкай СШ з 1972 па 1974 г.г. ? | | |
Дрозд Дмитрий | Наверх ##
2 февраля 2009 19:04Olesya Chernitskaja соглашусь с Еленой. На самом деле, ДУТЫХ генеалогий полно. Они были во все времена. Кто-то возводил свою родословную к римским императорам, кто-то к Чингиз-хану, кто-то а Давиду.... Как фантазия работала. Я в своей теме показывал, как легко можно создавать новые легенды на основании догадок, приписок и прочего (пример, с фамилией Борейко). В деревне, где жили мои Дрозды (кстати, троюродный брат Михаила Глинского положившего основание многим российским дворянским родам носил фамилию Дрозд) жили дворяне Дроздовичи, рядом жили Дроздовские. Что помешадо бы мне вдруг где-то немножко подтосовать результат (кстати, иногда мои Дрозды = писались как Дроздовские). Вон зайдите на сайт ЗБШ там список шляхецких фамилий: Драздовіч Драздовіч, Дрозда- (Драздовіч, Дзяніска-) Драздоўскі Драздоўскі, Дзяніска- Драздоўскі, Мелех- (Мялёх-) Драздоўскі, Мрочка- (Мрочак-) Дразьдзевіч любого выбирай и присоединяйся. Но в чем смысл такой генеалогии? Для понтов, для того, чтоб сказать, что я дворянских корней? Так я же сам буду знать, что это не так. Или, что это не доказано... К чему я это? Да все к тому же - пока я не вижу доказательств, что Колендо и Коляда - это один род, одна фамилия. Здесь нужно мнение специалиста, а его я пока не видел. А что касается дворянских генеалогий, которые были представлены для доказательства в ДДС = то там было выдумок и фальсификаций огромное число. Поэтому хоть у меня есть генеалогическое древо Мохортов до 1623 года, я постараюсь проверить эти данные, насколько хватит реальных документов. А Вы в НИАБе не смотрели дворянское дело Черницких? Может, оно там есть - берите и перерисовывайте готовое древо! | | |
3 февраля 2009 20:10 Да увагi усiх удзельнiкау форума, хто адгукнуйся! Шаноунае спадарства! Гэты радавод я бачыу раней, аднёсся к яму спакойна. Мне падалося, што яго пачыналi з даунiх часоу. А я думаю, што трэба пачынаць з сучаснасцi. Ды мне там не усё зразумела. З нашых часоу - тады ясна. Пры тым там адзiн Стэфан Каляда, калi у нас у Копыльскiм i Слуцкiм раёнах вельмi поуна Калядоу, былi чуць не вёскi. Для аднаго чалавека занадта мала. Акрамя гэтага па усёй Расеi раскiданы не толькi Каляды, але Каледины, Коледовы (рэпрасаваныя на Урале i Ciбiры). Яны могуць быць нашчадкамi тых, каго вывезлi пасля 1831 i 1864 гадоу. Таму трэба icцi з сённяшняга дня: мае прадзеды Радзюкевiч Цiмафей з Шышчыц i Пiсарык Саука са Сцяпкова з Калядой Калicтратам з Канюхоу нарадзiлiся недзе каля 1880 года, дзед Каляда Антон з Шышчыц - недзе каля 1885 года! Я ведаю, што мае сваякi з Канюхоу ад`ехалi у 1912-13 гадах у Амерыку. Будучы малым я пытау у бабуль, чаму тыя таксама Каляды i чуу адказ: нейкiя свае у такой-та сустрэчы. Больш дзецям не гаварылi. Цяпер я ведаю, чаму. Дзяды пасля Першага з`езду беларусау свету (у той час) спынялi мяне на лауцы са словамi Ты не ведаеш! Пачыналi такое расказваць, што галава кругам iшла....... Прашло 15 год. Iх, ды iх дзяцей ужо няма..... Дажа калi цяпер прыходзяць людзi да бабулi з пытаннем расказаць пра Слуцкае паустанне, дык яна маючы больш за 90 год задае першае пытанне: А мяне не пасадзяць? Так ведалi многа дзядулi-бабулi, а мы выхоувалiся у другiм накiрунку! Таму цяпер так цяжка даецца гэта справа! | | |
7 февраля 2009 18:50Helena, Stretta Паважаныя Мiнчанкi! Я рад за вас, вашы поспехi! Хацеу бы таксама падзялiцца з вамi сваёй радасцю. Я ужо гаварыу, што у дзяцiнстве распытвау бабуль 1900-1905 г.г. нараджэння. Iх ужо няма, але я знайшоу жыхара вёскi Шышчыцы 1918 года, жывога, у Менску жыве, цэлую гадзiну размауляу з iм па тэлефоне, прауда пакуль без поспехау, расказвау пра вайну, на якую ён пайшоу у 1939 годзе (з Польшай) i г. д. Вось думаю, як пра жыхароу яго разгаварыць. З 1939 не быу на Радзiме, але памяць, адчуваецца, добрая. Ён аказауся "Марэсьевым" з Шышчыц, ваявау лётчыкам без нагi - Мяцельскi Юры Палiкарпавiч. Уяуляеце, як гаварыць з чалавекам, якому дзесяты дзесятак..... | | |
10 февраля 2009 8:51Olesya Паважаная Алеся! Я сам родам са Случчыны. Цераз Ушаловiчы еду к сваякам. Прошлым летам таксама ехау цераз Ушаловiчы. У мяне там многа сваякоу, але ужо старыя, у асноуным, хворыя людзi. Cам я вучыуся у Бокшыцкай СШ з 1972 па 1974 год у 9-ым 10-ых класах разам з бокшыцкiмi i ушаловiцкiмi вучнямi. Чарнiцкiх сустракау даволi часта, напрыклад, вучыуся з Чарнiцкiм з Калюгi у Шышчыцкай васьмiгадовай школе з 1968 па 1972 год. Гэта вёска ад Шышчыц у бок Копыля 4 км правей Швядоу. Што успомню, напiшу наступным разам! Вось, могiлкi там называюцца Васiлiнкаускiя, дзе хароняць Бокшыцы, Малоткi, Ушаловiчы......
З электронкi пiсьмо не праходзiць! | | |
12 февраля 2009 13:11Форумчанам Я АТРЫМАУ НОВЫЯ ДАНЫЯ!!! а. Магчыма мой прапрадзед РАДЗЮКЕВIЧ ГРЫШКА (Григорий) (першая палова ХIХ стагоддзя) мой прадзед РАДЗЮКВIЧ ЦIМОХ (жонка Арына) меу брата МIХАЛЯ (жонка першая памерла, другая Ганна) i ФIЛIМОНА (жонка Палашка-Пелагея) Усе Шышчыцы. Хадзiлi у ГРЭСКУЮ ЦАРКВУ!?? в. мой дзед КАЛЯДА АНТОН меу брата ПЛАТОНА (жонка Лiда) i брата КАРНЕЯ (жонка Антоля) Усе Шышчыцы с. мой прадзед ПIСАРЫК САУКА (Савелий-Савва) са Сцяпкова каля Грэска. д. мой прадзед КАЛЯДА КАЛIСТРАТ з Канюхоу памiж Грозавам i Грэскам
Прозвiшча можа быць КАЛЯДА, КАЛЕДА, КОЛЕДА, КОЛЯДА Усе яны другая палова XIX - пачатак ХХ стагоддзя. | | |
17 февраля 2009 21:47HELENA Шляхетная пані Алена! Дапамажыце, калі ласка! Не магу разабрацца. На расейскіх мапах ХІХ стагоддзя каля населенных пунктау стаіць: з - застенок, ф - фальварак, г. д. - панскі двор, кл. - могілкі. А што азначае ОК? Ніяк не магу здагадацца! Буду Вам вельмі удзячны! Загадзя дзякую! | | |
|