Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Писарики

Общая тема.

← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1  2  Вперед →
Модераторы: N_Volga, Радомир, Tomilina
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 26
Я АТРЫМАУ НОВЫЯ ДАНЫЯ!!!
а. Магчыма мой прапрадзед РАДЗЮКЕВIЧ ГРЫШКА (Григорий) (першая палова ХIХ стагоддзя) мой прадзед РАДЗЮКВIЧ ЦIМОХ (жонка Арына) меу брата МIХАЛЯ (жонка першая памерла, другая Ганна) i ФIЛIМОНА (жонка Палашка-Пелагея) Усе Шышчыцы. Хадзiлi у ГРЭСКУЮ ЦАРКВУ!??
в. мой дзед КАЛЯДА АНТОН меу брата ПЛАТОНА (жонка Лiда) i брата КАРНЕЯ (жонка Антоля) Усе Шышчыцы
с. мой прадзед ПIСАРЫК САУКА (Савелий-Савва) са Сцяпкова каля Грэска.
д. мой прадзед КАЛЯДА КАЛIСТРАТ з Канюхоу памiж Грозавам i Грэскам

Прозвiшча можа быць КАЛЯДА, КАЛЕДА, КОЛЕДА, КОЛЯДА
Усе яны другая палова XIX - пачатак ХХ стагоддзя.
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Шляхетная пані Алена!
Дапамажыце, калі ласка! Не магу разабрацца. На расейскіх мапах ХІХ стагоддзя каля населенных пунктау стаіць: з - застенок, ф - фальварак, г. д. - панскі двор, кл. - могілкі. А што азначае ОК? Ніяк не магу здагадацца! Буду Вам вельмі удзячны!
Загадзя дзякую!
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Паважаная пані Алена!
Высылаю Вам мапу, думаю, што Х!Х стагоддзя! Тут Вы знойдзеце ОК і можа расшыфруеце. У мяне пакуль не атрымалася! Па сваіх мясцінах магу даць кансультацыю! Звярніце увагу, што мой прадзед Пісарык Саука недалёка ад Вашых Забел (1 км) можа з засцека Сцяпкова! Як у Вас справы з Труханавіцкай царквой?
PS. Я Вашы лісты чаму-та на пошце не бачу! Толькі, калі зайду на форум!
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Паважанае спадарства!
Я набыу кнiгу: "Судебная книга витебского воеводы Клачко 1533-1540 г.г." (Лiоуская метрыка). Якiя прозвiшчы можна там паглядзець, чые продкi жылi на Вiцебшчыне? yahoo.gif
Guest
у меня прадед саука писарик из шищиц
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Шаноўныя спадарыні!
Я разумею, што ў Вас глабальны пошук і такія ж вынікі. Але як аматар, я ўзяў сабе вузкую мэту:
Я знайшоў той Осаў, пра які Вы мяне пыталі і я Вам расказваў раней. Тачней кажучы, сведку, які многа раз там бываў недзе ў 1965-х гадах, араў поле на трактары: вакол асушвалі балоты. Вёска знаходзілася ў дубраве, стаялі яшчэ тады дзве хаты. Пасля асушкі балотаў яе знеслі. Гэта там, дзе я Вам гаварыў: з Пукава на Хвойнікі, а потым у бок балота Амельня (так цяпер называюць) 4,5 км на поўнач! Так што на любой падробнай мапе пасляваеннай пары яна павінна быць абазначана!! На старой мапе вельмі падобна, што Ваш Осаў раней называўся засценак Омельно (па-расейскі) ! Гэта мая здагадка.

PS Пані Алена!
Дзякуй за прапанову, але ў Кіеў паехаць я точна не змагу. У Маскве я змог бы вырвацца на выставу. Будзем чакаць другой нагоды.
Helena

Helena

Минск
На сайте с 2005 г.
Рейтинг: 2426
Alesj
Поженились они в Вермонте. У них родились дети Vermont Birth Records, 1909-2008:
Ora Pisarik и Waska Pisarik
Так что все найдется!!! Даже родственники должны быть в США!
Guest

HELENA

Вялікі дзякуй Вам за дапамогу, я проста ўявіць такога не мог. Думаў, што гэта сцяна!! А тут такое.... Адно мяне азадачыла, што пры уездзе ў Амерыку ў графе, хто застаўся на Радзіме, запісана дваюрадны брат Р. Пісарык!? А потым выясняецца, што гэта яе мужык?!
Яшчэ раз ад усёй душы дзякуй!!!
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.

HELENA

Вялікі дзякуй Вам за дапамогу, я проста ўявіць такога не мог. Думаў, што гэта сцяна!! А тут такое.... Адно мяне азадачыла, што пры уездзе ў Амерыку ў графе, хто застаўся на Радзіме, запісана дваюрадны брат Р. Пісарык!? А потым выясняецца, што гэта яе мужык?!
Яшчэ раз ад усёй душы дзякуй!!!

Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.

leon+B

Я звярнуу увагу на Ваш запiс па Слуцкаму уезду i хацеу бы Вас паправiць:
1. д.Лопухи называецца цяпер Дунаево
2. i не Слуцкага раёну, а Копыльскага цяпер
3. у мяне ёсць сваячка з Лапухоу, пры выпадку я распытаю яе пра Вашых Бараноускiх!
← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1  2  Вперед →
Модераторы: N_Volga, Радомир, Tomilina
Вверх ⇈