IrenaWaw Сообщений: 1687 На сайте с 2020 г. Рейтинг: 1098
| Наверх ##
9 октября 2020 13:56 9 октября 2020 14:42 Marylion написал: [q] Witam. czy można zidentyfikować czego dotyczy zdjęcie? jest na nim moja Babcia Helena Zacharko. Zrobione jest w Rydze lun St.Petersburgu przed 1918r. Według przekazu rodzinnego Babcia pracowała w mennicy w St.Pietrogrodzie, a w Rydze się uczyła w szkole(ale nie wiem której). Wolałabym to sprawdzić.pozdrawiam[/q]
Jedynie co mogę powiedzieć na temat tego zdjęcia - moim zdaniem, zrobione w atelier fotograficznym. w centrum osoba duchowna i nie prawosławna. Czy są to parafianie? Twarze nie wyglądają na szczęśliwe. Od zdjęcia idzie aura dawnych, ale już znikających czasów. Czy atelier znajduje się w b. Cerkwi albo klasztorze? To też świadczy o czasach wykonania zdjęcia. I o miejscowości też. PS Zmieniłam swoje zdanie) Chyba to grupa parafian. Czy to dokładnie wiadomo ze zdjęcie zrobione przed rokiem 1918? Ubrania niektórych młodych pań to raczej lata 1920-te. Może to parafianie cerkwi luterańskiej z pastorem w centrum? wtedy raczej zrobione w Rydze. Oczywiście że mogę nie mieć racji. |