Наверх ##
16 марта 2014 0:26 Witam!
Szukam możliwych więzów rodzinnych polskich moi dziadkowie i pradziadkowie . Strata większość dokumentów , więc trudno znaleźć na Ukrainie . Nie mówię po polsku, więc piszę , gdy za pomocą Google Translate . Przepraszamy za błędy.
Dziadek - Nawrocki Vasyl Semenovych (Semenovich) ( zmarł na wygnaniu w Ułan Ude 1950ch lat ) urodził się . Vyskov Wołyń . Pradziadek - ? Nie mam danych Prababcia - ? Nie mam danych
Babcia - Lischinskaya ( Leszczyńska ) Yevgenia Myhailivna - data urodzenia 1935, prysmerti ( Ur. Dobryvody , Tarnopol ) , był na emigracji w Ułan Ude z rodzicami . Pobrali się Navrots'koho Wasilij Semenovich pierwsze dziecko zmarło w Ułan Ude na emigracji . Pradziadek - Lishchynskyy Michael Savich (Savovich?) Prababcia - Lischinskaya Varvara (Warwara/Barbara) Stepanivna (Stepanovna) (data urodzenia/ śmierci 1890 - 1985)
Mam pewne dokumenty (i fotografie) w ukraińskim i rosyjskim.
Może ktoś wie, gdzie mogę uzyskać więcej informacji lub może wie ktoś z mojej rodziny.
Я шукаю можливі польські родинні зв'язки моїх прадідів та пра-прадідів. Більшість документів загубленні,тому важко щось найти на Україні. Я польською не розмовляю, тому пишу користуючися гугле транслате. Вибачаюся за помилки.
Дід- Навроцький Василь Семенович (помер на засланні в Улан Уде 1950ч роках), народився в с. Вишков , Волинь. Прадід - ? не маю даних Прабабця - ? не маю даних
Бабця - Ліщинська (Leszczyńska) Євгенія Михайлівна (Myhailivna) - присмерті (народилася в с. Добриводи, Тернопіль), була на засланні в Улан Уде разом з батьками. Там вийшла заміж на Навроцького Василя Семеновича, перша дитина померла в Улан Уде на засланні. Прадід - Ліщинський Михайло Савович Прабабця - Ліщинська Варвара Степанівна
Я маю деякі документи на українській та російській мовах. --- Looking for my Polish family connections - Nawrocki and Leszczyński. |