Czarnowska Самара Сообщений: 196 На сайте с 2016 г. Рейтинг: 30
| Наверх ##
2 октября 2016 11:25Ищу родственников в г. Тыкоцыне Я потомок рода Czarnowskich ищу своих родственников ( потомков ногих фамилий относящихся к нашей родовой линии) в г. Тыкоцыне. Хочу найти где иенно проживали мои предки, в каких домах, на каких улицах, каки имущество владели. Вся линия родства восстановлена и кто немного хоть владеет польским сможет прочитать. Можно писать по польски.
Mój dziadek Czarnowski Edmund-Dobrosław ( 1911-1979) Ojciec: Czarnowski Mieczysław Matka: Julia-Rozalia z Goebel
Moi Pra- dziadkowie : Julia-Rozalia z Goebel i Czarnowski Mieczysław, małżonkowie Czarnowski Julia-Rozalia z Goebel (1870- 1945), moja prababcia Rodzice- ? Czarnowski Mieczysław,1882-1942 - mój pradziadek ojciec: Kazimierz Czarnowski ślusarz 13-go Biełozorskiego Pułku i matka Zofia z Kurowskich , zam. w Tykocinie
Moi Pra-pra dziadkowie Pra-pra-dziadek Kazimierz Czarnowski I pra-pra-babcia Zofia Waleria Kurowska
Kazimierz Czarnowski (1852-1914) - s. Stanisława i Anny z Kołaczkowskich, ur. we wsi Susku powiecie Ostrołęckim Zofia Waleria Kurowska, ( ur.11.04.1861) córka Wincentego(młynarza) i Katarzyny z Ożarowskich młynarza z Tykocina. miała brata bliznyka Romualda
Moi Pra-pra-pra-dziadkowie Wincenty Kurowski I Katarzyna Wysocka(Ozarowska) 1.Wincenty Kurowski I Katarzyna Wysocka- rodzice Zofii Walerii Kurowskoj, mojej pra-pra-babci. Wincenty Kurowski ( 1825) młodzianen, ekonom( казначей) w Jeźowie,ur w Pajewie, s. Józefa I Anny z Rogalewskich, małżonkow Kurowskich Katarzyna Wysocka( 1837)-wdowa po zmarlym od dwóch lat Onufrym Wysockim, córka Wincentego I Anny Radziszewskich, małżonkow Ozarowskich urodzona tu w Tykocinie na powyższym Młyne
Moi Pra-pra-pra-dziadkowie Stanisław i Anna z Kołaczkowskich, małżonkowie Czarnowski 2.Stanisław i Anna z Kołaczkowskich, małżonkowie Czarnowski- rodzice Kazimierza Czarnowskiego , mojego pra-pra-dziadka. Stanisław Czarnowski, ur. we wsi Susku powiecie Ostrołęckim ? Anna Kołaczkowska- ?
3. Moi Pra-pra-pra-pra-dziadkowie Józef I Anna z Rogalewskich, małżonkowie Kurowski – rodzice Wincenty Kurowski, mojego pra-pra-pra-dziadka Wincentey I Anna z Radziszewskich, małżonkowie Ozarowski- rodzice mojej pra-pra-pra-babci Katarzyna Wysockiej, z domu Ozarowskiej Rodzice Stanisława Czarnowski - ? Rodzice Anny Kołaczkowskej- ?
--- Natalia Czarnowska( Goebel)
|