| HelenelenСоздайте аккаунт или войдите, чтобы отправить личное сообщение этому пользователю и увидеть его полные контактные данные |
Сообщения Helenelen (7)Тема: Быховский уезд Могилевской губернии 20.10.2022, 11:25
>> Ответ на сообщение пользователя Prasalovich от 19 сентября 2022 17:07 Не ведаю, адкуль узяліся "Галасы" у маім паведамленні, я мала на ўвазе вёску Шаламы, што побач з Урэччам. Так, інфармацыя, якая ёсць у Вас па гэтых вёсках, актуальная для мяне. Як можаце ёй падзяліцца, на якіх умовах? Калісьці ў нас з Вамі ўжо была размова, якая нічым канкрэтным так і не скончылася, на жаль.
|
Тема: Быховский уезд Могилевской губернии 19.09.2022, 16:21
Магчыма ў кагосьці ёсць нейкія дакументы па вёсках Ржаўка, Прыволле, Шаламы, Урэчча Прапойск ай воласці? Самастойна працаваць у архіве няма магчымасці пакуль. Мабыць, камусьці гэтая тэма таксама цікавая.
|
Тема: Быховский уезд Могилевской губернии 11.01.2022, 12:41
Магчыма хтосьці можа неяк зарыентаваць у такім пытанні. Мой прадзед, Дамброўскі Іван ( многія называлі Янэк), прыкладна ў 1910-13 годзе прыехаў у вёску Ржаўка Баханскай воласці. Прадзед нарадзіўся ў 1907 годзе, прывезла сюды яго бабуля. Таксама прывезла стрыечных братоў прадзеда, у іх, як і ў бабы, прозвішча было Флёрык (у нас яно так гучала, пісацца магло крыху інакш). Акрамя бабы старэйшых у сям’і не было. Іх заўсёды называлі палякамі, хаця дакладна сказаць, адкуль сям’я прыехала - нельга. Прадзед быў малы і нічога на гэты конт не ведаў. Магчыма, хтосьці можа падказаць, якія дакументы могуць дапамагчы высветліць, калі, адкуль і з якой прычыны гэтая сям’я сюды пераехала. Прозвішча Флёрык, калі верыць дадзеным, нідзе ў Беларусі больш не сустракаецца.
|
Тема: Быховский уезд Могилевской губернии 15.11.2021, 20:56
Prasalovich написал:[q] Helenelen написал:
[q]
А дзе, калі не сакрэт, ёсць гэтыя інвентары? Усе роўна цікава было б паглядзець паперы, інвентары мы яшчэ не бачылі
[/q]
На жаль, маю толькі адзін: 1769 года. Але ў LVIA мусяць быць яшчэ і за іншыя гады. Магчыма, і ў НГАБе. Мяркую, недзе ў сетцы такая інфа ёсьць. У 1769 ёсьць толькі Ржаўка. Праўда, ёсьць яшчэ і Ржавец.[/q]
Вельмі цікава! Наша вёска менавіта Ржаўка заўсёды называлася. Як бы можна было паглядзець гэты дакумент, які ў Вас ёсць?
|
Тема: Быховский уезд Могилевской губернии 14.11.2021, 22:23
Добры дзень! Магчыма, камусьці сустракалася якая-небудзь інфармацыя па вёсках Прыволле, Ржаўка, Чарнякоўка Прапойскай воласці? Інфармацыя, якую можна атрымаць з дакументаў сельвыканкама, даўно атрымана. У архівах, як я разумею, інфармацыі амаль не будзе. І ўсё ж, мабыць хтосьці сустракаў у архіве згадкі гэтых вёсак. Цікавяць пераважна сяляне, але і пра паноў цікава было б пачытаць.
|
|
|