| KoboСоздайте аккаунт или войдите, чтобы отправить личное сообщение этому пользователю и увидеть его полные контактные данные |
Последние 30 сообщений KoboТема: Владивосток 19.02.2019, 12:47
Надежда,
Большое спасибо за ответ.
С уважением,
|
Тема: Владивосток 18.02.2019, 17:29
Marij
Большое спасибо за ответ. 1 / Мои бабушка и дедушка могли пожениться в 1921 или 1922 году. во Владивостоке. Я не знаю точную дату. Другие акты у меня есть. Так что у меня плохой шанс найти его? 2 / Мои прабабушки и дедушки жили во Владивостоке, я не знаю даты, когда они умерли, можно ли найти свидетельства о смерти? К кому и куда мне обратиться? С наилучшими пожеланиями,
|
Тема: Владивосток 2.02.2019, 15:02
Большое спасибо, С уважением,
|
Тема: Владивосток 1.02.2019, 19:48
Доброе утро Я хотел бы написать в архив во Владивостоке и попросить свидетельство о смерти моей прабабушки , прадеда свидетельство о браке бабушки и дедa. Я прошу точный адрес архива.
С уважением,
|
Тема: Поиск родственников в Польше 14.02.2018, 19:17
vasilizN Napisz mi adres na e-mail ,mieszkam niedaleko, postaram się tam pójść i zapytać co się stało.
|
Тема: Переселенцы из Украины на Дальний Восток 26.10.2017, 1:13
Добрый день. Помогите узнать есть ли в списках переселенцев с Украины -селo Клишки Черниговской губернии , фамилия Элизабет Иванoва Фастовец и Иван Ефимович Пожарский , их дети- Павел , Анна, Вера, Федор, Григорий ,Александрa
|
Тема: Владивосток 24.09.2017, 20:41
Привет, Спасибо за ответ. Теперь меня интересует семья Пожарский.
|
Тема: Владивосток 17.09.2017, 16:16
Кто-нибудь поможет мне найти семью во Владивостоке? С уважением,
|
Тема: Весь Харбин 1925--1926 23.02.2017, 13:57
Przepraszam ,źle przetłumaczone - miało być chyba to znaczy - może tak może nie , nie jest to pewne. Nie wiem czy dobrze pamiętam. Tak , Matrona Pierzchała nie wróciła do Polski.
|
Тема: Весь Харбин 1925--1926 23.02.2017, 13:16
Witam, Dziękuję za odpowiedź. Jerzemu , za informacje jestem bardzo wdzięczna i teraz jeszcze raz bardzo dziękuję. Znam wszystkich imiona . Na liście była Matrona - o której nic nie wiem - do Polski nie wróciła. Władysław urodzony w 1923 r. c h y b a pracował na statku , na morzu ?? Zaginął. I stąd moje pytania. Pozdrawiam, Bogumiła
Привет, Спасибо за ваш ответ. Джордж, для вашей информации я очень благодарен, и теперь еще раз большое спасибо. Я знаю, что все имена. Список был Матрона - о котором я ничего не знаю - польская не возвращаются. Wladyslaw родился в 1923 г. C H S B и работал на корабле в море ?? Он отсутствует. И поэтому мои вопросы. С уважением Bogumiła
|
Тема: Весь Харбин 1925--1926 22.02.2017, 21:34
Witam, W repatriacyjnej " Uzupełniającej liście" w tygodniku " Ojczyzna " z 1949 r. jest wymieniona rodzina Pierzchałów w liczbie osób 6. Do Polski wrócili w 5 osób. Czy można sprawdzić ile osób przekroczyło granicę? Rodzina mieszkała najprawdopodobniej na przedmieściach Harbina. Czy są wykazy osób pochowanych na cmentarzu za lata 1924-1949 ? Pozdrawiam, Bogumiła
Привет, Репатриация "Дополнительный список" в еженедельнике "Отечества" 1949 г. перечислен семьи Pierzchałów числа лиц 6. Для польской вернулся в 5 человек. Вы можете видеть, сколько людей пересекли границу? Семья, вероятно, жил в пригороде Харбина. Списки людей, погребен на кладбище за годы 1924-1949? С уважением, Bogumiła
|
Тема: ✔ Общие вопросы по ГАЧО 13.11.2016, 1:46
LikaZp, Bardzo dziękuję ,za uczynność jestem Ci bardzo wdzięczna. Pełna nadziei czekam na odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam,
|
Тема: ✔ Общие вопросы по ГАЧО 12.11.2016, 20:41
I właśnie tak zrobię. Z jedną rodziną jestem na poczcie e-mail ale nic konkretnego nie wychodzi i zdecydowałam się pisać listy. tak jak radzisz., dziękuję.. Jeżeli przy okazji natkniesz się na moją rodzinę to bardzo proszę o wiadomość. Pozdrawiam serdecznie,
|
Тема: ✔ Общие вопросы по ГАЧО 12.11.2016, 19:04
LikaZp , Masz rację - szukałam długo i dlatego cieszę się bardzo że mam akt urodzenia babci Aleksandry. Mam trochę chcę więcej to przecież oczywiste. Przy narodzinach rodzeństwa Aleksandry wieku rodziców nie podano - dlatego poszukuję też aktów zgonu. A może żyje w Kliszkach moja rodzina ? Jeszcze dużo znaków zapytania. Pozdrawiam serdecznie,
|
Тема: ✔ Общие вопросы по ГАЧО 12.11.2016, 17:22
LikaZp, Dziękuję za odpowiedź. Już mam akt urodzenia Aleksandry. Aleksandry rodzice to - Elżbieta Pożarska córka Jana Fastowiec - Jan Pożarski syn Jefima Paweł/ pierwsze dziecko - 1882 / jest bratem Aleksandry /1895 /.
Nie wiem kiedy był ślub Jana i Elżbiety ? Nie wiem kiedy się urodzili Jan i Elżbieta ? U Mormonów nie ma tych danych .- nie widziałam. Archiwum Sumy tego nie mają. Datę urodzenia Aleksandry miałam wcześniej z błędem. Pozdrawiam serdecznie.
|
Тема: ✔ Общие вопросы по ГАЧО 11.11.2016, 17:10
Witam, Kliszki rejon Szostka . Poszukuję danych mojej prababci - Elżbieta Pożarska z domu Fastowiec , córka Jana urodzona około roku 1860. Poszukuję danych mojego pradziadka - Jan Pożarski syn Jefima urodzony około roku 1860. Nie znam dokładnie daty urodzin. Nie znam daty ślubu - około roku 1881-1882. Dzieci pradziadków urodziły się w Kliszkach. Bardzo proszę o pomoc w poszukiwaniach. Pozdrawiam,
|
Тема: Общие вопросы по архиву Сумской области 8.11.2016, 20:48
Witam, Nie jestem profesjonalistą i nie rozumiem tego co napisano wyżej. Proszę o wyjaśnienie - czy mogę znaleść coś na temat mojej rodziny ?Będę bardzo wdzięczna za wiadomość. Pozdrawiam, Bogumiła
|
Тема: ✔СУМСКАЯ ОБЛАСТЬ 31.10.2016, 0:33
LikaZp Bardzo dziękuję. Pozdrawiam serdecznie,
|
Тема: Общие вопросы по архиву Сумской области 30.10.2016, 13:45
Witam, Czy jest możliwe abym dowiedziała się wiadomości na temat zgonu moich pradziadków - Elżbiety Pożarskiej urodzonej około roku 1860 w Kliszkach córki Jana Fastowiec , - Jana Pożarskiego urodzonego około roku 1860 w Kliszkach ?, syna Jefima ? Pozdrawiam,
|
Тема: ✔СУМСКАЯ ОБЛАСТЬ 30.10.2016, 13:26
Witam, Czy mogę prosić o adresy z e-mail do Urzędu Stanu Cywilnego w 1/ Szostka 2/ Królewiec ? Pozdrawiam,
|
Тема: Архивные и др. источники к харбинским темам 22.10.2016, 10:24
Witam, Dziękuję bardzo za odpowiedź . W bazie danych znalazłam swoją rodzinę ale co dokładnie robili przez lata 1921-1949 tego nie wiem. Ale osiem lat pracy na kolei to już coś. Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam,
|
|
|