Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Радзюкевич

Слуцкий р-н Минской обл. До и после войны 1941-45 гг. - Гресский р-н Бобруйской обл. До 1917 года возможен также Бобруйский уезд. Дед Радзюкевич Нестер Тимофеевич, 1900 г. р., уроженец д. Шищицы Слуцкого р-на...

← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 * 3 Вперед →
Модераторы: N_Volga, Радомир, Tomilina
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 26
Шляхетная пані Алена!
Дапамажыце, калі ласка! Не магу разабрацца. На расейскіх мапах ХІХ стагоддзя каля населенных пунктау стаіць: з - застенок, ф - фальварак, г. д. - панскі двор, кл. - могілкі. А што азначае ОК? Ніяк не магу здагадацца! Буду Вам вельмі удзячны!
Загадзя дзякую!
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Паважанае спадарства!
Я набыу кнiгу: "Судебная книга витебского воеводы Клачко 1533-1540 г.г." (Лiоуская метрыка). Якiя прозвiшчы можна там паглядзець, чые продкi жылi на Вiцебшчыне? yahoo.gif
Лайк (1)
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Шаноўныя спадарыні!
Я разумею, што ў Вас глабальны пошук і такія ж вынікі. Але як аматар, я ўзяў сабе вузкую мэту:
Я знайшоў той Осаў, пра які Вы мяне пыталі і я Вам расказваў раней. Тачней кажучы, сведку, які многа раз там бываў недзе ў 1965-х гадах, араў поле на трактары: вакол асушвалі балоты. Вёска знаходзілася ў дубраве, стаялі яшчэ тады дзве хаты. Пасля асушкі балотаў яе знеслі. Гэта там, дзе я Вам гаварыў: з Пукава на Хвойнікі, а потым у бок балота Амельня (так цяпер называюць) 4,5 км на поўнач! Так што на любой падробнай мапе пасляваеннай пары яна павінна быць абазначана!! На старой мапе вельмі падобна, што Ваш Осаў раней называўся засценак Омельно (па-расейскі) ! Гэта мая здагадка.

PS Пані Алена!
Дзякуй за прапанову, але ў Кіеў паехаць я точна не змагу. У Маскве я змог бы вырвацца на выставу. Будзем чакаць другой нагоды.
Guest
STRETTA
Я праглядзеў указальнік імён на "Д" у Віцебску, але такога прозвішча ў 1533-1540 гадах не знайшоў. Сярод знаёмых прозвішчаў[ патрапіўся толькі ДРОЗД, слуга Міхайлы Кузмініча Летецкого.
Вельмі шкадую, што не дапамог!
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.

leon+B

Я звярнуу увагу на Ваш запiс па Слуцкаму уезду i хацеу бы Вас паправiць:
1. д.Лопухи называецца цяпер Дунаево
2. i не Слуцкага раёну, а Копыльскага цяпер
3. у мяне ёсць сваячка з Лапухоу, пры выпадку я распытаю яе пра Вашых Бараноускiх!
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.

Добры дзень!
Ну вось гэта вельмi добрая зацэпка, буду распытваць старых людзей!!
Я адразу прасiy усе падрабязнасцi - па майму вопыту магу сказаць, што гэта вельмi дапамагае пры пошуках. На сёння я ведаю наступнае:
школу у Шышчыцах, дзе вучылiся дзеткi, спалiла дыверсiйная група НКУС (НКВД) з Масквы пад камандай Ваупшосава. Яго мемуары з вытрымак з данясенняу у Маскву чытаць немагчыма: адна хлусня, ва усякiм выпадку, што тычыць вёскi Шышчыцы. Жыхары вёскi, у тым лiку мая бабуля, разказвалi зусiм другое! Пра забойства дырэктара школы...............
Не магу канкрэтна прыпомнiць! Вы самi зможаце найсцi у iнтэрнеце гэты опус-мемуары i пачытаць. Я не змог дачытаць, не адна падзея у нашай мясцовасцi не адпавядала расказам жыхароу навакольных вёсак!!
Яшчэ раз дзякуй! Адразу выдаць iнфу не абяцаю, людзi то у лесе, то у агародзе, а тэлефаную здалёк!! Некаторыя ужо не могуць падняцца з ложка.
---
Ищу: Радзюкевич Нестер Тимофеевич, Писарик Савелий (Саука), Каляда (Коледа) Антон, Каляда Агафия Калистратовна
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.

Дзень добры, Аляксей!
На сённяшнi дзень не магу Вас нi чым парадаваць! Проста так фiзiчна адчуу, як хутка бяжыць час!!! Каб Вы звярнулiся недзе паугода назад, я лiчу я б Вам змог дапамагчы адразу, А так у гэтым годзе памёр мой бацька, у тым годзе яшчэ пару чалавек, якiя валодалi iнфармацыяй. Я знайшоу магчымасць з Расеi выйсцi на жанчыну 1920 года, якая павiнна быць амаль што аднагодкам Нiны Антонауны, але яна не успомнiла яе! Ёсць яшчэ жанчына у Менску 1928 года, але на мае ранейшыя пытаннi яна адказвала, што нiчога не помнiць! Астатнiх нямоглых пазабiралi дзецi, ды у iх ужо з галавой кепска!
Вось такiя справы!
На худы канец застаецца у Менску абласны архiу, я упэунены, што пра Шышчыцы там можна абавязкова знайсцi дакументы!
Пры пошуку сваiх сваякоу я буду абавязкова звяртаць увагу на Вашы iмёны!
Пры магчымасцi распытайце свайго бацьку пра усякiя дробязi:
я тут нечакана для сябе сутыкнууся з тым фактам, што з Шышчыц вывозiлi у час вайны на працу у Нямеччыну. Была сярод гэтых людзей Давiдоуская Нiна але Аляксееуна!
Ну што, будзем шукаць?!
---
Ищу: Радзюкевич Нестер Тимофеевич, Писарик Савелий (Саука), Каляда (Коледа) Антон, Каляда Агафия Калистратовна
paulovich
Новичок

На сайте с 2012 г.
Рейтинг: 2
Прывітанне, дзякуй за інфармацыю, што я спытаў новага, да Ніну Антонаўну і нават прыемную маці майго таты Паўловіч Анну з Селецку разам забіралі на працу ў Нямеччыну, яны хаваліся дзесь у лясах, там іх і схапілі. І вось што, можа быць у Ніны Антонаўны тады прозвішча было па першаму мужу - Салавей.
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.

Добры дзень, Аляксей!
Ты маеш рацыю - на самай справе Салавей! Але ж я старауся распытаць тых жанчын, якiя павiнны быць недзе аднагодкамi Нiне! Но iм ужо за 90 гадоу i размауляць прыходзiлася цераз тых сваякоу, хто за iмi даглядае! А гэта кепска. Па свайму вопыту ведаю, пытау у свайго бацькi: адказ - нiчога не помню! Але калi прыводзiш яму факт, што знайшоу у архiве, дык ён табе яшчэ пяць раскажа! У мяне скiвiцы адвiсалi!
I усё-такi прыйдецца танцаваць ад печкi, то есць ад Давiдоускага Антона Мiхайлавiча, якi меу чатырох дачок:
Нiна
Аня
Вера
Галла - гэта правiльна было напiсана iмя?
Кепска, што Вы жывяце у Магiлёве а не у Менску!
Але я буду абавязкова мець вас на увазе!
Адзiнае хачу папрасiць напiсаць мне на прыватны мой электронны адрас, каб не згубiць сувязь, калi зачыняць гэты сайт!
З найлепшымi пажаданнямi у пошуках!
---
maxanechka
скончалась 26 октября 2015 г. Светлая память

maxanechka

Беларусь,Витебск
На сайте с 2012 г.
Рейтинг: 1174
fedichevane
1870
Минская губерния
Игуменский уезд
Слободо-Пырашевская волость
Гацуки, деревня
Приходы
Хотляны - православный приход Покрова Пресвятой Богородицы
Принадлежность / Владелец
Витгенштейн (имение Греская Буда) (1870 год)
← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 * 3 Вперед →
Модераторы: N_Volga, Радомир, Tomilina
Вверх ⇈