Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Радзюкевич

Слуцкий р-н Минской обл. До и после войны 1941-45 гг. - Гресский р-н Бобруйской обл. До 1917 года возможен также Бобруйский уезд. Дед Радзюкевич Нестер Тимофеевич, 1900 г. р., уроженец д. Шищицы Слуцкого р-на...

← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 * 3 Вперед →
Модераторы: N_Volga, Радомир, Tomilina
Guest
STRETTA
Я праглядзеў указальнік імён на "Д" у Віцебску, але такога прозвішча ў 1533-1540 гадах не знайшоў. Сярод знаёмых прозвішчаў[ патрапіўся толькі ДРОЗД, слуга Міхайлы Кузмініча Летецкого.
Вельмі шкадую, што не дапамог!
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 26

leon+B

Я звярнуу увагу на Ваш запiс па Слуцкаму уезду i хацеу бы Вас паправiць:
1. д.Лопухи называецца цяпер Дунаево
2. i не Слуцкага раёну, а Копыльскага цяпер
3. у мяне ёсць сваячка з Лапухоу, пры выпадку я распытаю яе пра Вашых Бараноускiх!
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.

Добры дзень!
Ну вось гэта вельмi добрая зацэпка, буду распытваць старых людзей!!
Я адразу прасiy усе падрабязнасцi - па майму вопыту магу сказаць, што гэта вельмi дапамагае пры пошуках. На сёння я ведаю наступнае:
школу у Шышчыцах, дзе вучылiся дзеткi, спалiла дыверсiйная група НКУС (НКВД) з Масквы пад камандай Ваупшосава. Яго мемуары з вытрымак з данясенняу у Маскву чытаць немагчыма: адна хлусня, ва усякiм выпадку, што тычыць вёскi Шышчыцы. Жыхары вёскi, у тым лiку мая бабуля, разказвалi зусiм другое! Пра забойства дырэктара школы...............
Не магу канкрэтна прыпомнiць! Вы самi зможаце найсцi у iнтэрнеце гэты опус-мемуары i пачытаць. Я не змог дачытаць, не адна падзея у нашай мясцовасцi не адпавядала расказам жыхароу навакольных вёсак!!
Яшчэ раз дзякуй! Адразу выдаць iнфу не абяцаю, людзi то у лесе, то у агародзе, а тэлефаную здалёк!! Некаторыя ужо не могуць падняцца з ложка.
---
Ищу: Радзюкевич Нестер Тимофеевич, Писарик Савелий (Саука), Каляда (Коледа) Антон, Каляда Агафия Калистратовна
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.

Дзень добры, Аляксей!
На сённяшнi дзень не магу Вас нi чым парадаваць! Проста так фiзiчна адчуу, як хутка бяжыць час!!! Каб Вы звярнулiся недзе паугода назад, я лiчу я б Вам змог дапамагчы адразу, А так у гэтым годзе памёр мой бацька, у тым годзе яшчэ пару чалавек, якiя валодалi iнфармацыяй. Я знайшоу магчымасць з Расеi выйсцi на жанчыну 1920 года, якая павiнна быць амаль што аднагодкам Нiны Антонауны, але яна не успомнiла яе! Ёсць яшчэ жанчына у Менску 1928 года, але на мае ранейшыя пытаннi яна адказвала, што нiчога не помнiць! Астатнiх нямоглых пазабiралi дзецi, ды у iх ужо з галавой кепска!
Вось такiя справы!
На худы канец застаецца у Менску абласны архiу, я упэунены, што пра Шышчыцы там можна абавязкова знайсцi дакументы!
Пры пошуку сваiх сваякоу я буду абавязкова звяртаць увагу на Вашы iмёны!
Пры магчымасцi распытайце свайго бацьку пра усякiя дробязi:
я тут нечакана для сябе сутыкнууся з тым фактам, што з Шышчыц вывозiлi у час вайны на працу у Нямеччыну. Была сярод гэтых людзей Давiдоуская Нiна але Аляксееуна!
Ну што, будзем шукаць?!
---
Ищу: Радзюкевич Нестер Тимофеевич, Писарик Савелий (Саука), Каляда (Коледа) Антон, Каляда Агафия Калистратовна
paulovich
Новичок

На сайте с 2012 г.
Рейтинг: 2
Прывітанне, дзякуй за інфармацыю, што я спытаў новага, да Ніну Антонаўну і нават прыемную маці майго таты Паўловіч Анну з Селецку разам забіралі на працу ў Нямеччыну, яны хаваліся дзесь у лясах, там іх і схапілі. І вось што, можа быць у Ніны Антонаўны тады прозвішча было па першаму мужу - Салавей.
Alesj

Alesj

На сайте с 2009 г.

Добры дзень, Аляксей!
Ты маеш рацыю - на самай справе Салавей! Але ж я старауся распытаць тых жанчын, якiя павiнны быць недзе аднагодкамi Нiне! Но iм ужо за 90 гадоу i размауляць прыходзiлася цераз тых сваякоу, хто за iмi даглядае! А гэта кепска. Па свайму вопыту ведаю, пытау у свайго бацькi: адказ - нiчога не помню! Але калi прыводзiш яму факт, што знайшоу у архiве, дык ён табе яшчэ пяць раскажа! У мяне скiвiцы адвiсалi!
I усё-такi прыйдецца танцаваць ад печкi, то есць ад Давiдоускага Антона Мiхайлавiча, якi меу чатырох дачок:
Нiна
Аня
Вера
Галла - гэта правiльна было напiсана iмя?
Кепска, што Вы жывяце у Магiлёве а не у Менску!
Але я буду абавязкова мець вас на увазе!
Адзiнае хачу папрасiць напiсаць мне на прыватны мой электронны адрас, каб не згубiць сувязь, калi зачыняць гэты сайт!
З найлепшымi пажаданнямi у пошуках!
---
maxanechka
скончалась 26 октября 2015 г. Светлая память

maxanechka

Беларусь,Витебск
На сайте с 2012 г.
Рейтинг: 1174
fedichevane
1870
Минская губерния
Игуменский уезд
Слободо-Пырашевская волость
Гацуки, деревня
Приходы
Хотляны - православный приход Покрова Пресвятой Богородицы
Принадлежность / Владелец
Витгенштейн (имение Греская Буда) (1870 год)
← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 * 3 Вперед →
Модераторы: N_Volga, Радомир, Tomilina
Вверх ⇈