A czy istniej jakiś wykaz urzędników drogi żelaznej z roku 1886 Kozłowsko-Woroneżsko-Rostowskiej, Chodzi mi o Władysława Grekowicza zamieszkały we wsi Sulin (parafia woroneżska, diecezja saratowska) tak wynika z zapisu z aktu ślubu. Za wszelkie informacje z góry dziękuje
A czy istniej jakiś wykaz urzędników drogi żelaznej z roku 1886 Kozłowsko-Woroneżsko-Rostowskiej, Chodzi mi o Władysława Grekowicza zamieszkały we wsi Sulin (parafia woroneżska, diecezja saratowska) tak wynika z zapisu z aktu ślubu. Za wszelkie informacje z góry dziękuje
[/q]
Dobry wieczór! Myślę, że lepiej dla Pana zapytać w grupie funduszy archiwum RGIA. W tym archiwum znajduje się Fundacja tej kolei.
[/q]
Poniżej broszura:
"Ogólne drukowane listy urzędników prowincji i regionów Imperium Rosyjskiego"
Na stronie 40 podano województwo Woroneskie: Informacje o pracownikach we wszystkich (wyd. 1862) lub tylko w sprawach cywilnych i wojskowych (wyd. 1890). Podano nazwisko, imię, drugie imię, ranga i / lub ranga, pozycja. W wyd. 1890 r. istnieją również informacje o odznaczeniach, wyznaniu, roku wstąpienia do służby oraz w stanowisko, przynależność klasowa, zdobyte wykształcenie (nazwa uczelni). Uwzględniono instytucje i urzędników miasta Woroneża i powiatów: Woroneża, Biryuczeńskiego, Bobrowskiego, Boguczarskiego, Walujskiego, Zadońskiego, Zemlańskiego, Korotojakskiego, Niżniewickiego, Nowogoperskiego, Ostrogożskiego, Pawłowskiego. Ogólne listy urzędników znajdują się również w księgach pamiątkowych województwa Woroneskiego na 1856, 1861, 1863/64, 1865/66, 1870/71, 1875, 1877, 1878/79, 1884, 1887, 1890— 1897, 1899— 1917 GG.
Księgi pamiątkowe i adres-kalendarz Woroneskie gubernia 1856-1917