Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Полоцкий уезд

Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 42 43 44 45 46 * 47 48 49 50 ... 71 72 73 74 75 76 Вперед →
Модератор: dobby
Frenchman79
Новичок

На сайте с 2017 г.
Рейтинг: 6
Здравствуйте!
Ищу информацию относительно моего родственник- Константина Иосифовича Дюкре.
Он нем известно,что он был полоцким мещанином римско-католического вероисповедания,
предположительные года рождения 1880-1890
Буду рад любой информации
dobby
Модератор раздела

dobby

Минск, Беларусь
На сайте с 2013 г.
Рейтинг: 5249

Frenchman79 написал:
[q]
Буду рад любой информации
[/q]

Здравствуйте! В НИАБе есть такое дело:
фонд 1430 опись 1 дело 16928 Дело о расследовании анонимного письма на дриссенского мещанина Дюкре о связи его с польскими и французскими уроженцами, 31 августа - 5 октября 1848 года.
Фамилия редкая - наверное Ваш родственник, может быть отец или дед Константина Иосифовича?
---
Мой дневник
Нет неинтересных родословных - есть недоисследованные
Лайк (3)
Frenchman79
Новичок

На сайте с 2017 г.

dobby написал:
[q]

Здравствуйте! В НИАБе есть такое дело:
фонд 1430 опись 1 дело 16928 Дело о расследовании анонимного письма на дриссенского мещанина Дюкре о связи его с польскими и французскими уроженцами, 31 августа - 5 октября 1848 года.
Фамилия редкая - наверное Ваш родственник, может быть отец или дед Константина Иосифовича?
[/q]
Нет,Константин Иосифович точно мой прадед. Известно,что он жил в Полоцке,откуда переехал в начале 20. века в Одессу,где и был расстрелян нацистами в 1941. году. К сожалению на надгробии нет даты рождения.
Объясните мне пожалуйста: можно ли ознакомиться с этим делом и как?

Brovar80

Менск, Беларусь.
На сайте с 2010 г.
Рейтинг: 197
>> Ответ на сообщение пользователя Frenchman79 от 14 сентября 2023 11:03

Можно ознакомиться своими или чужими (нанятыми) ножками-ручками в самом архиве.
Или заказать скан этого дела по электронной почте реквизииы дела имеются. Бланк на сканирование есть на сайте архива.
---
Ищу сведения о Буевич, Шедько, Ушал, Лабейко -- Витебской губернии,
Лис, Полюхович, Цишкевич / Тишкевич, Садовский, Ярошевич -- Минской губернии.

Сайт: https://bujewicz.club
Телеграм https://t.me/Vyzhlyatinskie_Buevichi
ФБ: https://www.facebook.com/groups/vyzhlyatinskiebuevichi
Лайк (2)
Frenchman79
Новичок

На сайте с 2017 г.

Brovar80 написал:
[q]
>> Ответ на сообщение пользователя Frenchman79 от 14 сентября 2023 11:03

Можно ознакомиться своими или чужими (нанятыми) ножками-ручками в самом архиве.
Или заказать скан этого дела по электронной почте реквизииы дела имеются. Бланк на сканирование есть на сайте архива.
[/q]
Спасибо за информацию

dobby
Модератор раздела

dobby

Минск, Беларусь
На сайте с 2013 г.

Frenchman79 написал:
[q]
Нет,Константин Иосифович точно мой прадед.
[/q]

Дело 1848 года, задолго до Вашего прадеда.
---
Мой дневник
Лайк (1)
Frenchman79
Новичок

На сайте с 2017 г.

dobby написал:
[q]

Дело 1848 года, задолго до Вашего прадеда.
[/q]
Возможно это был его отец,попробую получить скан этого дела,но в любом случае спасибо за информацию

dobby
Модератор раздела

dobby

Минск, Беларусь
На сайте с 2013 г.

Frenchman79 написал:
[q]
Возможно это был его отец
[/q]

Даже скорее дед, как я Вам сразу и написал.
---
Мой дневник
Wladzislaw

Частный специалист

Менск (Беларусь)
На сайте с 2003 г.
Рейтинг: 2110

Brovar80 написал:
[q]

Инвентарь Текленвиль
[/q]

Зачем нужен инвентарь? Гущи -- шляхта, смысл смотреть инвентари сер. 19 века минимален.
---
Собрание Белорусской Шляхты — nobility.by

Исследования на заказ: Беларусь (шляхта), Литва (шляхта), Латвия (шляхта Латгалии и Курляндии; католики), Украина (шляхта; католики Киевщины, Волыни, Черниговщины), Россия (дворяне; католики). В Личные — только заказы.
Brovar80

Менск, Беларусь.
На сайте с 2010 г.
Рейтинг: 197
"Звязда" 26.06.1936 г. № 144.
(Упоминаются (в русском написании): Земиля Блюгачова, Пригун, Стах Шетько, Эмилия Ушал, Пётр Буевич, Мясоедов)

Усенароднае абмеркаванне праекту Канстытуцыі Саюза ССР.

У нас наперадзе - багатыя перспектывы.

"Святочна апранутыя, пад вясёлыя гукі гармоніку з песнямі, прыйшлі ўсе да аднаго калгаснікі на сход, прысвечаны абмеркаванню сталінскай Канстытуцыі.
Уважліва слухалі калгаснікі гістарычны дакумент, які чыталі па раздела, з адпаведнымі тлумачэннямі.
Калі чытка праекта і адказы на шматлікія пытанні былі скончаны, першае слова ў спрэчках узяла знатная калгасніца, 60-гадовая Блюгачова Земіля- актыўны член Мішкаўскага сельсавета.
- Я ужо старуха, мне 60 год. Уважліва праслухала я праект сталінскай Канстытуцыіі ад усяго сэрца дзякую таварышу Сталіну за яго клопаты аб нас, жанчынах-сялянках, за поўную свабоду і роўнапраўе, якія мы маем.
- Цяпер я буду яшчэ лепш працаваць і ў фінансавай секцыі сельсавета.
- За 10-15 кап. у дзень я згінаў спіну на графа Ланскага, - успамінае ільнавод калгаса таварыш Прыгун, - і нічога не меў. А зараз я слухаю, вось Канстытуцыю - і умаю, як прыгожа стала ў нас жыць! Сталінская Канстытуцыя дае нам вялікія правы, - мы цяпер разам з рабочымі, нараўне будзем выбіраць вышэйшыя органы ўлады. Жыццё наша стала радасным і заможным. Высокаякасным ільном, яго добрай апрацоўкай акажам на сталінскія клопаты аб нас.
Выступае калгасны каваль Шэцько Стах. - Ва ўсёй Канстытуцыі гаворыцца толькі аб нас і даюцца ўсе правы толькі нам, працоўным. А за гэта ад нас патрабуецца берагчы як зяніцу вока грамадскую маёмасць, любіць сваю радзіму.
У старыя часы, калі за 20 рублёў у год гнуў падняволеную спіну перад памешчыкам Фалькіным, я быў першым дэзэрцірам, а цяпер, калі мне жывецца свабодна, калі я працую на сябе і на сваю ўладу, я гатоў за савецкую краіну ўсё жыццё аддаць!
Стаханаўка-цялятніца Ушал Эміля расказала аб тым, як яна калісьці шукала шчасця. І нідзе яго не знаходзіла. Толькі ў калгасе яна зараз жыве шчасліва і заможна, мае карову, цёлку, 3-х свіней і даволі хлеба.
Праект вітае і калгаснік-стаханавец лесазагатовак Буевіч Пётр. Але не згодзен з адным:
- Не магу ніяк прымірыцца з тым, што ўраўняць у правах былых людзей, асабліва — папоў. Але я ўпэўнен, што ўсё роўна іх у органы ўлады не абяруць, бо працоўныя настолькі выраслі, што ведаюць, каго ім выбіраць у советы!
У сваім выступленні старшыня калгаса Мясаедаў расказаў аб становішчы калгаса і яго бягучай перспектыве.
У гэтым годзе мы пабудуем сваю калгасную электрастанцыю. Ужо ёсць увесь матэрыял. Асвятлім не толькі свой калгас і кватэры калгаснікаў, але і суседні калгас імя Дзяржынскага. мяркуем і малацьбу праводзіць пры дапамозе электрычнасці.
Аднадушна Прынялі рэзалюцыю - і першае слова ў ёй звернута на вялікага настаўніка і правадыра ўсіх народаў, таварыша Сталіна. Калгаснікі пішуць: "Ад усёй душы і сэрца мы выносім вам, таварыш Сталін, наша калгаснае дзякуй. Артыкул 131 будзе для кожнага з нас няўхільным свяшчэнным доўгам. На ахову нашай радзімы не пашкадуем сваіз сіл і адстаім яе ад нападу любога ворага.
Калгаснікі рашылі не абмежоўвацца сённяшнім абмеркаваннем праета сталінскай Канстытуцыі, а працягваць надалей абмяркоўваць яе па брыгадах, звеннях і ўсіх участках, з тым, каб гэты гітстарычны дакумент падрабязна ведалі кожны калгаснік і калгасніца.

Арк. ЗАРУБЕЖНЫ.
Калгас "Ленінскі прызыў",
Мішкаўскі сельсавет, Сіроцінскі раён.

Справочно:

Статья 131. Каждый гражданин СССР обязан беречь и укреплять общественную, социалистическую собственность, как священную и неприкосновенную основу советского строя, как источник богатства и могущества родины, как источник зажиточной и культурной жизни всех трудящихся.

Лица, покушающиеся на общественную, социалистическую собственность, являются врагами народа.

д. Мишковичи, ранее в составе Андреевской волости Полоцкого уезда, затем центр Мишковского сельсовета и колхоза "Ленинский призыв".

Прикрепленный файл: IMG_20230915_001424_605.jpg
---
Ищу сведения о Буевич, Шедько, Ушал, Лабейко -- Витебской губернии,
Лис, Полюхович, Цишкевич / Тишкевич, Садовский, Ярошевич -- Минской губернии.

Сайт: https://bujewicz.club
Телеграм https://t.me/Vyzhlyatinskie_Buevichi
ФБ: https://www.facebook.com/groups/vyzhlyatinskiebuevichi
Лайк (2)
    Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 42 43 44 45 46 * 47 48 49 50 ... 71 72 73 74 75 76 Вперед →
Модератор: dobby
Вверх ⇈