Стрельбицкие Strzelbicki Стрельбицькі Стрільбицькі
(придомок - Даниловичи, Михайловичи) герб - САС (SAS), в 1600 году жили в Старом месте (Старый Самбор), Львов, Перемышль, Витебск
Strilbyckiкоzакы & шляхта Стрѣльбыцькі, Остапці  Kyiv, Ruthenia // Київ, Україна Сообщений: 3232 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 3342 | Наверх ##
20 октября 2008 13:15 ---
| | |
Strilbyckiкоzакы & шляхта Стрѣльбыцькі, Остапці  Kyiv, Ruthenia // Київ, Україна Сообщений: 3232 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 3342 | Наверх ##
20 октября 2008 13:18 ---
| | |
20 октября 2008 13:48 20 октября 2008 13:50 Выпускники Волынской духовной семинарии 1801-1901, 1906, 1910, 1913, 1915 гг. Выпуск восьмой 1808 года Из богословского класса выпуска в этом году не было. Из философского класса в этом году выпущены: 1. Александр Пантелеймонович Феодорович 2. Василий Иоаннович Пиньковский 3. Василий Павлович Шумский 4. Гавриил Михайлович Феодорович 5. Григорий Петрович Диателович 6. Григорий Прокопиевич Колежинский 7. Иван Стефанович Струтинский 8. Иосиф Барилович 9. Павел Лукич Шуловский 10. Савва Петрович Жолтовский В том же году из риторического класса выпущены: 11. Андрей Антониевич Викторовский 12. Антон Иоаннович Калишевский 13. Василий Иоаннович Трофимович 14. Евстаaий Владимирович Концевич 15. Поликарп Феодорович Хращевский 16. Севастиан Иаковлевич Стржельницкий17. Симеон Феодорович Богуславский 18. Сильвестр Васильевич Баторевич 19. Феодор Иоаннович Шипровский Выпуск тридцать девятый 1861 года ПЕРВОЕ ОТДЕЛЕНИЕ. Разряд 1: 1. Даниил Петрович Якубкевич (в монашестве Иоанн 2. Антоний Игнатьевич Хойнацкий 3. Григорий Иоаннович Сольски. 4. Филарет Андреевич Кушевич Разряд 3: 51. Василий Иоаннович Колядинский 52. Флавиан Иосифович Стрельбицкий53. Григорий Евстафьевич Гловацкий списки тут - http://www.petergen.com/bovkalo/duhov/wolynsem.html ---
| | |
26 октября 2008 17:25 26 октября 2008 17:36 Выпускники Симферопольского духовного училища 1910, 1914, 1915 гг. Выпуск 1915 года Разряд 1: Потапов Алексей Владимирский Виктор Разряд 2: Дыбский Михаил Преображенский Олег Шершнев Петр Лоянич Феодор Станиславский Александр Писаренко Иван Наготенко Симеон Горлач Иван Толмачев Димитрий Иванов Вячеслав Аменитский Михаил Михо Виктор Горлач Феодосий Балабанов Петр Бычковский Антоний Стрельбицкий ПавелКазимиров Василий Попов Николай списки тут - http://www.petergen.com/bovkalo/duhov/simferopoldu.html ---
| | |
26 октября 2008 17:34 Духовенство Одессы на 1914 год (всех исповеданий) Александринская церковь при Одесском институте Императора Николая I.(Внешняя, 34). Протоиерей: Стрельбицкий, Иоан. Хрисан.; стар.: (вакансия). списки тут - http://www.petergen.com/bovkalo/sp/odessa1914.html ---
| | |
27 октября 2008 1:25 Плесківці — село в Україні, у Зборівському районі Тернопільської області. Розташоване на правому березі річки Серет, за 31 кілометр від Тернополя на північ. Адміністративно село підпорядковується Чернихівській сільській раді. У селі є церква 17 століття, відновлена на початку 20 століття після того, як її було знищено австрійськими військами. Селяни Плесківець є у більшості греко-католиками. До 1723 року Плесківці мали свою парафію. Останнім парохом села був отець Ілля Стрільбицький. Згодом село приєднали до Чернихівської парафії. З посвяченням нової церкви у Плесківцях було відновлено власну парафію. http://uk.wikipedia.org/wiki/Плесківці ---
| | |
27 октября 2008 2:53 Dane z lat 1842 i 1850-1896 dla wiosek z parafii Olejów i z lat 1874 i 1885-1890 dla Trościańca Wielkiego Boratyn Izydor OLEJÓW mąż Agnieszki z domu Strzelbickiej ur. ok. 1849 rodzice: Boratyn Jan i Dybasz Elżbieta w roku 1872 w wieku 23 lat jako kawaler ożenił się z Agnieszką Strzelbicką, ur. Kulików, oboje wymienieni pod tym samym numerem domu: 52? (32?) Boratyn Izydor OLEJÓW brak innych danych, być może ten j.w. w latach 1882-1886 występował jako świadek Boratyn Jan OLEJÓW mąż Elżbiety z domu Dybasz ur. ok. 1820, Sietesz(?) okręg rzeszowski sługa dworski rodzice: Boratyn Jędrzej i Jusczak(?) Katarzyna w roku 1851 wymieniony pod numerem domu 1, w wieku 31 lat jako kawaler ożenił się z Elżbietą Dybasz, wymienioną pod tym samym numerem domu 1 (dwór olejowski) w roku 1872 jako ojciec udzielił zgody na ślub niepełnoletniego syna Izydora z Agnieszką Strzelbicką Boratyn Jan OLEJÓW (oryg. "Buratyn") brak innych danych, zapewne j.w. w latach 1864-1891 występował jako świadek метрики тут - http://209.85.135.104/search?q...nt=firefox ---
| | |
Гетьманецбунчуковий товариш в абшиті  Кыйив Сообщений: 1350 На сайте с 2007 г. Рейтинг: 1177 | Наверх ##
29 октября 2008 0:54 Strzelbicki бачив у музеї меценатства (відкрили на Подоіл в будиночку петра першого) - фотку будинку Стрільбицьких на вул. Покровській. Підійшов сфоткав. Ймовірно знеєш про цей будинок - зараз в ньому щось забагато охорони і амереканських прапорів))))
 --- «Але то тот правдивий козакъ, которий тепер у войску при боку Ясне Вельможномъ доброд1еви Его Милости Пану Гетманови за Отчизну свою крваво працуетъ и горлуетъ»
мой сайт
www.sfragis.com | | |
1 ноября 2008 5:10 18 ноября 2008 3:26 ГетьманецПане Олександре, щиро дякую за увагу до моєї сторінки. Сосюра Володимир Миколайович Автобiографiчний твiр: "Третя рота"Глава XLIX-LIV Глава XLIX Через недостатність загальноосвітньої підготовки я перейшов з Комуніверситету за власним бажанням до робітфаку Інституту народної освіти. Перед тим я одружився з Вірою. Вона все писала мені записки і клала мені під подушку, щоб я не помітив, коли приходила до нас у кімнату студентського гуртожитку. Я записки читав і став дивитися на Віру якось чудно, проганяв її. А вона не сердилась на мене і все приходила. Мені сподобалась така упертість, і я сказав їй: — Идем в загс. Вона щасливо почервоніла, і лице її всю дорогу, поки ми йшли до загсу, палало, як троянда, коли сонце заходить і цілує її своїми багряними губами... На робітфак я пішов на перший триместр, щоб іти разом з дружиною, яку теж прийняли до 1-го триместру. Ректором інституту був товариш Стрільбицький, світла пам'ять про якого незгасно горить в моєму серці. Це був, якщо можна так сказати, світлий більшовик. Чула і сердечна людина з великої літери.І от почалась учоба........... Текст твору Володимира Сосюри "Третя рота" тут - Третя рота ---
| | |
9 ноября 2008 21:47 Дольницький Олег. Літопис роду Дольницьких. Документи, матеріали, спогади: генеалогічне дослідження.
Книжка розповідає про виникнення, становлення й розвиток старовинного українського галицького роду Дольницьких за 300 минулих років. На прикладі цієї священичої династії показано, як упродовж століть в українському суспільстві плекалися християнські засади та переконання, які лягли в основу національної духовно-культурної традиції. Автор використав великий документальний і літературний матеріал, дослідив родинні зв'язки членів роду та споріднених сімейних династій, описав життя й діяння-предків, розкрив маловідомі сторінки з історії Української Греко-Католицької Церкви. Книжка стане в пригоді історикам, етнографам, богословам, викладачам і студентам - усім, хто цікавиться генеалогією свого роду й минувшиною рідного краю.
Роди споріднені з Дольницькими. Генеалогічні таблиці й коментарі до них
1. Ганкевичі 2. Літинські-Барусевичі 3. Сокульські-Мікулєвичі 4. Тарнавські-Авдиковські-Шашкевичі 5. Рожанковські-Карановичі-Панькевичі 6. Стрільбицькі-Верхратські 7. Петрушевичі-Охримовичі-Даниловичі ---
| | |
|