⮉
| VGD.ru | ÐÅÃÈÑÒÐÀÖÈß | Âîéòè | Ïîèñê |
Ïèîíòêîâñêèå Îáùàÿ òåìà |
| ← Íàçàä Âïåðåä → | Ñòðàíèöû: ← Íàçàä 1 2 3 4 5 ... 34 35 36 37 38 * 39 40 41 42 ... 90 91 92 93 94 95 Âïåðåä → Ìîäåðàòîðû: N_Volga, Ðàäîìèð, Tomilina |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | èç íàéäåííîãî: Ja nazywam się Paweł Piątkowski a mój dziadek to Franciszek Piątkowski sierżant w polskim wojsku ludowym pod koniec II wojny światowej. Pochodził z Żytomierza a jego ojciec to Józef Piątkowski a matka Adela zd Szychiewicz. Dziadek po wojnie zamieszkał koło Dzierżoniowa w Dolnośląskim. Jestem ciekaw czy w Żytomierzu było kilka rodzin o nazwisku Piątkowski? Jest to ważne bowiem chce zdobyć indeks nazwisk z polskiego cmentarza w Żytomierzu i muszę wyselekcjonować te nazwiska Piątkowskich, którzy nie są krewnymi Według dokumentów, które posiadam: "2 lutego 1918 roku obywatel Biełowskiej wołostii (powiatu) Nikołaj (Mikołaj) Wajrach, kawaler, który ma 22 lata z miasta Bieliłowki syn Stefana i Karoliny z domu Dubrawskich, wziął ślub z Michaliną Wołkowyską, która ma 23 lata, córką Franca i Emilii z domu Piątkowskich." "11 stycznia 1918 roku we wsi Derganówka urodził się Władysław syn Stanisława i Franciszki z domu Łozińskich Wajrach." "12 sierpnia 1920 roku we wsi Derganówka urodziła się Maria córka Stanisława i Franciszki z domu Łozińskich Wajrach." Są to wyciągi przesłane z PTNZ w Żytomierzu. To jedyne dane które posiadam na temat Łozińskich i Piątkowskich. Pozdrawiam serdecznie. Jan Wajrach Witam moje nazwisko to Piątkowska imie Aleksandra moj ojciej jozef ( danuta kalińska z d. piątkowska i waldek to rodzeństwo) jego rodzice a moi dziadkowie to Edward Piątkowski i stanisława zd dąbrowska, wiem ze dziadek miał jeszcze szesciu braci i dwie siostry ale niestety nie udalo mi sie odnalesc wiadomosci na ich temat wiem ze rodzina piątkowskich pochodza z Żytomierza ( wczesniejsze pokolenie z jakiej czesci urainy) dziadek edwar z babcia przeniesli sie z Żytomierza w okolice Zielonej Gory, okolice Nowej Soli, tamte rejony, nastepnie po smierci dziadka babcie sprowadzily bratanice dziadka do wsi kolo Jeleniej Gory - Pławna Górna- wiem iz przed tym małżeństwem dziadek mial zone ale nie znam jej danych i wiem iz maja wspolne dziecko bodajze corke ale tez nic na ten temat nie wiem , a szkoda prosze o jakies dane o panstwa rodzinie |
| Ludvika Ðîññèÿ. Ñîîáùåíèé: 2810 Íà ñàéòå ñ 2008 ã. Ðåéòèíã: 2400 | severinn Ïîñìîòðèòå ãàçåòó "Êîìñîìîëüñêàÿ ïðàâäà" ¹ 43-ò (25583-ò) îò 28 îêòÿáðÿ - 4 íîÿáðÿ èëè çàéäèòå íà ñàéò ãàçåòû www.kp.ru Íà ñòð. 3 íàïå÷àòàíî èíòåðâüþ ñ Îëåãîì Òàáàêîâûì "Îëåã Òàáàêîâ: "Ìîåãî äåäà êðåñòüÿíå äâà ãîäà ïðÿòàëè îò Êîòîâñêîãî". Î.Òàáàêîâ ïðèëåòàë â Ìîëäîâó ñ ÷àñòíûì âèçèòîì, ÷òîáû ïîñòàâèòü êðåñò íà ìîãèëå äåäóøêè. Åãî äåäà çâàëè Àíäðåé Ôðàíöåâè÷ Ïèîíòêîâñêèé, äî ðåâîëþöèè îí æèë â Îäåññêîé ãóáåðíèè â ñåëå Ãîíîðàòà è â ã.Áàëòà. Ñ óâàæåíèåì - Ludvika. |
| germanas Ñîîáùåíèé: 602 Íà ñàéòå ñ 2006 ã. Ðåéòèíã: 442 | severinn íàïèñàë: Ïèîíòêîâñêàÿ Âàëåíòèíà Èâàíîâíà (1877— ãîä ñìåðòè íåèçâ.) — ðóññêàÿ àðòèñòêà îïåðåòòû. Ïåíèþ ó÷èëàñü â Èòàëèè. Âûñòóïàëà â Âèëüíî, Âàðøàâå, Êèåâå, Îäåññå, Ìîñêâå è äðóãèõ ãîðîäàõ.  1910 ãîäó îðãàíèçîâàëà â Ïåòåðáóðãå ñâîé òåàòð îïåðåòòû (â ïîìåùåíèè òåàòðà «Ëóíàïàðê»).  ÷èñëå ëó÷øèõ ðîëåé Ïèîíòêîâñêîé: Åâà (î.ï. Ëåãàðà), Ãàííà, Àíæåëü («Âåñåëàÿ âäîâà», «Ãðàô Ëóêñåìáóðã» Ëåãàðà), Åëåíà («Ïðåêðàñíàÿ Åëåíà» Îôôåíáàõà), Ìîëëè («Ãåéøà» Äæîíñà). Ïèîíòêîâñêàÿ áûëà ïîïóëÿðíîé àðòèñòêîé, õîðîøåé ïåâèöåé è òàíöîâùèöåé. Óåõàëà â Ïàðèæ, ãäå îðãàíèçîâàëà ñâîé òåàòð îïåðåòòû. |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | imiê: Pawel Piątkowski miasto: Krapkowice data: 2006-04-22 20:56:51 email: alonerider gg: 1269987 www: Bardzo siê ciesze ¿e Szlachta Polska pomimo czasów PRL-u nadal zachowa³a ci¹g³oœæ. Chêtnie bym przy³¹czy³ siê do Zwi¹zku Polskiej Szlachty lecz mam dopiero zaledwie 19 lat i nie mam dochodów po to aby móc wp³acaæ jakieœ sk³adki lub wpisowe. |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | Bronis³awa Julia Romanska z d. Piątkowska Córka Józefa Piątkowskiego i Marii Piątkowskiej z d. Czernikowskiej. M¹¿ Michal Romanski /1830 - 1912/ |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | Halina Muraszko pomaga³a mê¿owi organizowaæ s³u¿bê zdrowia w Nidzicy 2010-08-10 08:00:00 (ost. akt: 2010-08-05 10:52:59) Halina Muraszko, z domu Piątkowska, ¿ona Konstantego, w latach 1945 - 1954 by³a pielêgniark¹, aptekark¹ oraz dyspozytorką Stacji Pogotowia Ratunkowego w Powiatowym Szpitalu w Nidzicy. Urodzi³a siê dn. 2 IX 1914r. w mieœcie Fastowie, Diecezji Kijowskiej, pow. Wasilkowskim. Rodzicami byli adwokat m. Fastów Aleksander Piątkowski s. Leonarda (wyznania rzymsko-katolik) i Lidia (z d. Tereszczuków) Piątkowska c. Filipa (wyznania prawos³awnego). Wg dokumentów chrzest Haliny Piątkowskiej odby³ siê 13 IX 1914r. w Cerkwi. Rodzicami chrzestnymi byli adwokat Piotr Ogolewicz i Nadzieja Grigoriewna. Pod koniec 1936r. Halina Piątkowska zmienia Uczelnię. (Świadectwo odejścia z Uniwersytetu St. Batorego L:1199 z dn. 16 XI 1936r). nidzica.wm.pl/12930,Halina-Muraszko-pomagala-mezowi-organizowac-sluzbe-zdrowia-w-Nidzicy.html Ïèîíòêîâñêèé Àëåêñàíäð Ëåîíàðäîâè÷, ð.1877, ìåùàíèí Êèåâñêîé ãóáåðíèè, îôèöåð, ÐÃÂÈÀ, Ïàìÿòíàÿ êíèãà Êèåâñêîé ãóáåðíèè 1915, Ôóíäóêëååâñêàÿ 36. ì.Ôàñòîâ |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | (rodzina) Piątowski, Boleslaw Poszukuje rodziny pana Boleslawa Piątkowskiego pseudonim Pomain, który by³ cz³onkiem Piatego Pu³ku Lotników w Lidze i w Wilnie w latach przedwojennych. Ostatnia wiadomoœæ to ¿e p. Pi¹tkowski pracowa³ w fabryce samolotów w Toronto i zmar³ w roku 1981. Opracowywana jest monografia tego pu³ku i dlatego rodzina mo¿e mieæ informacje na temat pana Pi¹tkowskiego. www.polskiinternet.com/polski/P.html |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | (2 íîÿ 2010 ... Ïèîíòêîâñêèé Âèêòîð Àëåêñååâè÷ ... www.mukachevo.net/.../33883-âûáîðû-â-ìóêà÷åâñêîãî-ãîðîäñêîãî-ñîâåòà -ïî-«ìàæîðèòàðêå»-(âåñü-ñïèñîê) - Óêðàèíà |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | Çíà÷èòåëüíîå ìåñòî çàíèìàþò ñðåäè âëàäåëüöåâ èçäàíèé ëèöà, çàíèìàþøèå áþðîêðàòè÷åñêèå äîëæíîñòè (...Ïèîíòêîâñêèé Àäàì - ãåíåðàëüíûé êàíöåëÿðèé...) Îáçîð èçäàíèé âòîðîé ïîëîâèíû 16 âåêà êíèæíîãî ñîáðàíèÿ ßáëîíîâñêèõ www.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/rksu/v_4/.../rksu_1998_04_21.PDF |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | WIERZBNIK Plebani, prepozyci. 1689 Karol Piatkowski S³ownik historyczno-geograficzny ziem polskich w œredniowieczu www.slownik.ihpan.edu.pl/search.php?id... |
| ← Íàçàä Âïåðåä → | Ñòðàíèöû: ← Íàçàä 1 2 3 4 5 ... 34 35 36 37 38 * 39 40 41 42 ... 90 91 92 93 94 95 Âïåðåä → Ìîäåðàòîðû: N_Volga, Ðàäîìèð, Tomilina |
Ãåíåàëîãè÷åñêèé ôîðóì » Ôàìèëüíûå òåìû » Ïîèñê ïðåäêîâ, ðîäè÷åé è/èëè îäíîôàìèëüöåâ » Ï » Ïæ - Ïì » Ïèîíòêîâñêèå [òåìà ¹23719] | Ââåðõ ⇈ |
|
|
| Ñàéò èñïîëüçóåò cookie è äàííûå îá IP-àäðåñå ïîëüçîâàòåëåé, åñëè Âû íå õîòèòå, ÷òîáû ýòè äàííûå îáðàáàòûâàëèñü, ïîæàëóéñòà, ïîêèíüòå ñàéò Ïîëüçóÿñü ñàéòîì âû ïðèíèìàåòå óñëîâèÿ Ïîëüçîâàòåëüñêîãî ñîãëàøåíèÿ, Ïîëèòèêè ïåðñîíàëüíûõ äàííûõ, äàåòå Ñîãëàñèå íà ðàñïðîñòðàíåíèå ïåðñîíàëüíûõ äàííûõ è ñîãëàøàåòåñü ñ Ïðàâèëàìè ôîðóìà Ñîäåðæèìîå ñòðàíèöû äîñòóïíî ÷åðåç RSS © 1998-2026, Âñåðîññèéñêîå ãåíåàëîãè÷åñêîå äðåâî 16+ Ïðàâîîáëàäàòåëÿì |