⮉
| VGD.ru | ÐÅÃÈÑÒÐÀÖÈß | Âîéòè | Ïîèñê |
Ïèîíòêîâñêèå Îáùàÿ òåìà |
| ← Íàçàä Âïåðåä → | Ñòðàíèöû: ← Íàçàä 1 2 3 4 5 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 90 91 92 93 94 95 Âïåðåä → Ìîäåðàòîðû: N_Volga, Ðàäîìèð, Tomilina |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | Œlub odby³ siê 27 lutego Biezdrowie a wesele w Pierwoszewie k/ Biezdrowa jest taki zapis Ignatius Kucharski juv.lat 25 z Gie³czew in Lublinow (nieczytelnie) rodzice Ignati Kucharski et Florentina Nawrocka Piotrowo p. Koœcian i Ladislawa Nawrocka virgo lat 19 rodzice Józef Nawrocki z Pierwoszewa i Theophila Piątkowska szuka³am ur panny m³odej ok 1848 ale taka w tej parafii siê nie urodzi³a Władysława z domu Nawrocka powinna się rzeczywiście urodzić na terenie parafii Bonikowo i to ok. 1848. Z informacji w Tekach Dworzaczka wynika, że w 1846 w tej parafii brała ślub starsza siostra jej matki Teofili z Piątkowskich - Konstancja. Ojciec panny młodej, a dziadek Władysławy - Michał Piątkowski był wtedy pos. pobliskiego Kurowa. http://www.wtg-gniazdo.org/for...p;start=40 Władysław Piątkowski (zm. około 21.09.1939) & Marianna (zm. około 1996, jej matka pochodziła z okolic Śmiłowic). Władysław miał prawdopodobnie brata bliźniaka i siostrę. Ich dzieci: Stanisław Piątkowski (ur. 03.05.1922, dziadek), Bronisław Piątkowski Kolejne pokolenie: Helena Piątkowska (córka Stanisława i Barbary Adamskiej) http://www.genpol.com/index.ph...e=280& |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | Piotr Piątkowski ð. 1787 - óì. 7 maja 1857 (Wiek 70 lat) -- Wesołki Ojciec Piotr Piątkowski komornik z Jankowa 1817 - Matka Marianna Józefa Michnacka 1814 - Siostra Antonina Piątkowska 1841 - Walenty Piątkowski 27 stycznia 1844 - 2 marca 1845 Weso³ki www.paterki.com/.../individual.php?pid... |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | Błogosławiony ks. Adam Bargielski (1903-1942) Adam Bargielski urodzi³ siê 7 stycznia 1903 r. w Kalinowie w parafii Piątnica. Jego rodzicami byli Franciszek i Jadwiga z domu Piątkowska. http://www.bw.rzekun.pl/biografie.html |
| maslov ã. Ñåðãèåâ Ïîñàä Ñîîáùåíèé: 625 Íà ñàéòå ñ 2004 ã. Ðåéòèíã: 1243 | Ñìîòðèòåëü ãëàâíîãî Ìîñêîâñêàãî ñêëàäà Ðÿçàíñêî-Óðàëüñêîé æåëåçíîé äîðîãè â 1911 ãîäó - Ïèîíòêîâñêèé Íèêîëàé Ëóêüÿíîâè÷ú ã.Ìîñêâà, Ïàâëîâñêàÿ óë., Îáóõîâñêèé ïåðåóëîêú, ä.Ìîäåñòîâà ¹ 17, êâ. ¹ 6. |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | WRÓBLEW Jedna z najstarszych wsi powiatu sieradzkiego. Na podstawie badañ archeologicznych stwierdzono, ¿e ju¿ w XI - XIII wieku istnia³a tutaj osada, natomiast pierwsze pisane wzmianki Ÿród³owe pochodz¹ z 1330 roku. Wtedy by³a to wieœ szlachecka. Pierwszymi w³aœcicielami byli Wróblewscy (od których pochodzi nazwa wsi). Nastêpni w³aœciciele to: Œwinkowie, Malscy, Ró¿yccy, Nieniewscy, Za³uskowie, Wê¿ykowie, Piątkowscy, Majchrzyccy. SMARDZEW Istniej¹cy tu niegdyœ dwór alkierzowy, zbudowany z drewna modrzewiowego w 1685 r., od XIX w. nale¿a³ do rodziny Piątkowskich herbu Korab. Tutaj urodzi³a siê i wychowa³a w mi³oœci do w³asnego kraju i poszanowania tradycji narodowej Ignacja Piątkowska. www.wroblew.pl/index.php?id=38... Michał Piątkowski przezywszy lat 55 dn. 7 mar. Pochowany 1823 r. X. DROGOWLE powiat opatowski Kosciół p.w. św. Andrzeja. drogowle.republika.pl/kosciol.htm Chorągiew Ziemi Chełmskiej 1. Oborski h. Godziemba 2. Piątkowski h. Korab http://zwierzak777.blog.onet.p...index.html |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | II Linia [A. Boniecki "Herbarz Polski", str. 220] Antoni Dembiñski (ur.+/-1705 - zm.1781 Gniewiêcin), czeœnik czerniechowski (s. Jana Józefa D. i Apolinary Apolonii Trembeckiej) 1 ¿.(1733) Anna Pętkowska ojc. Felicjan Wespazjan Pętkowski mat. Justyna Zuzanna Dydyñska h. Gozdawa (c.Stanis³awa Dydyñskiego, podczszego wo³yñskiego i Anny Przy³êckiej) 2 ¿.(œl.1751) Zofia Struś [ur.+/-1730] ojc. Marcin Struś, podstoli latyczowski mat. Anna Dobiñska, w³. Gniewiêcina Dzieci z 2 ¿ony : a/ Anna Dembiñska m. Wincenty Sêdzimir ze Szczytnik, opiekun Antoniego Dembiñskiego 1815 - 1818 (Gimn. w Podolinie) b/ Teresa Dembiñska m. Stanis³aw Piątkowski herbu Prawdzic http://szczytniki-historia.pl/images/szlachta_pod.html |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | Andrzej Wierzbiêta “Mruk” Bobrownicki, ¿onaty z Jadwigą Zadąbrowsk¹, zmar³ przed 1544 rokiem. Po œmierci Andrzeja jego brat Wojciech dokona³ z synem Andrzeja Stanis³awem podzia³u majątku.W wyniku podzia³u Bobrowniki i czêœci Godziêtów przypad³y Wojciechowi Wierzbiêcie. Po 1558 roku zmar³ nie¿onaty i bezdzietny Wojciech, a Bobrowniki i czêœci Godziêtów sta³y siê w³asnoœci¹ syna Andrzeja – Stanislawa “Mruka” Bobrownickiego, którego ¿on¹ w 1557 roku zosta³a Malgorzata Piątkowska. http://bobrownikinadprosna.pl/content/view/65/83/ |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | Piątkowskich herbu Pomian zes³anymi na Syberię byli Mieczysław i Stanłsaw Piątkowski, synowie Antoniego Piątkowskiego 2) pamiêtnikami Antoniego Piątkowskiego, absolwenta szko³y rolniczej w Horych Horkach oraz 3) pamiêtnikiem jego syna, Ludosława Piątkowskiego, absolwenta Szko³y Rolniczej w Dublanach. www.mm.pl/~wwmkiewicz/ws/hrebnicki/brodzka/.../Tekstdofolderu9.pdf |
| severinn Ñîîáùåíèé: 7341 Íà ñàéòå ñ 2005 ã. Ðåéòèíã: 2499 | èç íàéäåííîãî: Ja nazywam się Paweł Piątkowski a mój dziadek to Franciszek Piątkowski sierżant w polskim wojsku ludowym pod koniec II wojny światowej. Pochodził z Żytomierza a jego ojciec to Józef Piątkowski a matka Adela zd Szychiewicz. Dziadek po wojnie zamieszkał koło Dzierżoniowa w Dolnośląskim. Jestem ciekaw czy w Żytomierzu było kilka rodzin o nazwisku Piątkowski? Jest to ważne bowiem chce zdobyć indeks nazwisk z polskiego cmentarza w Żytomierzu i muszę wyselekcjonować te nazwiska Piątkowskich, którzy nie są krewnymi Według dokumentów, które posiadam: "2 lutego 1918 roku obywatel Biełowskiej wołostii (powiatu) Nikołaj (Mikołaj) Wajrach, kawaler, który ma 22 lata z miasta Bieliłowki syn Stefana i Karoliny z domu Dubrawskich, wziął ślub z Michaliną Wołkowyską, która ma 23 lata, córką Franca i Emilii z domu Piątkowskich." "11 stycznia 1918 roku we wsi Derganówka urodził się Władysław syn Stanisława i Franciszki z domu Łozińskich Wajrach." "12 sierpnia 1920 roku we wsi Derganówka urodziła się Maria córka Stanisława i Franciszki z domu Łozińskich Wajrach." Są to wyciągi przesłane z PTNZ w Żytomierzu. To jedyne dane które posiadam na temat Łozińskich i Piątkowskich. Pozdrawiam serdecznie. Jan Wajrach Witam moje nazwisko to Piątkowska imie Aleksandra moj ojciej jozef ( danuta kalińska z d. piątkowska i waldek to rodzeństwo) jego rodzice a moi dziadkowie to Edward Piątkowski i stanisława zd dąbrowska, wiem ze dziadek miał jeszcze szesciu braci i dwie siostry ale niestety nie udalo mi sie odnalesc wiadomosci na ich temat wiem ze rodzina piątkowskich pochodza z Żytomierza ( wczesniejsze pokolenie z jakiej czesci urainy) dziadek edwar z babcia przeniesli sie z Żytomierza w okolice Zielonej Gory, okolice Nowej Soli, tamte rejony, nastepnie po smierci dziadka babcie sprowadzily bratanice dziadka do wsi kolo Jeleniej Gory - Pławna Górna- wiem iz przed tym małżeństwem dziadek mial zone ale nie znam jej danych i wiem iz maja wspolne dziecko bodajze corke ale tez nic na ten temat nie wiem , a szkoda prosze o jakies dane o panstwa rodzinie |
| Ludvika Ðîññèÿ. Ñîîáùåíèé: 2810 Íà ñàéòå ñ 2008 ã. Ðåéòèíã: 2400 | severinn Ïîñìîòðèòå ãàçåòó "Êîìñîìîëüñêàÿ ïðàâäà" ¹ 43-ò (25583-ò) îò 28 îêòÿáðÿ - 4 íîÿáðÿ èëè çàéäèòå íà ñàéò ãàçåòû www.kp.ru Íà ñòð. 3 íàïå÷àòàíî èíòåðâüþ ñ Îëåãîì Òàáàêîâûì "Îëåã Òàáàêîâ: "Ìîåãî äåäà êðåñòüÿíå äâà ãîäà ïðÿòàëè îò Êîòîâñêîãî". Î.Òàáàêîâ ïðèëåòàë â Ìîëäîâó ñ ÷àñòíûì âèçèòîì, ÷òîáû ïîñòàâèòü êðåñò íà ìîãèëå äåäóøêè. Åãî äåäà çâàëè Àíäðåé Ôðàíöåâè÷ Ïèîíòêîâñêèé, äî ðåâîëþöèè îí æèë â Îäåññêîé ãóáåðíèè â ñåëå Ãîíîðàòà è â ã.Áàëòà. Ñ óâàæåíèåì - Ludvika. |
| ← Íàçàä Âïåðåä → | Ñòðàíèöû: ← Íàçàä 1 2 3 4 5 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 90 91 92 93 94 95 Âïåðåä → Ìîäåðàòîðû: N_Volga, Ðàäîìèð, Tomilina |
Ãåíåàëîãè÷åñêèé ôîðóì » Ôàìèëüíûå òåìû » Ïîèñê ïðåäêîâ, ðîäè÷åé è/èëè îäíîôàìèëüöåâ » Ï » Ïæ - Ïì » Ïèîíòêîâñêèå [òåìà ¹23719] | Ââåðõ ⇈ |
|
|
| Ñàéò èñïîëüçóåò cookie è äàííûå îá IP-àäðåñå ïîëüçîâàòåëåé, åñëè Âû íå õîòèòå, ÷òîáû ýòè äàííûå îáðàáàòûâàëèñü, ïîæàëóéñòà, ïîêèíüòå ñàéò Ïîëüçóÿñü ñàéòîì âû ïðèíèìàåòå óñëîâèÿ Ïîëüçîâàòåëüñêîãî ñîãëàøåíèÿ, Ïîëèòèêè ïåðñîíàëüíûõ äàííûõ, äàåòå Ñîãëàñèå íà ðàñïðîñòðàíåíèå ïåðñîíàëüíûõ äàííûõ è ñîãëàøàåòåñü ñ Ïðàâèëàìè ôîðóìà Ñîäåðæèìîå ñòðàíèöû äîñòóïíî ÷åðåç RSS © 1998-2026, Âñåðîññèéñêîå ãåíåàëîãè÷åñêîå äðåâî 16+ Ïðàâîîáëàäàòåëÿì |