Íàðèñóéòå ñâîå äðåâî. Áåñïëàòíî. Îíëàéí.   [õ]
Âñåðîññèéñêîå Ãåíåàëîãè÷åñêîå Äðåâî
Íà ñàéòå ÂÃÄ ñîáèðàþòñÿ ëþäè, óâëå÷åííûå ãåíåàëîãèåé, èñòîðèåé, ãåðàëüäèêîé è ò.ä. Çäåñü âû íàéäåòå ñîáåñåäíèêîâ, ýêñïåðòîâ, óìåëûõ ïîìîùíèêîâ â ïîèñêàõ ïðåäêîâ è ðîäñòâåííèêîâ. Âàì ïîäñêàæóò ãäå èñêàòü äîêóìåíòû î ïàâøèõ â áîÿõ è ïðîïàâøèõ áåç âåñòè, â êàêîé àðõèâ îáðàòèòüñÿ ïðè èññëåäîâàíèè ðîäîñëîâíîé ñâîåé ñåìüè, ïîìîãóò îïðåäåëèòü ïî ñòàðîé ôîòîãðàôèè ïðèíàäëåæíîñòü ê âîèíñêèì ÷àñòÿì, âåäîìñòâàì è ÷èíó. ÂÃÄ - ïîèñê ëþäåé â ïðîøëîì, íàñòîÿùåì è áóäóùåì!
Âíèç ⇊

Ëèñíåâñêèå Ëåñíåâñêèå

Îáùàÿ òåìà

← Íàçàä    Âïåðåä →Ìîäåðàòîðû: N_Volga, Ðàäîìèð, Tomilina
Andrzej1960
Íîâè÷îê

Warszawa - Polska
Ñîîáùåíèé: 1
Íà ñàéòå ñ 2006 ã.
Ðåéòèíã: 1
Szanowni Panstwo,

Jestem pierwszy raz na Waszym forum. Mieszkam w Warszawie i juz od dawna zajmuje sie genealogia rodziny Lesniewskich. Moi przodkowie byli wlascicielami majatku Poznajow w guberni witebskiej powiat newelski, tam sa tez pochowani. Czy ktos z Szanownych Forumowiczow nie posiada informacji na temat rodow: Lesniewskich, Korsakow, Dabrowow zamieszkalych na tamtych terenach?

Serdecznie dziekuje i pozdrawiam

Andrzej Lesniewski

PS. Przepraszam ze pisze po polsku, ale mam klopoty z pisaniem po rosyjski.
Jadwiga
Íà÷èíàþùèé

Ñîîáùåíèé: 26
Íà ñàéòå ñ 2006 ã.
Lesniewsky - "s" lub "s" s kreska?
yezhee

Ïîëüøà
Ñîîáùåíèé: 150
Íà ñàéòå ñ 2007 ã.
Ðåéòèíã: 25
Witam,
Wystarczy w google wstawic po rosyjsku - Ëåñíåâñêèé.

Ja znalazłem np. absolwenta gimnazjum w Witebsku:
http://www.petergen.com/history/witgim.shtml

Korsak to Êîðñàê
Dabrow - a jak po polsku poprawnie?

czy nazwa Poznajow poprawna?
próbowałem przetłumaczyć na j. rosyjski ale nic nie znalazłem

Pozdrawiam
---
Ñ óâàæåíèåì
Åæè ßáëîíñêè
Ïîëüøà - Âàðøàâà
Jadwiga
Íà÷èíàþùèé

Ñîîáùåíèé: 26
Íà ñàéòå ñ 2006 ã.
Äàáðîâ, Ïîçíàåâ.
ekaterina7381
Íîâè÷îê

Ñîîáùåíèé: 3
Íà ñàéòå ñ 2015 ã.
Ðåéòèíã: 3
Szukam ojcowskie krewnych w Polsce. Mój dziadek Lisnevsky Bronislavovich Robert, urodzony w 1929 roku urodzony w regionie Żytomierz jest teraz zmarłego i pochowany w regionie Krasnodar. Jego ojciec Lisnevsky Bronisław Karlovic jest jednym z 14 synów Karola Leśniewskiego (nazwisko nieznane) pierwszy znany jest tylko, że informacje Lisnevsky Carl służył w armii cesarskiej na stanowisku podoficer feyverkera. Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkiego rodzaju informacji Lisnevsky.
---
Lisnevskie
Dmitri Prawnik
Íà÷èíàþùèé

Dmitri Prawnik

Warszawa
Ñîîáùåíèé: 48
Íà ñàéòå ñ 2015 ã.
Ðåéòèíã: 31

ekaterina7381 íàïèñàë:
[q]
Szukam ojcowskie krewnych w Polsce. Mój dziadek Lisnevsky Bronislavovich Robert, urodzony w 1929 roku urodzony w regionie Żytomierz jest teraz zmarłego i pochowany w regionie Krasnodar. Jego ojciec Lisnevsky Bronisław Karlovic jest jednym z 14 synów Karola Leśniewskiego (nazwisko nieznane) pierwszy znany jest tylko, że informacje Lisnevsky Carl służył w armii cesarskiej na stanowisku podoficer feyverkera. Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkiego rodzaju informacji Lisnevsky.
[/q]

Èùèòå ñîâïàäåíèå!!!
http://www.geneszukacz.genealo...&op=se
← Íàçàä    Âïåðåä →Ìîäåðàòîðû: N_Volga, Ðàäîìèð, Tomilina
Ââåðõ ⇈