Гуринович-Жданович
История, родственники, однофамильцы. Беларусь. Минская губерния
| Vasil Hrybouski Новичок
Менск Сообщений: 25 На сайте с 2014 г. Рейтинг: 22 | Наверх ##
15 июля 2020 20:45 >> Ответ на сообщение пользователя TurdusCoburni от 10 июля 2020 16:40 Вітаю. Гэтаксама гляну запісы, глянуць хапае што))). Дзякуй адначасова за вашы звесткі. Дарэчы каталікоў Ждановічаў-Гурыновічаў у Беларусі была толькі адна нешматлікая галіна. Здзіўлены, што ў вас згадваецца столькі каталікоў, асабліва з Сухой Волі. --- Грыбоўскія, Гурыновічы-Ждановічы, Ліпскія | | |
yurochka Мiнск, Беларусь Сообщений: 3106 На сайте с 2011 г. Рейтинг: 9806 | Наверх ##
19 июля 2020 20:17 19 июля 2020 20:20 --- Помощь в архивах не оказываю. | | |
| TurdusCoburni Новичок
23 августа 2020 13:30 Відаць, ўсе сьцежкі зь Сухаволі вядуць да Аляксандра. Вельмі ўдзячны за дапамогу! Са спадаром Васілём мы скантактуемся | | |
yurochka Мiнск, Беларусь Сообщений: 3106 На сайте с 2011 г. Рейтинг: 9806 | Наверх ##
24 августа 2020 10:49 TurdusCoburni написал: [q] [/q]
А раскажыце пра Вашу галінку падрабязнее, калі ласка? --- Помощь в архивах не оказываю. | | |
| TurdusCoburni Новичок
19 октября 2020 0:02 19 октября 2020 9:12 Канешне. Перапрашаю, што так доўга не адпавядаў. Напрыканцы XVIII стагодзьдзя на усходзе Валынскай губэрні зьявілася шмат беларускіх каланістаў, якія называлі сябе палякамі, размаўлялі па-беларуску і былі уніятамі альбо рымскімі каталікамі ў першым ці другім пакаленьні. Сярод іх была і мая радзіна - Гурыновічы, Юрэвічы, Шпаковічы-Шпакоўскія. Я сапраўды знайшоў Саламэю Гурыновіч ў Слававе, ў 1800 годзе яна ўзяла шлюб са Стэфанам Чайкоўскім ў касьцёле вёскі Тапарышча і ўжо на той момант была каталічкай: парафіянкай гэтага касьцёла. Можна ўжо гаварыць напэўна, што яна была старшаю сястрою Даніэля і дачкою Аляксандра, які арэндаваў зямлю у Слававе. Саламэя мела прынамсі двух сыноў - Анджэя і Гжэгожа і сямёра ўнукаў - Антонія, Мікалая, Тэклю, Разалію, Ганарату, Караліну і Малгажату. Кожны зь іх меў сваіх дзяцей так, што я нават ўсіх ня ведаю. Я паходжу ад Ганараты. Наша галінка зьберагае польскую мову і каталіцкія традыцыі. Зь таго часу у нас ўжо чатыры разы зьмянілася прозьвішча і мы жывём ў зусім іншым месцы. Старшыя пакаленьні нашай сям'і размаўлялі на польска-беларускай мяшанцэ, таму я зь дзяцінства чуў беларускія словы зь ўсіма "зь" і "сь", а потым мне стала цікава вучыць беларускую мову, яна мае шмат заходняславянскай і ўкраінскай лексыкі. Пра паходжаньня зь супольнай беларуска-літоўскай прасторы зараз нагадваюць хіба што стравы, якія гатуюць ў нас у радзіне. Цэпеліны, калдуны, бліны, якія ў Літве называюць жмудзкімі і кейданскімі, і розныя іншыя. Ня ведаю, адкуль гэта ўсё ў нас, можа ў Беларусі таксама такія гатуюць? Зь таго, што можа яшчэ зацікавіць, можа варта згадаць пра забарону мэзальянсу ў нашай радзіне, якая існавала ў нас яшчэ не так даўно. Мне таксама цікава, ад каго зь Гурыновічаў паходзіць Спадарыня? Ці ўказана ў Гербоўніку беларускай шляхты крыніца, дзе і ў якім фондзе зьберагаецца вывад Аляксандра Гурыновіча? Хацелася б яго прачытаць, магчыма там ёсьць дадатковая інфармацыя. | | |
19 октября 2020 23:55 [q] Пра паходжаньня зь супольнай беларуска-літоўскай прасторы зараз нагадваюць хіба што стравы, якія гатуюць ў нас у радзіне. Цэпеліны, калдуны, бліны, якія ў Літве называюць жмудзкімі і кейданскімі, і розныя іншыя. Ня ведаю, адкуль гэта ўсё ў нас, можа ў Беларусі таксама такія гатуюць?[/q]
Я буду отвечать на русском, поскольку правила этого форума таковы. Если что - приходите на форум Згуртавання беларускай шляхты - там на беларускай мове и также есть ветка Гуриновичей_Ждановичей.http://www.nobility.by/forum/index.php?topic=699.105 Все, что Вы перечислили - конечно же у нас готовят, правда цепеллины больше литовские. Зразы с мясом (которые жемайтийские блины) - несомненно, одно их любимых блюд и белорусов и литовцев. [q] Зь таго, што можа яшчэ зацікавіць, можа варта згадаць пра забарону мэзальянсу ў нашай радзіне, якая існавала ў нас яшчэ не так даўно.[/q]
Есть места, где и после войны существовало подразделение на мужицкие и шляхетские деревни :-)) и действительно запрещалось бегать на танцы из шляхетских в мужицкие. Так рассказывала родственница про деревню Липники (недалеко от Слуцка). :-)) [q] Мне таксама цікава, ад каго зь Гурыновічаў паходзіць Спадарыня?[/q]
Семен- Андрей - Федор - Александр (Мария Братковская?) - Иван (Параскевия Стефанова (Островская?) -Михаил (жена Софья Тризна) - Афанасий - Александр - Тамара - я [q] Ці ўказана ў Гербоўніку беларускай шляхты крыніца, дзе і ў якім фондзе зьберагаецца вывад Аляксандра Гурыновіча? Хацелася б яго прачытаць, магчыма там ёсьць дадатковая інфармацыя. [/q]
В Гербовнике, насколько я помню, нет прямых указаний на фонды. Но их легко найти на сайте и здесь - ссылка на РГИА на этой странице https://forum.vgd.ru/1178/5296...iew&o=что касается Житомирского архива, то тоже на самом сайте архива можно найти. http://archive.zt.gov.ua/%d0%b...%81%d1%82/ отдельное дело Гуриновичей. 146 фонд, опись 1, дело 1951, (дело Ждановичей -№ 2336). --- Помощь в архивах не оказываю. | | |
GrayRamVita sine libertate nihil  В Молдове ППЖ Сообщений: 12323 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 8244 | Наверх ##
7 февраля 2021 11:50 7 февраля 2021 11:54
 --- Сведения о моих предках размещены для восстановления истории семьи.
Мой дневник | | Лайк (2) |
9 февраля 2021 0:58 Спасибо Леонид! --- Помощь в архивах не оказываю. | | |
Оленка15 Сообщений: 389 На сайте с 2010 г. Рейтинг: 909 | Наверх ##
24 апреля 2021 18:27 24 апреля 2021 18:28 Вот и я вышла на Гуриновичей мои Гуриновичи проживали в селе Моделив Радомысльский уезд Киевская губерния. Точнее с Гуриновичей моя женская ветка 1834 год Сиклита (Григориева) из Гуриновичей умершего Леона Кулаковского вдова 52 года, ее сын Павел мой предок. В Моделеве на 1834 год проживала семья Кондрат Григориевич Гуринович 35 лет, жена его Катерина из Зиневичей дети Александр 11 Лука 8 дочь Александра 5 брата его умершего Ивана Гуриновича вдова Параскевия 42 дети ее Теодор 17 Евдокия 10 Также ссылка на ВДДС 1802 года.
Подозреваю, что Сиклита сестра Кондрата и Ивана , так как Григорьева. Хотела посмотреть Чебоганова, но к сожалению сайт не работает(. Не могли бы Вы посмотреть в гербовику есть ли семья Григория с детьми Кондратом, Иваном? Или возможно у кого то есть сохраненный Чебоганов . Спасибо. --- Чему бы жизнь нас не учила, Но сердце верит в чудеса:
| | Лайк (2) |
aaaskir Ровно Сообщений: 325 На сайте с 2013 г. Рейтинг: 1308 | Наверх ##
24 апреля 2021 22:39 Оленка15 написал: [q] Сиклита (Григориева) из Гуриновичей умершего Леона Кулаковского вдова 52 года, ее сын Павел мой предок.[/q]
Оленка15 написал: [q] Подозреваю, что Сиклита сестра Кондрата и Ивана , так как Григорьева.[/q]
Скорее всего так оно и есть - чему подтверждением может быть хотя бы эта запись: Украина, дупликаты метрич...ой консистории, 1734-1930 Киев Радомысль Модылев, Димитриевская церковь 1855 г. Рождения, бракосо...Ф. 127, о. 1012, д. 2983) Рождение Феодот, житель села Моделева шляхтич Павел Леонтиев Кулаковский, Феодосия Иоаннова, в восприемниках Александр Кондратов Гурнович, Матфея Никодимова Кулаковского жена Анастасия Кондратова. https://www.familysearch.org/a...cc=1503045
 --- https://t.me/aaaskir | | Лайк (2) |
|