Ганские (Rod Hanskich) h. GOZDAWA, h. KORCZAK
ШЛЯХТА ГАЛИЦИЙСКАЯ (SZLACHTA GALICYJSKA)
TatianaOsКак много было зорь и сумерек до нас...  Киев Сообщений: 252 На сайте с 2003 г. Рейтинг: 36 | Наверх ##
18 февраля 2004 18:35 Цитата: CARINA написал 18 фев. 2004 17:56 <p>А вот так вот! Такими знаниями польского мы окончательно покорим Петра!<br> <p>Ага :-) Мы как кот Матроскин :-) ... еще и на швейной машинке могЁм :-) --- Удачи всем! Татьяна (на сайте и форуме сейчас бываю редко)
| | |
| Piotr Новичок
Wuppertal Сообщений: 291 На сайте с 2004 г. Рейтинг: 20 | Наверх ##
18 февраля 2004 18:42 Carina, dziekuje Ci za typ, jak kopiowac smily: probowalem tak, jak Ty mi napisalas, ale on "wskoczyl" calkiem gdzie indziej, niz ja chcialem, hahaha Wyglada na to, ze moj browser jest tak zabezpieczony przed atakami, ze nie umiem nad nim zapanowac ;-) Wyslalem Regulusowi trzy files, na pewno Ciebie i Vineje (hello Vineja!) poprosi o pomoc przy tlumaczeniu. Duzo zarobicie, bo jeden tekst jest bardzo dlugi ;-) Ciesze sie, ze Ci sie podobal herb Sas w mojej interpretacji, i troche sie wstydze, ze robisz mi tu taka reklame. Masz ode mnie 100 calusow :-x Piotr Ps. Powiedz mi, gdzie sie tak dobrze nauczylas po polsku? --- > Modestia et Virtute < | | |
| Gennady Кладоискатель по совместительству
Уже Москва, но хочется в Киев! Сообщений: 371 На сайте с 2003 г. Рейтинг: 67 | Наверх ##
18 февраля 2004 18:46 А почему уважаемый Петр до сих пор выступает в качестве гостя? Так, интересно...  | | |
| Piotr Новичок
18 февраля 2004 18:59 Witaj Gennady! Odpowiem Ci krotko: zawsze mi brakuje czasu. Ale postaram sie poprawic :-) Pozdrawiam Cie Piotr
--- > Modestia et Virtute < | | |
TatianaOsКак много было зорь и сумерек до нас...  Киев Сообщений: 252 На сайте с 2003 г. Рейтинг: 36 | Наверх ##
18 февраля 2004 19:00 Цитата: Regulus написал 18 фев. 2004 17:43 TatianaOs Вообще смотрел, но ссылкам буду рад, вдруг что-то новое найдется
Михаил, это, явно, для вас не новое http://referats.cherkassy.org/viewpage117.htmlЛичные фонды и родословные Ганских есть в Центральном историческом архиве в Киеве http://www.archives.gov.ua/Archives/index.php?ca03<... є родові й особові фонди магнатів та шляхти Правобережної України - ... Ганських...> Просмотрела остальные мои находки - это, в основном, упоминания об известной вам Эвелине Ганской и Бальзаке. Просто на украинском языке.
--- Удачи всем! Татьяна (на сайте и форуме сейчас бываю редко)
| | |
| CARINA Vilnius Сообщений: 838 На сайте с 2003 г. Рейтинг: 78
| Наверх ##
18 февраля 2004 22:15 Piotr Pisz - pomoge z przyjemnoscia! Oto moj adres: carina440@yahoo.com Sama jestem z Litwy i jestem w polowie polka z pochodzenia – mama polka (babcia Michalina i dziadek Zygmund – juz nie ma…), ojciec - Rosjanin litewski – stara cerkiew (i ego ojciec, i pradziadek). Jezyk ojczysty – rosyjski, ale v domu byl zawsze polski i takze litewski – to Wilno i to Litwa. Umiem rozmawiac tak samo po litewsku i po rosyjsku, niestety - slabo umiem mowic, ale za to umiem (jako tako) pisac po polsku i angielsku.
Wyobraz sobie co za wielka radosc dla mamy - moja ochota rozmawiac po polsku! Do nastepnego razu!
| | |
| Piotr Новичок
18 февраля 2004 23:44 Droga Carino! Co do pisania, to nie ja do Ciebie napisze z prosba o pomoc, a Regulus [pod warunkiem, ze sie odwazy ;-) ], abys mu przetlumaczyla "pare" linijek tekstu z herbarza, jaki mu poslalem. Pozdrow ode mnie Rodzicow, a Mame po polsku :-) Piotr --- > Modestia et Virtute < | | |
| Regulus Надворный советник
Москва Сообщений: 905 На сайте с 2004 г. Рейтинг: 98 | Наверх ##
19 февраля 2004 0:02 Piotr Спасибо огромное, очень огромное Столько всего ну просто очень много По e- mail ответил --- Ищу информацию о священниках Киевской губернии Ганицких, Кисилевских.
rodovoyegnezdo.narod.ru | | |
| Piotr Новичок
19 февраля 2004 9:47 Dzien dobry Carina! Ostrzegam Cie juz teraz, ze po poludniu przesle Ci eMail'em nieco informacji dla Regulusa z prosba o przetlumaczenie :-) Zgadzasz sie? Jezeli tak, to jestes kochana. Jezeli nie, to... ... tez :-)) Tak sobie myslalem, ze to bardzo ciekawe, ze tak dobrze umiesz pisac po polsku - moja corka bowiem umie mowic, ale pisac - wcale. Jest to dla niej za trudne. Dlatego tym bardziej chyle czola przed Twoimi zdolnosciami Piotr --- > Modestia et Virtute < | | |
Ludmillaскончалась 16 марта 2009 Светлая ей память!  Москва Сообщений: 5655 На сайте с 2005 г. Рейтинг: 1644 | Наверх ##
19 февраля 2004 9:47 Regulus Петр говорит, что ты мне пришлешь (при условии если осмелишься), чтоб мы пару строк герба перевели. Шли. | | |
|