Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Выговские

Поиск предков

← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 15 16 17 18  19 20 21 22 23 ... 26 27 28 29 30 31 Вперед →
Модераторы: N_Volga, Радомир, Tomilina
DVK_Dmitriy

DVK_Dmitriy

Киев
На сайте с 2010 г.
Рейтинг: 6546

АндрийБЦ написал:
[q]
Вона Олександра Андріївна Виговська (бл. 1842 - 1895) - уродженка села Фесюри Білоцерківського району (Васильківського повіту Київської губернії).
[/q]

Кто она по вероисповеданию известно?
---
Кременецкие, Лазаренко, Бабенко,Чаплины, Абакумовы, Орловы, Белоконь, Тхор.
Интересуюсь родом Кременецких от Аслана-Мурзы-Челебея.
АндрийБЦ

АндрийБЦ

Україна, Біла Церква-Київ
На сайте с 2010 г.
Рейтинг: 335

DVK_Dmitriy написал:
[q]
Кто она по вероисповеданию известно?
[/q]

Так відомо, написано, що вона православна дворянка.
---
Виговський, Скороход, Вовк, Атаманенко, Гудик, Пелих, Савчук, Іващенко, Рудий, Пономаренко (Архипчук), Онищенко, Коваленко, Іщенко, Пересунько, Баран, Ригас...
Александр Коновальчук

Киев
На сайте с 2008 г.
Рейтинг: 292

АндрийБЦ написал:
[q]
Щойно дізнався, що моя прапрапрабабуся з Виговських.
Вона Олександра Андріївна Виговська (бл. 1842 - 1895) - уродженка села Фесюри Білоцерківського району (Васильківського повіту Київської губернії).
Чернецький пише, що Виговські тут захожий рід.
Було би цікаво дізнатися більше про рід Виговських у нашому регіоні та продовжити своє родовідне дерево.
[/q]

А у мене прапрапрапрабаба була Маріанна Іванівна Виговська, проте з 2008 року не можу встановити дочкою якого саме Івана Виговського вона була.
Стосовно Виговських з Васильківського повіту, мені відомі 3 родини, які клопоталися про отримання дворянства. З них, лише щодо однієї я знайшов докази визнання дворянських прав.
Житель села Лопатинщина (зараз Янківка) Томаш син Мацея внук Петра правнук Юзефа праправнук Богдана Хомич-Виговський був 2 жовтня 1802 року визнаний у дворянстві і внесений разом з синами Стефаном, Гнатом, Юзефом, Костянтином, Якубом до 1 частини "родословной книги дворян Киевской губернии". Згодом ця родина розселилась по різним повітам Київської губерні, причому її представники мали свою частку у Вигові. Всі сини Томаша Мацеєва, рішенням Волинського дворянського депутатського зібрання від 9 березня 1832 року були повторно визнані у дворянстві і внесені до 6 частини "родословной книги дворян Волынской губернии". У Гната сина Томаша був син Андрій, якому за сповідальним розписом Озерної за 1832 рік було 20 років. Подальша доля цієї родини доволі цікава.
Рішенням Київської ревізійної комісії рішення КДДЗ від 1802 року було визнано правильним, однак Герольдія 1851 року, з таким рішенням не погодилась і постановила записати Виговських у подушне. Рішенням Центральної ревізійної комісії від 1842 року рішення ВДДЗ від 1832 року було з негативним висновком направлено до Герольдії. Указом Герольдії від 1858 року справа Виговських з КДДЗ була долучена до справи в ВДДЗ. Я працював лише зі справами з Київських архівів, до архіву Житомира руки не дійшли, але здається дворянських прав, цю родину не позбавили.
З огляду на територіальну близькість Фесюрів та Озерної, Андрій Гнатович Виговський, цілком міг переселитися до першого села.
АндрийБЦ

АндрийБЦ

На сайте с 2010 г.
Дуже дякую, пане Олександре, за таку детальну довідку. Зараз займають пошуком запису про народження пані Олександри Андріївної і виходячи з того вже будувати подальші дослідження. Як тільки знайду - обовязково і Вас сповіщу про це.
А з якого села Ваші Виговські?
---
Виговський, Скороход, Вовк, Атаманенко, Гудик, Пелих, Савчук, Іващенко, Рудий, Пономаренко (Архипчук), Онищенко, Коваленко, Іщенко, Пересунько, Баран, Ригас...
Александр Коновальчук

Киев
На сайте с 2008 г.
В тому то і справа, що я не знаю з якого села мої Виговські. Мій предок - Іван Михайлович Білецький вже у 1816 році в сімейному списку показаний з дружино Маріанною Виговською, в ревізьській сказці 1832 року - їй 35 років, отже вона мала народитися біля 1797 року. Ян Білецький мешкав в різних селах Сквирського повіту під Паволоччю, а з 1816 і до смерті закоренився в Ярешках, перегляд православних метрик за 1814-1816 роки нічого не дав. В навколишніх селах зустрічаються Виговські, проте православні, а моя Маріанна була католичкою. Списків прихожан костьолів по Сквирському повіту я не виявив, і не факт, що вона походить саме з цього повіту.
АндрийБЦ

АндрийБЦ

На сайте с 2010 г.
Знайшов шлюб ймовірно батька Олександри:
1841 рік - сільця Фастівки житель дворянин Андрій Григорійович Виговський - 26 років з Єфросинією дочкою дворянина Григорія Добраніцького - 20 років.

Тобто він орієнтовно 1815 р.н.

---
Александр Коновальчук

Киев
На сайте с 2008 г.
Андрію.
Якщо Ваш Андрій син Григорія, тоді він не з цієї родини, бо єдиний Григорій який фігурує у справі про дворянство цих Виговських - Григорій Степанович, внук Томаша Мацеєва, народився 1800 року і в нього був син Фома.
Я переглянув всі крім однієї справи про дворянство Виговських в ДАКО і можу сказати, що один Григорій значиться у Сквирському повіті.

До КДДЗ у 1802 році подали заяву Андрій та Леон сини Федора внуки Андрія правнуки Петра праправнуки Богдана Хомичі-Виговські. На момент подачі мали частку у Вигові та володіли селом Слободою або Краснополем. У Андрія Федоровича показаний син Григорій, що мав 23 роки. Заяву за них підписав пленіпотент Захар Барановський. Проте рішення по цій родині прийняте не було, а у 1810 документи Виговські забрали назад. З огляду на ті документи, що вони подавали, дворянське зібрання "залізно" мало б визнати їх дворянські права, а те, що потім ці документи були забрані назад свідчить, що родина вирішила долучитися до виводу когось із своїх родичів в Подільській чи Волинській губернях.

А як Вам вдається так швидко знаходити дані, після закінчення робочого дня?
АндрийБЦ

АндрийБЦ

На сайте с 2010 г.

Александр Коновальчук написал:
[q]
А як Вам вдається так швидко знаходити дані, після закінчення робочого дня?
[/q]

В мене є копії метричних книг по моєму селу, з якими я працюю.
---
АндрийБЦ

АндрийБЦ

На сайте с 2010 г.

АндрийБЦ написал:
[q]
На момент подачі мали частку у Вигові та володіли селом Слободою або Краснополем. У Андрія Федоровича показаний син Григорій, що мав 23 роки.
[/q]

Тоді виходить в мене якісь інші Виговські... третба спочатку переконатися, що батько Андрія і спправді Григорій а потім поритися в ревізіях по шляхті.
---
Александр Коновальчук

Киев
На сайте с 2008 г.
Интресно, что Кирик Лучич (один из пяти братьев Лучичей которые получили Скочковскую землю) в 1571 году упомянут как королевский земянин, а в 1581 его брат всего лиш - боярином заушским. Стоит обатить внимание на то, что в известных документах, Лучичи в 16 веке не употребяли фамлию Выговские.
← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 15 16 17 18  19 20 21 22 23 ... 26 27 28 29 30 31 Вперед →
Модераторы: N_Volga, Радомир, Tomilina
Вверх ⇈