Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо

Генеалогический форум ВГД

На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!

Kiza3
Отзывы
Друзья
В друзьях
Древа
GEDCOM

Kiza3

Создайте аккаунт или войдите, чтобы отправить личное сообщение этому пользователю и увидеть его полные контактные данные

Сообщения Kiza3 (7)

Тема: Волынская Губерния
25.05.2020, 10:34

Witam. Potrzebuje pomocy w odszukaniu dokumentów w archiwum w Żytomierzu na temat Zabuza gminy Huszcza.

Тема: Переселенцы из Курской губернии
23.05.2020, 17:39

Szukam rodziny Bortnik. W czasie pierwszej wojny światowej byli na Biezenstwie w prowincji Kursk. Maciej,Ignatiej,Patiej,Andriej,Ewrosienja,Onufry,Ewa i inni z rodziny.

Тема: Бортник
16.05.2020, 22:50

Szukam przodków Патией,Матей,Игнатий -Илянов Бортник ur 1882 Забужжы.

Тема: Нужна помощь волонтеров
4.05.2020, 21:51

Witam proszę o pomoc w odszukaniu dokumentów ewakuacji albo powrotu z Biezenstwa. Moja babcia urodziła się w rodzinie Bortnik. Ojciec Ignatiej,Patiej,Matiej-Ilja Bortnik matka Ewrosienja -Iwan Bortnik. Mieszkali we wsi Zabuże rejon Luboml. Posiadam dokumenty z archiwum z Łucka ,ale nie ma lat 1915-1920 na których mi zależy. Babcia była sierotą oddaną na wychowanie jako dziecko. Ojciec prawdopodobnie zmarł w drodze powrotnej z Biezenstwa ,a matka dotarła do domu ,ale krótko po tym zmarła. Babcia nie wiedziała kiedy się urodziła. Chcę również poznać jej ukraińskie imię. Dziękuję za pomoc

2.05.2020, 19:35

Kiza3 написал:
[q]
Witam Poszukuję śladu po mojej babci Bortnik Zabuże gmina Niszczą. Ojciec babci Ipatiej, Patiej, Ignatiej -Ilja Bortnik, a matka Ewrosienja Bortnik. Posiadam dokumenty z Łucka jednakowo nie ma lat 1910–1920, a te są dla mnie ważne. Wiem, że byli na Biezenstwie z powodu nie wcielonego ojca babci, a matka zmarła w krotce po powrocie. Wiem, że ludzie z okolic Lubomla na Biezenstwie byli w rejonie Czarków, Czernihów, Katerynosław, jednak nie wiem jak tego szukać. Prosiłabym o pomoc.
[/q]

Przepraszam Huszcza.

2.05.2020, 19:34

Witam. Poszukuję śladu po mojej babci Bortnik Zabuże gmina Niszczą. Ojciec babci Ipatiej,Patiej,Ignatiej -Ilja Bortnik,a matka Ewrosienja Bortnik. Posiadam dokumenty z Łucka jednak nie mają lat 1910-1920 ,a te są dla mnie ważne. Wiem ,że byli na Biezenstwie z którego nie wrócił ojciec babci , a matka zmarła w krotce po powrocie. Wiem ,że ludzie z okolic Lubomla na Biezenstwie byli w rejonie Czarków,Czernihów,Katerynoslaw,jednak nie wiem jak tego szukać. Prosiłabym o pomoc.

Тема: Волынская область, советский период (история и люди)
2.05.2020, 0:24

Witam poszukuję rodziny Bortnik wioska Zabuże gmina Huszcza. Posiadam dokumenty z lat 1920-1937 jednak nie wiem gdzie mogę znaleźć 1880-1920. Może mi ktoś powiedzieć coś na temat Biezenstwa,a mianowicie czy istnieją dokumenty dokąd ludzie z tego rejonu byli zesłani? Dziękuję za każdą pomoc