| SzoszynСоздайте аккаунт или войдите, чтобы отправить личное сообщение этому пользователю и увидеть его полные контактные данные |
Сообщения Szoszyn (18)Тема: Ищем предков и потомков в Польше 1.07.2024, 16:12
Dostępne są tylko materiały dotyczące Stanisława. Być może Julian zostanie odebrany w materiałach śledczych, ale zostanie wykorzystany.[/q] A mogę prosić o te materiały dotyczące Stanisława Migasiuk? To może być wnuk Andrzeja Migasiuk.
|
Тема: Ищем предков и потомков в Польше 1.07.2024, 14:00
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Proszę napisać, czy sprawa o obywatelstwo dotyczy Julian Migasiuk? Podobno wrócił do Polski około roku 1930, więc może jest tam więcej informacji o Julianie. Spotkałam się z zapisem nazwiska Migaszuk Julian. Eger to dzisiaj Cheb miasto w Czechach, tam obóz jeniecki do roku 1918.
|
Тема: Ищем предков и потомков в Польше 1.07.2024, 12:12
Dzień dobry! Szukam wiadomości o dziadku Julianie Migasiuk urodzony 1895 Krzyczew gubernia Chełmska syn Tadeusza. Był poborowym . Wiem że w roku 1916 był w obozie jenieckim w Eger a stamtąd wywieziony w głąb Rosji, nie wiem dlaczego? Może był w armii carskiej a później w 323 pułku piechoty Jurewiec. Gdzie mógł być zesłany?
|
Тема: Униформа гражданских ведомств 9.05.2024, 8:59
Szoszyn написал:[q] >> Ответ на сообщение пользователя VC от 9 мая 2024 8:23
Zdjęcia dostałam od jego wnuczki i nie ma możliwości zdobycia lepszych zdjęć. Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze inne, które załączam, ale nie widać guzików.[/q]
 |
Тема: Униформа гражданских ведомств 9.05.2024, 8:54
Szoszyn написал:[q] >> Odpowiedz na wiadomość od użytkownika VC z dnia 9 maja 2024 r., godz. 8:23.
Zdjęcia pochodzą z jego wnuczek i nie ma możliwości uzyskania dostępu do zdjęć. Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze inne, które załączam, ale nie widać guzików.[/q]
 |
Тема: Униформа гражданских ведомств 9.05.2024, 8:52
>> Ответ на сообщение пользователя VC от 9 мая 2024 8:23
Zdjęcia dostałam od jego wnuczki i nie ma możliwości zdobycia lepszych zdjęć. Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze inne, które załączam, ale nie widać guzików.
 |
Тема: Источники информации по Дмитровскому уезду 7.05.2024, 16:06
AOL написал:[q] Irina FM, zgadzam się z Tobą, początkowo nie dawali mi książek z lat 70. XIX w., ale po kilku latach tak.
Spis ludności z 1711 r. jest „moim dziełem” (oczywiście w sensie czytania i pisania ). Jeśli ktoś jest zainteresowany Dmitrowem, mam wiele ciekawych rzeczy, pytajcie (ale tylko o samo miasto, praktycznie nie jestem „interesowany” powiatem)[/q]
Proszę napisać, czy w tym spisie jest nazwisko Szoszyn? Zastanawiałam się kiedy tam przybyli. Ma pan ogromną wiedzę i to też pana pasją, słowa uznania 😍
|
Тема: Перевод с польского (на польский) 6.05.2024, 14:35
Barghest написал:[q] Drodzy Forumowicze, Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu wpisu pisanego na tekst w języku polskim (bez tłumaczenia) wpis 22.
Działo się we wsi Konkolownicy dnia siedemnastego września tysiąc osiemset dziewięćdziesiątego siódmego roku o godzinie dziesiątej rano. Wiadomo czynimy, że w przytomności świadków Andrzeja Rubka? lat dwadzieścia osiem i Józefa Indebskiego?? lat czterdzieści trzy mających, obydwóch w Jurkach zamieszkałych na dniu dzisiejszym zawarte zostało religijne małżeństwo między Mikołajem Majewskim młodzianinem urodzonym w Jurkach i zamieszkałym w Jurkach, synem nieżyjącego Ignacego i żyjącej Chrystyny z Irczyków małżonków Maciejewskich lat dwadzieścia dwa mającym - a Konstancją Przumycką, panną, córką żyjących Józefa Teofili z Zarzyckich małżonków Przumyckich, urodzona i przy rodzicach w Jurkach zamieszkalą lat dwadzieścia mającej: małżeństwo te poprzedziły trzy zapowiedzi w dniach: pierwszym, ósmym i piętnastym września roku bierzacego w parafii konkolownickiej głoszone. Małżonkowie nam oświadczyli iż żadnej umowy przedślubnej nie zawierali jak też zezwolenie o tym rodziców nowo zaślubionych bylo oświadczenie. Obrządek religijny dopełniony został przez Księdza Juliana Perzanowskiego ?? administratora parafii konkolewskiej. Akt ten stawiającym i świadkom przeczytany i przez nas podpisany został, gdyż stawiający i świadkowie pisać nie umieją.
|
Тема: Униформа гражданских ведомств 6.05.2024, 11:58
lpd написал:[q] Szoszyn napisał: [Q] ja syna [/Q]
Syn uczeń gimnazjum - Gimnazjalista.[/q]
Dziękuję za odpowiedź. Czy mundur ojca to może być Carska Imperialna Policja?
|
Тема: Шошины 6.05.2024, 11:35
TatianaLGNN написал:[q] Niestety nie ma go na stronie internetowej Memory of the People. W Orenburgu znajduje się teraz jego pełny imiennik, lekarz. A jeśli to krewny?[/q]
Dziękuję za odpowiedź. To raczej nie krewny, rodzina rozprzestrzeniła się na Polesiu Białoruś i województwie wileńskim. Ciężko szukać krewnych, bo to bardzo popularne nazwisko. Pozdrawiam
|
Тема: Униформа гражданских ведомств 4.05.2024, 14:42
Proszę o rozpoznanie munduru. Na zdjęciu Włodzimierz Szoszyn, zdjęcie z roku 1897. Czy to może być policja?
 |
Тема: Сошины 4.05.2024, 12:26
Twoje nazwisko to SHOSHIN, a nie SOSHIN? Gdzie dokładnie mieszkali w guberni Jarosławskiej?[/q] Dokładnie Szoszyn, mieszkali w Rybińsku
|
Тема: Сошины 4.05.2024, 11:53
Dzień dobry! Ja też szukam potomków rodziny Szoszyn. Pochodzą z miasta Dmirtrów moskiewskiej guberni. Potem mieszkali w guberni mińskiej, jarosławskiej, wileńskiej . Siemion Wasiljewicz 1829, Piotr Wasiljewicz 1841, Iwan Wasiljewicz 1843 - 1909.
|
Тема: Шошины 29.04.2024, 12:59
Szukam informacji o Dmitrij Szoszyn, urodzony w guberni mińskiej Lachowicze w roku 1906. Syn Włodzimierza i Marii Lenkiewicz. Zaginął w czasie drugiej wojny światowej. Chciałbym poznać jego losy, oraz jego potomków.
Ищу информацию о Дмитрии Шошине, родившемся в Минской губернии Ляховичи в 1906 году. Сын Владимира и Марии Ленкевичей. Он исчез во время Второй мировой войны. Хотелось бы узнать его судьбу и его потомков.
|
Тема: Шошины 24.04.2024, 15:32
Dzień dobry! Szukam ludzi których rodzina ma nazwisko Szoszyn i którzy pochodzą z miasta Dmirtrów, oraz Litwy. Wasilij Ilicz urodzony w roku1806. Miał dzieci: Siemion 1829 Piotr 1841 Iwan 1843 - 1909 Tatiana 1828 Anna1836. Dzieci Iwana Waslijewicza: Natalia, Anna, Ludmiła, Tatiana, Aleksandra, Siergiej 1873 Włodzimierz 1877- 1944 Iwan 1884 Siemion 1886 Dimitrij 1895 Wasilij 1902 Rodzina pochodzi z miasta Dmirtrów, gubernia Moskiewska. Potomni Iwana mieszkali w Wilnie i Nowej Wilejce, na Białorusi i w Rosji .Potomkowie Włodzimierza, nie wszyscy, mieszkają w Polsce . Proszę o kontakt w celu wymiany informacji.
|
|
|