Этот раздел - ГЕОГРАФИЧЕСКИЙ - по указанным регионам. Просьба фамильные темы создавать и размещать в фамильном разделе https://forum.vgd.ru/?ct=1
ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ на то, что ВСЕ украинские разделы и темы закрыты для редактирования... Напечатав свое сообщение, не поленитесь проверить его на предмет грамматических ошибок и неточностей в изложении через опцию "Предварительный просмотр"...и только потом отправляйте на форум через опцию "Отправить"..
[q] Гос. архив Хмельницкой области (ГАХО (ДАХО)) https://forum.vgd.ru/1474/ Гос. архив Львовской области (ГАЛО) https://forum.vgd.ru/9032/ Гос. архив Тернопольской области (ГАТО(ДАТО)) https://forum.vgd.ru/5030/ Гос. архив Ровенской области (ГАРО (ДАРО)) https://forum.vgd.ru/1476/ Гос. архив Черновицкой области (ГАЧО (ДАЧО)) https://forum.vgd.ru/3518/ Гос. архив Житомирской области (ГАЖО (ДАЖО)) https://forum.vgd.ru/1473/ Гос. архив Волынской области (ГАВО (ДАВО)) https://forum.vgd.ru/1475/ ЦГИАЛ г. Львов https://forum.vgd.ru/484/3191/ Каталоги МК и где искать дела здесь https://forum.vgd.ru/post/484/3191/p2013162.htm#pp2013162 Список каталогов FamilySearch.org https://nashipredki.com/familysearch[/q]
Коллеги, просьба не забалтывать ИНФОРМАТИВНЫЕ темы, которые (без вопросов/ответов). При цитировании оставляйте только ту часть, на которую даете ответ, или задаете вопрос, остальное отсекайте (удаляйте). Не надо копировать многоступенчатый диалог. Если непонятно, как это сделать: в правом нижнем углу сообщения на которое хотите ответить нажмите опцию «Ник» и после этого вставьте фразу, на которовую отвечаете в следующий шаблон: [q] Фраза на которую отвечаете [/q]
Ведем дискуссии в рамках приличия, не нанося друг другу взаимных обид и оскорблений. Взвешенно и аргументировано обсуждаем вопросы/ответы участников, работающих по регионам раздела. |
Ивано-Франковская область - общие вопросы
Диалоговая тема (вопросы/ответы)
Vladimir StadnichukMH: U5a2b. PH: I-FT220052  Донецк, Украина Сообщений: 1301 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 1394 | Наверх ##
17 июля 2011 20:04 Balymba написал: [q] До речі щодо оплати замовлень - у Вас траплявся випадок, коли Ви відмовлялись оплачувати?[/q]
Якось робив запит для одного пана з Польщі. Чи то Йосифінська метрика, чи то Францисканська. Запит було виконано. Нікого з прізвищем пана не знайшли. Як згодом виявилося, пан не був впевнений в тому, що його пращури саме з того населеного пункту, по якому я робив запит. Архівом роботу було зроблено, та результати не були нікому потрібні. Згодом, коли я дзвонив до архіву, мені м’яко пояснили, що такі «дослідники» їм не до вподоби. Але конфлікт було вичерпано: я запропонував оплачувати всі свої запити, незалежно від результату. Попередній єдиний невдалий мені простили. --- Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)
Кто не понял своего прошлого, вынужден пережить его снова
Сиддхартха Гаутама (Будда) | | |
Balymba Україна Карпати Сообщений: 1167 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 1295 | Наверх ##
18 июля 2011 19:51 Vladimir Stadnichuk написал: [q] Balymba написал:[q] До речі щодо оплати замовлень - у Вас траплявся випадок, коли Ви відмовлялись оплачувати?[/q] Якось робив запит для одного пана з Польщі. Чи то Йосифінська метрика, чи то Францисканська. Запит було виконано. Нікого з прізвищем пана не знайшли. Як згодом виявилося, пан не був впевнений в тому, що його пращури саме з того населеного пункту, по якому я робив запит. Архівом роботу було зроблено, та результати не були нікому потрібні. Згодом, коли я дзвонив до архіву, мені м’яко пояснили, що такі «дослідники» їм не до вподоби. Але конфлікт було вичерпано: я запропонував оплачувати всі свої запити, незалежно від результату. Попередній єдиний невдалий мені простили. [/q]
В даному випадку звичайно оплачувати потрібно незалежно від результату - негативний результат теж результат. Але у кожного є межа фінансових можливостей - одне діло коли це цифри скажемо з двома нулями, інше - коли з трьома Я дуже б хотів замовити Журнал обліку земельних ділянок, але не маю навіть уявлення на скільки він "потягне", на відміну від Йосифінської чи Францисканської які є не дуже обємні (замовив вже для третього села). Замовляти лише по окремих прізвищах нелогічно маючи опрацьовані Метрики. --- Стефурак, Левкун, Чуревич, Зеленевич, Ківнюк, Лесюк, Данилюк, Кріпчук (Крепчук), Куц, Попик, Вертипорох, Козьмин, Мельничук, Ревтюк, Шовгенюк, Панько, Юращук, Ґрещук, Горішний, Ванджура, Жолоб, Поварчук (Пивоварчук), Лубів, Ісайчук (Ісаїв)
Попович-Турець | | |
Vladimir StadnichukMH: U5a2b. PH: I-FT220052  Донецк, Украина Сообщений: 1301 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 1394 | Наверх ##
18 июля 2011 20:34 18 июля 2011 20:47 Balymba написал: [q] Я дуже б хотів замовити Журнал обліку земельних ділянок, але не маю навіть уявлення на скільки він "потягне" [/q]
Я б без жодного сумніву, електронною поштою чи телефоном, так і запитав би: скільки коштуватиме копіювання «Журналу обліку земельних ділянок». Питання цілком зрозуміле, логічне та просте. Мають відповісти. Balymba написал: [q] Замовляти лише по окремих прізвищах нелогічно маючи опрацьовані Метрики.[/q]
З одного боку – так. Через зміну номеру дому (заміжжя, прийми), прізвища (заміжжя) родинні зв’язки не дуже зрозумілі, прозорі. Якщо ж маєш прив’язку до чогось менш мінливого (земля, наприклад) можна відслідкувати братів, дядьків, сестер, тіток… З іншого боку, я, наприклад, не можу дати ладу двом родинам Стадничуків, одна з яких – моя, а інша – за моїми розрахунками – була «моєю» десь на рівні прадіда прадіда або прапрадіда прадіда. А не можу за однієї причини – відсутності церковних метрик. Тобто, якщо і матиму зріз за якийсь певний період, він буде на кшталт зрізаної піраміди – без чітких горизонтальних зв’язків (навіть на рівні Patrini), з передбачуваними, але не доказовими вертикальними зв’язками. Єдине, для чого того (умовно зайвого) матеріалу буде достатньо, так це для гіпотез та припущень. Наприклад: У Жукові воднораз жило два Онуфрія Стадничука. Одним з них був Онуфрій, син млинаря Теодора та Анастасії Боховец. Народився у ~ 1811-му році, мешкав у будинку № 10. Другим Онуфрієм Стадничуком був мій предок – син Івана, онук Миколи. Мешкав у будинку № 71. То, може, Теодор та Іван були рідними братами – дітьми Миколи, що мешкав у будинку № 17? Зрозуміло, якщо я якось відстежу рух землі, і в тому русі будуть Микола, Теодор та Іван, це дозволить мати певне обґрунтування. Але впевненість – ні. --- Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)
Balymba Україна Карпати Сообщений: 1167 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 1295 | Наверх ##
18 июля 2011 23:20 Vladimir Stadnichuk написал: [q] У Жукові воднораз жило два Онуфрія Стадничука. Одним з них був Онуфрій, син млинаря Теодора та Анастасії Боховец. Народився у ~ 1811-му році, мешкав у будинку № 10. Другим Онуфрієм Стадничуком був мій предок – син Івана, онук Миколи. Мешкав у будинку № 71. То, може, Теодор та Іван були рідними братами – дітьми Миколи, що мешкав у будинку № 17?[/q]
У мене є ще краща "заморочка": приблизно 1820 роки народилися ТРИ мої предки Левкун Миколи сини Василя, а в Францисканській метриці всього два Василя Левкуна  Де ж третій. Те що два із них чи навіть три могли бути рідними братами виключено - їхні діти одружувалися між собою в різних комбінаціях. Напевне треба брати до уваги, що не всі жителі були показані в Й та Ф, а тільки голови сімейств. Щодо Метрик то я мав на увазі опрацьовані саме Йосифінську та Францискаську. Правда недавно отримав інформацію про те, що можливо в одному потаємному місці збереглися метричні книги, яких немає в архіві. Вчора оглядав те місце - виглядає, що дійсно там може бути тайник. Невже повезе? --- Стефурак, Левкун, Чуревич, Зеленевич, Ківнюк, Лесюк, Данилюк, Кріпчук (Крепчук), Куц, Попик, Вертипорох, Козьмин, Мельничук, Ревтюк, Шовгенюк, Панько, Юращук, Ґрещук, Горішний, Ванджура, Жолоб, Поварчук (Пивоварчук), Лубів, Ісайчук (Ісаїв)
Попович-Турець | | |
18 июля 2011 23:37 Balymba написал: [q] недавно отримав інформацію про те, що можливо в одному потаємному місці збереглися метричні книги, яких немає в архіві. Вчора оглядав те місце - виглядає, що дійсно там може бути тайник. Невже повезе?[/q]
Так. Генеалогія – це газована суміш загадок та таємниць :-). Ви там уважніше придивляйтесь. Може й мій Жуків/Жуков у тій схованці опинився :-)? А чому б ні? До речі… А по букіністах та колекціонерах ніхто з панства не шукав? Я б залюбки заплатив навіть за цифрову копію метрик, що їх на разі не знайдено. --- Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)
| jakit Латвия , Рига. Украина, Дрогобыч Сообщений: 157 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 208
| Наверх ##
21 июля 2011 18:47 Balymba , такі "заморочки" зустрічаються у кожного дослідника особливо , коли відсутні чи не повні метричні книжки. Особисто розбирався з ЧОТИРМА повними однофамільцями. Коли б не різні номери будинків то була б труба. Мені помогли інвентарі та різні "випадкові " документи ( де були зазначені власники з номерами буд. ) Balymba написал: [q] Напевне треба брати до уваги, що не всі жителі були показані в Й та Ф, а тільки голови сімейств. [/q]
Так і є. В Й. та Ф. метриках не вказані халупники бо в них не було землі ( їх можна знайти в інвентарі ) Vladimir Stadnichuk написал: [q] А по букіністах та колекціонерах ніхто з панства не шукав?[/q]
Марна справа. Навіть не можу собі уявити , як це здійснити ? | | |
21 июля 2011 19:18 jakit написал: [q] Balymba написал:
[q] Напевне треба брати до уваги, що не всі жителі були показані в Й та Ф, а тільки голови сімейств. [/q]
Так і є. В Й. та Ф. метриках не вказані халупники бо в них не було землі ( їх можна знайти в інвентарі )
[/q]
Я маю на увазі не халупників, а те, що якщо господарство переходило одному синові, то інші напевне вважалися членами сімї. У підписах місцевих урядовців, тобто "присяжних" і в Й і в Ф зустрічаються імена, яких немає серед власників грунтів. Не думаю, що присяжними могли бути халупники, очевидно йде мова про синів чи братів власників господарств. jakit написал: [q] Vladimir Stadnichuk написал:
[q] А по букіністах та колекціонерах ніхто з панства не шукав? [/q]
Марна справа. Навіть не можу собі уявити , як це здійснити ? [/q]
Один з учасників цього форуму повідомляв, що він купив Метричні книги по містечку Кути Івано-Франківської області. --- Стефурак, Левкун, Чуревич, Зеленевич, Ківнюк, Лесюк, Данилюк, Кріпчук (Крепчук), Куц, Попик, Вертипорох, Козьмин, Мельничук, Ревтюк, Шовгенюк, Панько, Юращук, Ґрещук, Горішний, Ванджура, Жолоб, Поварчук (Пивоварчук), Лубів, Ісайчук (Ісаїв)
Попович-Турець | | |
21 июля 2011 23:47 Balymba написал: [q] Один з учасників цього форуму повідомляв, що він купив Метричні книги по містечку Кути Івано-Франківської області[/q]
Дякую. Вже знайшов відповідну тему. --- Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)
22 июля 2011 0:04 jakit написал: [q] Марна справа. Навіть не можу собі уявити , як це здійснити ?[/q]
Перший напрямок – пошук магазинів через Інтернет. Наприклад, Івано-Франківськ (Івано-Франківська обл.), вулиця Незалежності, 19, Тел.: 03422 751371. Другий напрямок – ринки антикваріату (в т.ч. - «блошині»). І в першому, і в другому випадку основна мета – знайомство з людиною, яка знає, у кого що може бути, є, або буває. --- Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)
| roznjativ Сообщений: 84 На сайте с 2010 г. Рейтинг: 62
| Наверх ##
22 июля 2011 1:19 Vladimir Stadnichuk написал: [q] Перший напрямок – пошук магазинів через Інтернет. Наприклад, Івано-Франківськ (Івано-Франківська обл.), вулиця Незалежності, 19, Тел.: 03422 751371. Другий напрямок – ринки антикваріату (в т.ч. - «блошині»). І в першому, і в другому випадку основна мета – знайомство з людиною, яка знає, у кого що може бути, є, або буває.[/q]
У Франківську є такі колекціонери, як Коцаба. В них щось очевидно має бути цікаве. Принаймні, деякі старі документи в них купував. Щодо букіністичних книгарень щось мені сумнівно. На Незалежності, у Франківську, здається звичайний магазин. У Львові є букіністична крамниця "Класикон", теж нічого особливого там не бачив. Щось таке, як і біля пам"ятника Федорову. Є одна книгарня, здається на Валовій. Двері завше зачинені, вхід через дзвінок на домофон. Лише для обраних осіб. ось там може бути щось вартісне. | | |
|