Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊
Этот раздел - ГЕОГРАФИЧЕСКИЙ - по указанным регионам.
Просьба фамильные темы создавать и размещать в фамильном разделе https://forum.vgd.ru/?ct=1

i.gif ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ на то, что
ВСЕ украинские разделы и темы закрыты для редактирования...
Напечатав свое сообщение, не поленитесь проверить его на предмет грамматических ошибок и неточностей в изложении
через опцию "Предварительный просмотр"...и только потом отправляйте на форум через опцию "Отправить"..

[q]
Гос. архив Хмельницкой области (ГАХО (ДАХО)) https://forum.vgd.ru/1474/
Гос. архив Львовской области (ГАЛО) https://forum.vgd.ru/9032/
Гос. архив Тернопольской области (ГАТО(ДАТО)) https://forum.vgd.ru/5030/
Гос. архив Ровенской области (ГАРО (ДАРО)) https://forum.vgd.ru/1476/
Гос. архив Черновицкой области (ГАЧО (ДАЧО)) https://forum.vgd.ru/3518/
Гос. архив Житомирской области (ГАЖО (ДАЖО)) https://forum.vgd.ru/1473/
Гос. архив Волынской области (ГАВО (ДАВО)) https://forum.vgd.ru/1475/
ЦГИАЛ г. Львов https://forum.vgd.ru/484/3191/ Каталоги МК и где искать дела здесь https://forum.vgd.ru/post/484/3191/p2013162.htm#pp2013162
Список каталогов FamilySearch.org https://nashipredki.com/familysearch
[/q]

i.gif Коллеги, просьба не забалтывать ИНФОРМАТИВНЫЕ темы, которые (без вопросов/ответов).
При цитировании оставляйте только ту часть, на которую даете ответ, или задаете вопрос, остальное отсекайте (удаляйте).
Не надо копировать многоступенчатый диалог.
Если непонятно, как это сделать: в правом нижнем углу сообщения на которое хотите ответить нажмите опцию «Ник» и после этого вставьте фразу, на которовую отвечаете в следующий шаблон: [q] Фраза на которую отвечаете [/q]

Ведем дискуссии в рамках приличия, не нанося друг другу взаимных обид и оскорблений.
Взвешенно и аргументировано обсуждаем вопросы/ответы участников, работающих по регионам раздела.

Ивано-Франковская область - общие вопросы

Диалоговая тема (вопросы/ответы)

← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 25 26 27 28  29 30 31 32 33 ... 108 109 110 111 112 113 Вперед →
Модераторы: Tomilina, secere
Vladimir Stadnichuk
MH: U5a2b. PH: I-FT220052

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 1394

Balymba написал:
[q]
До речі щодо оплати замовлень - у Вас траплявся випадок, коли Ви відмовлялись оплачувати?
[/q]

Якось робив запит для одного пана з Польщі. Чи то Йосифінська метрика, чи то Францисканська. Запит було виконано. Нікого з прізвищем пана не знайшли. Як згодом виявилося, пан не був впевнений в тому, що його пращури саме з того населеного пункту, по якому я робив запит. Архівом роботу було зроблено, та результати не були нікому потрібні. Згодом, коли я дзвонив до архіву, мені м’яко пояснили, що такі «дослідники» їм не до вподоби. Але конфлікт було вичерпано: я запропонував оплачувати всі свої запити, незалежно від результату.
Попередній єдиний невдалий мені простили.
---
Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)

Кто не понял своего прошлого, вынужден пережить его снова
Сиддхартха Гаутама (Будда)
Balymba

Balymba

Україна Карпати
На сайте с 2008 г.
Рейтинг: 1295

Vladimir Stadnichuk написал:
[q]

Balymba написал:
[q]
До речі щодо оплати замовлень - у Вас траплявся випадок, коли Ви відмовлялись оплачувати?
[/q]
Якось робив запит для одного пана з Польщі. Чи то Йосифінська метрика, чи то Францисканська. Запит було виконано. Нікого з прізвищем пана не знайшли. Як згодом виявилося, пан не був впевнений в тому, що його пращури саме з того населеного пункту, по якому я робив запит. Архівом роботу було зроблено, та результати не були нікому потрібні. Згодом, коли я дзвонив до архіву, мені м’яко пояснили, що такі «дослідники» їм не до вподоби. Але конфлікт було вичерпано: я запропонував оплачувати всі свої запити, незалежно від результату. Попередній єдиний невдалий мені простили.
[/q]

В даному випадку звичайно оплачувати потрібно незалежно від результату - негативний результат теж результат. Але у кожного є межа фінансових можливостей - одне діло коли це цифри скажемо з двома нулями, інше - коли з трьома biggrin1.gif
Я дуже б хотів замовити Журнал обліку земельних ділянок, але не маю навіть уявлення на скільки він "потягне", на відміну від Йосифінської чи Францисканської які є не дуже обємні (замовив вже для третього села). Замовляти лише по окремих прізвищах нелогічно маючи опрацьовані Метрики.
---
Стефурак, Левкун, Чуревич, Зеленевич, Ківнюк, Лесюк, Данилюк, Кріпчук (Крепчук), Куц, Попик, Вертипорох, Козьмин, Мельничук, Ревтюк, Шовгенюк, Панько, Юращук, Ґрещук, Горішний, Ванджура, Жолоб, Поварчук (Пивоварчук), Лубів, Ісайчук (Ісаїв)
Попович-Турець
Vladimir Stadnichuk

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.

Balymba написал:
[q]
Я дуже б хотів замовити Журнал обліку земельних ділянок, але не маю навіть уявлення на скільки він "потягне"
[/q]

Я б без жодного сумніву, електронною поштою чи телефоном, так і запитав би: скільки коштуватиме копіювання «Журналу обліку земельних ділянок». Питання цілком зрозуміле, логічне та просте. Мають відповісти.

Balymba написал:
[q]
Замовляти лише по окремих прізвищах нелогічно маючи опрацьовані Метрики.
[/q]

З одного боку – так. Через зміну номеру дому (заміжжя, прийми), прізвища (заміжжя) родинні зв’язки не дуже зрозумілі, прозорі.
Якщо ж маєш прив’язку до чогось менш мінливого (земля, наприклад) можна відслідкувати братів, дядьків, сестер, тіток…
З іншого боку, я, наприклад, не можу дати ладу двом родинам Стадничуків, одна з яких – моя, а інша – за моїми розрахунками – була «моєю» десь на рівні прадіда прадіда або прапрадіда прадіда.
А не можу за однієї причини – відсутності церковних метрик.
Тобто, якщо і матиму зріз за якийсь певний період, він буде на кшталт зрізаної піраміди – без чітких горизонтальних зв’язків (навіть на рівні Patrini), з передбачуваними, але не доказовими вертикальними зв’язками.
Єдине, для чого того (умовно зайвого) матеріалу буде достатньо, так це для гіпотез та припущень. Наприклад:

У Жукові воднораз жило два Онуфрія Стадничука. Одним з них був Онуфрій, син млинаря Теодора та Анастасії Боховец. Народився у ~ 1811-му році, мешкав у будинку № 10. Другим Онуфрієм Стадничуком був мій предок – син Івана, онук Миколи. Мешкав у будинку № 71. То, може, Теодор та Іван були рідними братами – дітьми Миколи, що мешкав у будинку № 17?

Зрозуміло, якщо я якось відстежу рух землі, і в тому русі будуть Микола, Теодор та Іван, це дозволить мати певне обґрунтування. Але впевненість – ні.
---
Помощь в ГАДО (Гос. архив Донецкой области), ГАИФО (Держ. архiв Iвано-Франкiвської областi), ГАРО (Гос. архив Ростовской области), ЦГИАЛ (ЦДІАЛ)

Balymba

Balymba

Україна Карпати
На сайте с 2008 г.

[q]
У Жукові воднораз жило два Онуфрія Стадничука. Одним з них був Онуфрій, син млинаря Теодора та Анастасії Боховец. Народився у ~ 1811-му році, мешкав у будинку № 10. Другим Онуфрієм Стадничуком був мій предок – син Івана, онук Миколи. Мешкав у будинку № 71. То, може, Теодор та Іван були рідними братами – дітьми Миколи, що мешкав у будинку № 17?
[/q]

У мене є ще краща "заморочка": приблизно 1820 роки народилися ТРИ мої предки Левкун Миколи сини Василя, а в Францисканській метриці всього два Василя Левкуна dntknw.gif Де ж третій. Те що два із них чи навіть три могли бути рідними братами виключено - їхні діти одружувалися між собою в різних комбінаціях.
Напевне треба брати до уваги, що не всі жителі були показані в Й та Ф, а тільки голови сімейств.
Щодо Метрик то я мав на увазі опрацьовані саме Йосифінську та Францискаську. Правда недавно отримав інформацію про те, що можливо в одному потаємному місці збереглися метричні книги, яких немає в архіві. Вчора оглядав те місце - виглядає, що дійсно там може бути тайник. Невже повезе?
---
Стефурак, Левкун, Чуревич, Зеленевич, Ківнюк, Лесюк, Данилюк, Кріпчук (Крепчук), Куц, Попик, Вертипорох, Козьмин, Мельничук, Ревтюк, Шовгенюк, Панько, Юращук, Ґрещук, Горішний, Ванджура, Жолоб, Поварчук (Пивоварчук), Лубів, Ісайчук (Ісаїв)
Попович-Турець
Vladimir Stadnichuk

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.

Balymba написал:
[q]
недавно отримав інформацію про те, що можливо в одному потаємному місці збереглися метричні книги, яких немає в архіві. Вчора оглядав те місце - виглядає, що дійсно там може бути тайник. Невже повезе?
[/q]

Так. Генеалогія – це газована суміш загадок та таємниць :-). Ви там уважніше придивляйтесь. Може й мій Жуків/Жуков у тій схованці опинився :-)? А чому б ні?
До речі… А по букіністах та колекціонерах ніхто з панства не шукав? Я б залюбки заплатив навіть за цифрову копію метрик, що їх на разі не знайдено.
---

jakit

Латвия , Рига. Украина, Дрогобыч
На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 208
Balymba , такі "заморочки" зустрічаються у кожного дослідника особливо , коли відсутні чи не повні метричні книжки. Особисто розбирався з ЧОТИРМА повними однофамільцями. Коли б не різні номери будинків то була б труба. Мені помогли інвентарі та різні "випадкові " документи ( де були зазначені власники з номерами буд. )

Balymba написал:
[q]
Напевне треба брати до уваги, що не всі жителі були показані в Й та Ф, а тільки голови сімейств.
[/q]

Так і є. В Й. та Ф. метриках не вказані халупники бо в них не було землі ( їх можна знайти в інвентарі )

[q]
А по букіністах та колекціонерах ніхто з панства не шукав?
[/q]

Марна справа. Навіть не можу собі уявити , як це здійснити ?
Balymba

Balymba

Україна Карпати
На сайте с 2008 г.

jakit написал:
[q]
Balymba написал:

[q]

[/q]

Так і є. В Й. та Ф. метриках не вказані халупники бо в них не було землі ( їх можна знайти в інвентарі )
[/q]

Я маю на увазі не халупників, а те, що якщо господарство переходило одному синові, то інші напевне вважалися членами сімї. У підписах місцевих урядовців, тобто "присяжних" і в Й і в Ф зустрічаються імена, яких немає серед власників грунтів. Не думаю, що присяжними могли бути халупники, очевидно йде мова про синів чи братів власників господарств.

jakit написал:
[q]

[q]

А по букіністах та колекціонерах ніхто з панства не шукав?
[/q]

[/q]

Один з учасників цього форуму повідомляв, що він купив Метричні книги по містечку Кути Івано-Франківської області.
---
Попович-Турець
Vladimir Stadnichuk

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.

Balymba написал:
[q]
Один з учасників цього форуму повідомляв, що він купив Метричні книги по містечку Кути Івано-Франківської області
[/q]

Дякую. Вже знайшов відповідну тему.
---

Vladimir Stadnichuk

Vladimir Stadnichuk

Донецк, Украина
На сайте с 2009 г.

jakit написал:
[q]
[/q]

Перший напрямок – пошук магазинів через Інтернет. Наприклад, Івано-Франківськ (Івано-Франківська обл.), вулиця Незалежності, 19, Тел.: 03422 751371.
Другий напрямок – ринки антикваріату (в т.ч. - «блошині»).
І в першому, і в другому випадку основна мета – знайомство з людиною, яка знає, у кого що може бути, є, або буває.
---

roznjativ

На сайте с 2010 г.
Рейтинг: 62

[q]
Перший напрямок – пошук магазинів через Інтернет. Наприклад, Івано-Франківськ (Івано-Франківська обл.), вулиця Незалежності, 19, Тел.: 03422 751371.
Другий напрямок – ринки антикваріату (в т.ч. - «блошині»).
І в першому, і в другому випадку основна мета – знайомство з людиною, яка знає, у кого що може бути, є, або буває.
[/q]
У Франківську є такі колекціонери, як Коцаба. В них щось очевидно має бути цікаве. Принаймні, деякі старі документи в них купував.
Щодо букіністичних книгарень щось мені сумнівно. На Незалежності, у Франківську, здається звичайний магазин. У Львові є букіністична крамниця "Класикон", теж нічого особливого там не бачив. Щось таке, як і біля пам"ятника Федорову. Є одна книгарня, здається на Валовій. Двері завше зачинені, вхід через дзвінок на домофон. Лише для обраних осіб. ось там може бути щось вартісне.
← Назад    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 25 26 27 28  29 30 31 32 33 ... 108 109 110 111 112 113 Вперед →
Модераторы: Tomilina, secere
Вверх ⇈