Полтава и литература
произведения полтавчан, произведения о Полтаве
PElenaМодератор раздела  Луганск Сообщений: 6803 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 5931 | Наверх ##
11 августа 2011 23:02 11 августа 2011 23:07 Пісня про матір
Слова: Борис Олійник. Музика: Ігор Поклад Виконують: Раїса Цапун, Ансамбль народної музики Мереживо Таїсія Повалій Еріка
Посіяла людям літа свої, літечка житом, Прибрала планету, послала стежкам споришу, Навчила дітей, як на світі по совісті жити, Зітхнула полегко - і тихо пішла за межу.
- Куди ж це ви, мамо?! - сполохано кинулись діти. - Куди ж ви, бабусю? - онуки біжать до воріт. Та я недалечко... де сонце лягає спочити. Пора мені, діти... А ви вже без мене ростіть.
- Та як же без вас ми?.. Та що ви намислили, мамо? - А хто нас, бабусю, У сон поведе у казках? - А я вам лишаю всі райдуги із журавлями І срібло на травах, і золото на колосках.
Не треба нам райдуг, не треба нам срібла і злота, Аби тільки ви чекали на нас край воріт. Та ми переробим усю вашу вічну роботу, - Лишайтесь, матусю. Навіки лишайтесь. Не йдіть. --- Пономаренко, Пасечные /Полтавская/, Береговые, Вервейко /Курская, Белгородская/
Мой дневник | | |
PElenaМодератор раздела  Луганск Сообщений: 6803 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 5931 | Наверх ##
11 августа 2011 23:04 11 августа 2011 23:11 Пісня про матір (Мамо, вечір догоря...)
Слова: Борис Олійник Музика: Ігор Поклад Виконує: Ніна Матвієнко (альбом "Найкраще")
Мамо, вечір догоря, Вигляда тебе роса, Тільки ти, немов зоря, Даленієш в небеса, Даленієш, як за віями сльоза.
Ти від лютої зими Затуляла нас крильми, Прихилялася Теплим леготом. Задивлялася білим лебедем, Дивом-казкою За віконечком,- Сива ластівко, Сиве сонечко.
Сад вишневий на порі, Повернулись журавлі. А мені, як до зорі, Долітати на крилі Все до тебе, як до вічної зорі.
Там, де ти колись ішла, Тиха стежка зацвіла Вечоровою матіолою, Житом-долею світанковою, Житом-казкою, Юним соняхом,- Сива ластівко, Сиве сонечко. --- Пономаренко, Пасечные /Полтавская/, Береговые, Вервейко /Курская, Белгородская/
Мой дневник | | |
11 августа 2011 23:13 Мати наша, сивая горлиця
Слова: Борис Олійник Музика: Іван Карабиць Виконують: Лідія Михайленко Іван Карабиць
Мати наша, сивая горлиця, Все до її серденька горнеться: Золота бджола намистиною, Небо празниковою хустиною, Сивий дуб прокуреним прадідом, Білочка мальованим пряником.
Мати наша, сивая горлиця, Все до її серденька горнеться: Хата ластівками над стріхою, А береза вранішнім солодом, Жура-журавель над криницею Чистою сльозою-водицею.
А земля пшеницею ярою, А літа замисленим явором, Що із сорок першого журиться: "Де ж це, молодице, твій суджений?"
Мати наша, сивая горлиця, Все до її серденька горнеться: Хата ластівками над стріхою, А туман вдовиною втіхою, Крашанкою сонечко в миснику, А вона до всіх до них піснею.
А земля... А літа... А вона до всіх до них піснею, Піснею... --- Пономаренко, Пасечные /Полтавская/, Береговые, Вервейко /Курская, Белгородская/
Мой дневник | | |
|