Коледа Коляда
Беларусь
Alesj Сообщений: 152 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 26 | Наверх ##
17 февраля 2009 21:47HELENA Шляхетная пані Алена! Дапамажыце, калі ласка! Не магу разабрацца. На расейскіх мапах ХІХ стагоддзя каля населенных пунктау стаіць: з - застенок, ф - фальварак, г. д. - панскі двор, кл. - могілкі. А што азначае ОК? Ніяк не магу здагадацца! Буду Вам вельмі удзячны! Загадзя дзякую! | | |
24 февраля 2009 23:01HELENA Паважаная пані Алена! Высылаю Вам мапу, думаю, што Х!Х стагоддзя! Тут Вы знойдзеце ОК і можа расшыфруеце. У мяне пакуль не атрымалася! Па сваіх мясцінах магу даць кансультацыю! Звярніце увагу, што мой прадзед Пісарык Саука недалёка ад Вашых Забел (1 км) можа з засцека Сцяпкова! Як у Вас справы з Труханавіцкай царквой? PS. Я Вашы лісты чаму-та на пошце не бачу! Толькі, калі зайду на форум! | | |
9 апреля 2009 16:12HELENA, DROZD Паважанае спадарства! Я набыу кнiгу: "Судебная книга витебского воеводы Клачко 1533-1540 г.г." (Лiоуская метрыка). Якiя прозвiшчы можна там паглядзець, чые продкi жылi на Вiцебшчыне? | | |
Helena Минск Сообщений: 2507 На сайте с 2005 г. Рейтинг: 2419 | Наверх ##
14 апреля 2009 12:44 AlesjЕздила в Москву 12 апреля на выставку по генеалогии и забыла Вас пригласить А было бы хорошо Вам с нами (Дима Дрозд тоже был) познакомиться. Будете в Беларуси - пишите нам! Репортажи с выставки здесь forum.svrt.ru/index.php?showtopic=3255&st=240&start=240 и здесь несколько фоток с моим участием http://picasaweb.google.ru/Zab...eat=email# | | |
| севрюк Участник
Брянск Сообщений: 50 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 33 | Наверх ##
21 января 2010 19:58 Alesj Мой предок Коляда Иван Артемьевич козак из села Тупичив Городнянского уезда Черниговской губернии 1824 года рождения. В 1886 году переселился с семьёй в Приморье. --- Коляда ,Почепня (Городнянский и Черниговский уезд Черниг.губ.--Воздвиженка,Уссурийск,ст.Пржевальская Приморский край ). , Бондарев ( Брянск) , Матросов (Трубчевский уезд д.Денисовка (Денисова Гута) | | |
22 января 2010 19:50 СЕВРЮК Добрый вечер! Наша фамилия имеет очень древние корни (Каляда - бел, Коляда - укр, Коледа - рус) Среди древних литвинов (теперешних бела русов) это один из многочисленных родов в районе Новогрудка (Беларусь-запад). 8-12 века - государство Литва, которое расширилось до теперешних Минска-Борисова. Мои предки проживали в районе Слуцка-Копыля, где и сейчас по полдеревни может проживать Коледов. В конце XVIII века из-за нехватки свободных земель, они переселялись на юг и восток! Так что продолжайте искать и Вы попадете из Черниговской области в центр Беларуси! Успехов Вам! --- Ищу: Радзюкевич Нестер Тимофеевич, Писарик Савелий (Саука), Каляда (Коледа) Антон, Каляда Агафия Калистратовна | | |
campsis59Частный специалист  Латвия Рига Сообщений: 10885 На сайте с 2008 г. Рейтинг: 4456 | Наверх ##
19 февраля 2010 15:54
 | | |
1 июня 2010 14:51 HELENA Паважаная спадарыня! Зноу звяртаюся за дапамогай! За падказкай! Размова аб цётцы бацькi (Алюта Каляда), якая незамужняй з'ехала у Амерыку у 1912 годзе у 18-гадовым узросце (клерк яе запiсау ULITE(A) KOLEDA -). Карыстаючыся сайтам на форуме, я знайшоу, што яна плыла параходам "Цар" з Лiбавы i 28 кастрычнiка прыбыла у Ню-Ёрк, мела ужо дазвол на жыхарства i пасялiлася на SPRINGFIELD, 7 (магчыма Ню-Ёрк, цi нейкi гарадок). Далей iнфармацыi, пра замужаства цi яе смерць там няма! Дзе б можна было гэта пашукаць? Загадзя удзячны!
--- Ищу: Радзюкевич Нестер Тимофеевич, Писарик Савелий (Саука), Каляда (Коледа) Антон, Каляда Агафия Калистратовна | | |
Helena Минск Сообщений: 2507 На сайте с 2005 г. Рейтинг: 2419 | Наверх ##
2 июня 2010 11:56 Alesjhttp://search.ancestry.com/cgi...sln=KOLEDAПо этой ссылке находится Ваша Улита Коледа. Муж ее Роман Писарик. Но чтобы увидеть подробности - надо платить. У нас на форуме есть люди, которые имеют возможность посмотреть нужные документы. Ищите таких волонтеров в теме "Помощь в США". Удачи в поисках! | | |
16 июня 2010 13:28HELENA HELENA Добры дзень, Алена! Дзякуй Вам за дапамогу i падказкi. Мар'яна мне раскадзiравала на 85%, так што у Алюты аказалася не двое, а пяцера дзяцей (можа яшчэ не усе), жылi ад 83 да 103 гадоу!! Мой бацька пакуль жывы, вельмi прыемна было яму гэту навiну давесцi, што у яго былi тры стрыечныя сястры i два браты! Апошнi памер у 2003 годзе! Паустае наступнае пытанне: ЯК ЗНАЙСЦi iх дзяцей? Пакуль што я знайшоу толькi дату смерцi жонкi аднаго брата - яна была чэшкай! Гэту сцяну мы адпiхнулi далей!! Паважаная Алена! Але у мяне застаецца яшчэ адна сцяна - цяпер ужо дзядзька бацькi: Каляда Мацвей Калiстратавiч з Канюхоу (Жукоу). Калi пачалася вайна, ён служыу у войску i загiнуу на фронце. Гэта бацька ведае дакладна. Быу халастым. Год нараджэння павiнен быць, я думаю, 1915-1920. Я прагледзеу каля 1000 Каляд на ОБД, але яго не знайшоу. Я помню, Вы мне глядзелi кнiгi Памяцi па Слуцкаму раёну. Цяпер Канюхi Капыльскага раёну, пасля вайны, магчыма, Грэзкi раён Бабруйскай вобласцi. Але гэта не дакладна. Я проста сыходжу з таго, што пасля вайны ваенкамат раёна быу у Грэзку - гэта дакладна! А Канюхi недалёка ад Грэзка. Можа у Вас ёсць кнiга памяцi таксама Капыльскага раёну? Прашу прабачэння за турботы! З найлепшымi пажаданнямi Алесь. --- Ищу: Радзюкевич Нестер Тимофеевич, Писарик Савелий (Саука), Каляда (Коледа) Антон, Каляда Агафия Калистратовна | | |
|