Коледа Коляда
Беларусь
Alesj Сообщений: 152 На сайте с 2009 г. Рейтинг: 26 | Наверх ##
27 января 2009 20:56Радзюкевич, Каляда, Писарик Ищу предков со Слуцкого района Минской области, до и после войны 1941-45 г.г. - Гресский р-н Бобруйской области. До 1917 года возможен также Бобруйский уезд. Дед Радзюкевич Нестер Тимофеевич, 1900 г. р., уроженец д. Шищицы Слуцкого района, имел брата Алексея и сестру Александру, перед войной проживал в д. Старица Копыльского района; второй дед Каляда Антон, уроженец д. Шищицы Слуцкого района, умер после войны, у него был брат Платон; прадед Писарик Саука (Савелий), уроженец д. Степково около Гресска, умер в 1943 году от тифа, его дети Лимпа (Олимпиада), Саша (она), Николай, Люба; бабушка Каляда Агапа (Агафия) Калистратовна, уроженка д. Конюхи около Грозова (Копыльский р-н), имела сестру Серафиму и братьев Александра и Ивана (Янку) | | |
Litwin РБ Сообщений: 233 На сайте с 2005 г. Рейтинг: 132 | Наверх ##
27 января 2009 21:33 27 января 2009 21:37 ЗаСлуччыну
Абтрасалi з бярозаў лiсцё вятругi,
I гублялi рабiны чырвоныя слёзы,
Як пайшлi мы ў змаганне,
на раны, на згiн,
Абы яваю сталiся крозы.
Пайшлi мы, воi, з Божай ласкi
У бой за Случчыну сваю!
Нам дзiў, што сёння баюць казкi
Пра нас i песнi нам пяюць.
Аддавалi жыццё за сябе мы, за вас.
Беларусы-браты, i за сiнiя нiвы,
I за тое, каб нас не смактала дрыгва,
А раслi мы, аж свету надзiва.
Не штыхi i не кулi - жаролы гармат,
За адзiную зброю мы мелi каханне,
Грэла сэрца яно, хоць залеў лiстапад
I раслi ў рад магiлы за намi.
Не судзiла нам доля разгорыць зару,
Не судзiла даць шчасце ды волю Айчыне,
Дай жа Бог, каб унукi ўзнялi Беларусь
На узвышшы ахвярай i чынам.
Паклонiмся мужным продкам!
--- Ищу Нарбутович , Улас , Флерко,Буховец | | |
1 февраля 2009 18:30Helena Паважаная Алена! Я не ведаю пра гэтыя кнiгi. Можна iх набыць цяпер? Дзе яны выдавалiся? А так, калi Вам не цяжка, паглядзiце, калi ласка, у Шышчыцах: !. Радзюкевiч Несцер Цiмафеевiч 1900 г.нараджэння -1944 2. Каляда Антон, памер 1946-48 г.г. Сцяпкоу каля Грэска 1. Пiсарык Саука (Савелий) памер у 1943 г. Толькi калi не многа клопатау! --- Ищу: Радзюкевич Нестер Тимофеевич, Писарик Савелий (Саука), Каляда (Коледа) Антон, Каляда Агафия Калистратовна | | |
Helena Минск Сообщений: 2507 На сайте с 2005 г. Рейтинг: 2419 | Наверх ##
1 февраля 2009 22:22 Alesj По Слуцкому р-ну в двух томах, выдавалась в 2001. Купить разве что в букинистах (мне именно там и купили месяца два назад). Том 2. Грэскі сельсавет. Яны вярнуліся пераможцамі: ст. 90 Каляда Аляксандр Мікітавіч, н. у 1914, сяржант, камандзір гарматы, на фронце з 1941 па 1945, узнагароджаны медалямі "За адвагу", " За перамогу над Германіяй". Каляда Васіль Андрэевіч, н. у 1926, радавы, стралок, на фронце з ліпеня 1944 па сакавік 1945 Каляда Іван Іванавіч, н. у 1925, радавы, стралок, на фронце з чэрвеня 1944 па сакавік 1945 Каляда Міхаіл Платонавіч, н. у 1922, радавы, стралок, на фронце зліпеня 1944 па май 1945, узнагароджаны медалем "За адвагу". ст. 92 - 11 асоб з прозвішчам Пісарык і адзін Радзюкевіч (зраблю потым скан) | | |
1 февраля 2009 23:03 Alesj Том 2. Воіны-землякі, якія загінулі або прапалі без вестак. ст. 290 Веска Сцяпкова Толькі Каляда Аляксандр Якаўлевіч, прапаў без вестак у 1941 ст. 292-293 веска Шышчыцы, таксама трэба рабіць скан, бо есць фотаздымкі Пісарыкаў. | | |
2 февраля 2009 0:19 Olesya ChernitskajaА мне кажется, что Каляда и Колендо - совсем разные фамилии. Да и у Владислава на сайте шляхты Колендо есть, а Каляды нет http://www.nobility.by/families/k/index.shtmlТ.е. я бы этой статье не очень верила, надо бы сразу проконсультироваться у Владислава - лучше него никто шляхту из-под Слуцка не знает. | | |
2 февраля 2009 14:26 Alesj ст. 292
 | | |
2 февраля 2009 14:27 ст. 293
 | | |
2 февраля 2009 18:43 Olesya ChernitskajaЕсли я сомневаюсь - значит, вижу основания  Я не сомневаюсь, что взяты дела из НИАБа по Колендам и обработаны. Я сомневаюсь в другом - что Каляда и Колендо - одна фамилия. Что Каляда - шляхетская фамилия сомневаюсь... Обязательно спрошу у Владислава, потому что у меня в древе Верниковская вышла замуж за Колендо  Просто хватает случаев, когда исследователи недобросовестны - там не сошлось, там с натяжкой подходит, но выдают "результаты" под бурные аплодисменты. Мало ли что нам кажется и что нам хотелось бы... Считаю, что генеалогия - наука точная  И еще один момент - может, кто-то и может себе позволить ошибаться, принимать желаемое за действительное. Но не я - потому что делаю родословную для детей и не хочу, чтобы моим потомкам пришлось усомниться в добытых мной сведениях - перепроверять еще сложнее, чем с нуля все делать. Так что не завидуйте, Olesya Chernitskaja написал: [q] Кто бы моих Черницких вот так исследовал, начиная с 13 века. Просто повезло.[/q]
а лопату в руки - и копать, копать, копать | | Лайк (1) |
12 февраля 2009 13:11Форумчанам Я АТРЫМАУ НОВЫЯ ДАНЫЯ!!! а. Магчыма мой прапрадзед РАДЗЮКЕВIЧ ГРЫШКА (Григорий) (першая палова ХIХ стагоддзя) мой прадзед РАДЗЮКВIЧ ЦIМОХ (жонка Арына) меу брата МIХАЛЯ (жонка першая памерла, другая Ганна) i ФIЛIМОНА (жонка Палашка-Пелагея) Усе Шышчыцы. Хадзiлi у ГРЭСКУЮ ЦАРКВУ!?? в. мой дзед КАЛЯДА АНТОН меу брата ПЛАТОНА (жонка Лiда) i брата КАРНЕЯ (жонка Антоля) Усе Шышчыцы с. мой прадзед ПIСАРЫК САУКА (Савелий-Савва) са Сцяпкова каля Грэска. д. мой прадзед КАЛЯДА КАЛIСТРАТ з Канюхоу памiж Грозавам i Грэскам
Прозвiшча можа быць КАЛЯДА, КАЛЕДА, КОЛЕДА, КОЛЯДА Усе яны другая палова XIX - пачатак ХХ стагоддзя. | | |
|