Загрузите GEDCOM-файл на ВГД   [х]
Всероссийское Генеалогическое Древо
На сайте ВГД собираются люди, увлеченные генеалогией, историей, геральдикой и т.д. Здесь вы найдете собеседников, экспертов, умелых помощников в поисках предков и родственников. Вам подскажут где искать документы о павших в боях и пропавших без вести, в какой архив обратиться при исследовании родословной своей семьи, помогут определить по старой фотографии принадлежность к воинским частям, ведомствам и чину. ВГД - поиск людей в прошлом, настоящем и будущем!
Вниз ⇊

Волынская Губерния

Здесь объединены вопросы касающиеся данной территории и проживавщих на ней лиц.

Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 182 183 184 185 186 * 187 188 189 190 ... 487 488 489 490 491 492 Вперед →
Модератор: Asmodeika
4e1967
Новичок

На сайте с 2016 г.
Рейтинг: 8
Доброго дня.
Дослідження свого роду завело мене у Волинську область. Мій прадідусь, Баранюк Янко Семенович, згідно нижчевказаних документів, народився в с. Задиби, Турійського району, Волинської області в 1910р. В кінці 1930рр. Він в Абхазії зустрів мою прабабусю (яка родом із с. Суслівці, Летичівського району, Хмельницької області). В них в 1940р. народилась моя бабуся (документ додається). Станом на початок Другої світової війни їхня родина проживала в с. Радовичі, Турійського району, Волинської області. За даною адресою було надіслано повідомлення прабабусі про смерть чоловіка. Згідно даних (документи додаються) мій прадідусь пропав безвісті однак в реальності дожив разом із родиною до початку 1960року на території Вінницької області. За війну був двічі в полоні. В родині про період життя на Волині ніхто ніколи не знав. Прапрабабусю звали Ельжбета Мойсеївна (або Матвіївна, дуже нерозбірливо зроблено запис в погопсодарській книзі за 1950 рік) тому я допускаю, що як мінімум її лінія роду проживала якщо не на території Польші то на територіях які з нею граничать, але аж ніяк не південно-східна частина Вінницької області.
Хочу почати пошуки із сіл де проживала родина на Волині. Може комусь відомо чи збереглись якісь довоєнні погосподарські книги по даних селах. Знаю, що дана територія до 1939 входила до Речі Посполитої і що таке Волинські метрики, але там наче нічого не можу знайти. Можливо по даній території проводились якісь переписи, у звязку із приєднанням до РП, і Вам відомо де їх можна знайти чи продивитись то повідомте.
Буду дуже вдячний.
З повагою.

Прикрепленный файл: Загородна Є.Я. Народження.jpgЯнко.jpg, 263869 байтянко1.jpg, 131161 байтянко3.jpg, 266969 байт
Serhij Shynkar Snikers

Киев
На сайте с 2009 г.
Рейтинг: 342
Якщо Вам потрібне НЕ дерево роду з усіма дядьками-тітками і двоюрідними дідами, а прямий пошук предків, то краще звужувати пошук. Приміром, по Задибам, Метричні книги збереглися з 1798 по 1876, по Радовичам (Турійської волості) - по двом церквам- Св. Михайлівській і Покровській - приблизно за такі ж роки 1797-1876. Це ще десятки томів. А були ще Радовичі Володимир-Волинського повіту Порицької волості. Ви впевнені, в яких Радовичах вони жили? (це тільки по фондам ДАЖО). ПО Задибам у ДАВО - МК з 1827 по кінець 1930-х. До речі, є і 1910-1914 роки, вказаний Вами рік народження Янка Семеновича Баранюка. Теж саме по Радовичам - ще десятки томів. А у сповідних відомостях (вони якраз за 1910-1912 роки (ДАЖО) коли прадідусь мав уже бути народжений) вказаний склад сімї, імя по-батькові голови родини. Якщо поталанить - і старий дід, який жив із якимось із синів. Обовязково вказували вік. Щоправда дуже "від фонаря". Але в межах +/- 3 роки - переважно вкладалися. (Хоча трапляються кумедні випадки: батьку 31, сину 25 :-). Тоді маючи такий "скелет" можна точково замовляти Метричні книги, а не тупо листати всі за 80 років. Тим більше, у ДАВО є сповідні по Турійським Радовичам за 1936 рік. Там і решту родини можна вирахувати.
З повагою, Сергій
Zdislava
Участник

на юг от Брно
На сайте с 2016 г.
Рейтинг: 14

Serhij Shynkar Snikers написал:
[q]
Если действительно Остров - то Берестечко-местечко
[/q]

Эх, оказалось, что это совсем не тот Остров, о котором я сначала думала, confuse.gif а Остров -колония, находящаяся когда-то возле Губина (и сегодня несуществующая, разрушенная). Парафиальные книги, похоже, хранились в Несвиче (как и губинские) - но сегодня их искать где, не знает кто-нибудь?
Serhij Shynkar Snikers

Киев
На сайте с 2009 г.

Zdislava написал:
[q]
но сегодня их искать где, не знает кто-нибудь?
[/q]

Там же. В Госархиве Волынской области (г. Луцк) - Несвичский костел это Фонды 297 и 22. Книги рождений тоже с конца 17-го века. Самое главное, есть много Исповедных ведомостей по приходу, что значительно упрощает поиск.
Сафонова
Участник

Сафонова

На сайте с 2012 г.
Рейтинг: 45
Уважаемые форумчане!
Прадед родился в г.Заславле (Изяслав) в 1831г, православный. Может кто-то подскажет, возможно найти в архивах МК, исповедки или ревизские сказки?
Zdislava
Участник

на юг от Брно
На сайте с 2016 г.
Рейтинг: 14

Serhij Shynkar Snikers написал:
[q]
Там же. В Госархиве Волынской области (г. Луцк) - Несвичский костел это Фонды 297 и 22. Книги рождений тоже с конца 17-го века. Самое главное, есть много Исповедных ведомостей по приходу, что значительно упрощает поиск.
[/q]

Большое спасибо!
Serhij Shynkar Snikers

Киев
На сайте с 2009 г.

Сафонова написал:
[q]
радед родился в г.Заславле (Изяслав) в 1831г, православный. Может кто-то подскажет, возможно найти в архивах МК, исповедки или ревизские сказки?
[/q]

Метрические книги Заславской соборной церкви Преображения Господнего и Св. Николая Чудотворца за указанные года хранятся в Житомирском государсвенном архиве. Это Фонд 1 - Волынская духовная консистория.
Сафонова
Участник

Сафонова

На сайте с 2012 г.
Рейтинг: 45
Большое спасибо!!!
kil7755
Новичок

На сайте с 2016 г.
Рейтинг: 2
Доброго времени суток. Подскажите пожалуйста, мне стало известно, что у нас в роду были евреи но так как родителей и их родителей нет в живых можно ли как-то выяснить? Фамилия Шпак, знаю дедушка родился в Волынской области по бабушке еще не выяснил. Какие нужны данные и с чего начать?
---
ищу еврейские корни по фамилий Шпак из Украины
Юрий Y

На сайте с 2011 г.
Рейтинг: 148

kil7755 написал:
[q]
Доброго времени суток. Подскажите пожалуйста, мне стало известно, что у нас в роду были евреи но так как родителей и их родителей нет в живых можно ли как-то выяснить? Фамилия Шпак, знаю дедушка родился в Волынской области по бабушке еще не выяснил. Какие нужны данные и с чего начать?
[/q]

Имя,год рождения(хотя бы приблизительно),место рождения(хотя бы приблизительно). Потом можно написать запрос в архив указав эти данные.
---
С уважением, Юрий
    Вперед →Страницы: ← Назад 1 2 3 4 5 ... 182 183 184 185 186 * 187 188 189 190 ... 487 488 489 490 491 492 Вперед →
Модератор: Asmodeika
Вверх ⇈