| MaciejLozСоздайте аккаунт или войдите, чтобы отправить личное сообщение этому пользователю и увидеть его полные контактные данные |
Сообщения MaciejLoz (18)Тема: Лозинские (Łozińscy) 10.03.2025, 0:15
MaciejLoz написал:[q] Dzień dobry, szukam informacji na temat Ochotników Łozińskich Zaryaskich Militarystyczeskich. Swojczów/Kisielin. Szczególną uwagę należy zwrócić na możliwość szybkiego i łatwego udzielenia informacji na dany temat lub nawiązania z nimi kontaktu. gratulacje Maciej[/q]
Chodzi o miejscowość Oździutycze
|
Тема: Лозинские (Łozińscy) 10.03.2025, 0:14
Dzień dobry, Poszukuję informacji na temat Łozińskich zamieszkujących kiedyś miejscowość Oździutycze par. Swojczów/Kisielin. Osoby spokrewnione lub posiadające jakieś informacje na ich temat bardzo proszę o kontakt. pozdrawiam
Maciej
|
Тема: Лозинские Loziński 18.07.2024, 14:04
Dzień dobry,
poszukuję metryki urodzenia Ludwika Łozińskiego z Drohobycza. ur. 23.08.1902 r. Jeśli ktoś z Was jest w posiadaniu tej metryki bardzo proszę o pomoc.
interesuje mnie również informacja gdzie się urodził jego ojciec Jan Łoziński.
pozdrawiam
Maciej Łoziński
Я ищу свидетельство о рождении Людвика Лозинского из Дрогобыча. рожденный 23 августа 1902 г. Если у кого-то из вас есть этот сертификат, пожалуйста, помогите. Меня также интересует информация о том, где родился его отец Ян Лозинский. С уважением Мацей Лозиньски
|
Тема: Лозинские Loziński 14.07.2024, 16:34
Доброе утро,
Ищу интересную информацию, документы, фотографии о семье Лозинских.
С уважением
Мацей Лозиньски
|
Тема: Forum po polsku 24.06.2024, 15:25
Dzień dobry,
Czy macie może jalieś ciekawe dokumenty na temat Łozińskich?
Dziękuję
Pozdrawiam Maciej
|
Тема: Лозинские Loziński 22.06.2024, 23:31
Konstantin Ivanov написал:[q] MaciejLoz napisał: [Q] Mam nadzieję, że nie złamałeś regulaminu. [/Q]
W Rosji ta strona jest zabroniona.[/q]
rozumiem
|
Тема: Лозинские Loziński 14.06.2024, 13:25
Pilipec написал:[q] MaciejLoz napisał: [Q] Gdzie można uzyskać dostęp do źródła prawosławnego.
[/Q]
Możesz zacząć od przestudiowania list wyznaniowych prawosławnych. Jest to archiwum obwodu żytomierskiego, fundusz 1, inwentarz 74: 1912 - akta 168, 170, 1913 - akta 172, 173.
Księgi metryczne prawosławia wsi Kłębówka i Waśkowce w Żytomierzu zachowały się jedynie z okresu wcześniejszego
[/q]
Dzień dobry,
Dziękuję za cenne wskazówki. Czy dokumenty z Żytomierza są dostępne w internecie?
pozdrawiam
Maciej
|
Тема: Лозинские Loziński 13.06.2024, 10:09
Dzień dobry,
Jestem nowy na tym forum i poruszam się na ślepo.
Chce zlecić odpłatne szukanie
pozdrawiam
Maciej
|
Тема: Лозинские Loziński 12.06.2024, 22:06
Pilipec написал:[q] MaciejLoz Dobry wieczór! W Dzienniku Konfesjonału z 1915 roku parafii katolickiej, do której należała wieś Klubovka, nie ma nazwisk Łozińskich (Łuzinskich). Trzeba szukać w źródłach prawosławnych. W XIX wieku katolicy Łozińscy mieszkali w parafii, ale nie w Klubovce, ale w sąsiedniej wsi Waskowcy. Istnieje rewizyjna opowieść o Łozińskich w Waskowcach z roku 1795.
[/q]
Dziękuję,
Bardzo ciekawy dokument. Gdzie można uzyskać dostęp do źródła prawosławnego.
pozdrawiam
Maciej Łoziński
|
Тема: Лозинские Loziński 12.06.2024, 19:50
Tak to on:
Luzinsky Grigorij Iosipowicz Data urodzenia: __.__.1916 Miejsce urodzenia: Ukraińska SRR, obwód kamieniecko-podolski, rejon izyasławski, wieś. Klembówka Data i miejsce poboru: Izyaslavsky RVK, Ukraińska SRR, obwód kamieniecko-podolski, rejon izyasławski Data poboru: 30.03.1944 Stopień wojskowy: szeregowy Jednostka wojskowa: 3 MSB 29 Gwardii. MSBR 10. Strażnicy Tk 4 TA (II) 1 UkrF Wyjazd z jednostki wojskowej: 25.07.1944 Gdzie wyjechałeś: Zabity/zabity Data przybycia: 03.05.1944 Skąd przyleciałeś: 234 FZSP
Potrzebuję odszumkać jego przodków do XVIII w. Odpłatnie
|
Тема: Лозинские Loziński 12.06.2024, 19:46
Przepraszam, za dziwną pisownię. Tak tłumaczy to program.
|
Тема: Лозинские Loziński 12.06.2024, 16:55
Dzień dobry,
Tak, ten sam którego szukam. Interesują mnie tylko jego przodkowie, bo do informacji na temat potomków mam dostęp.
Czy ma pan dostęp do tego archiwum? Czy jest Pan w stanie sprawdzić te metryki?
pozdrawiam
Maciej Łoziński
|
Тема: Лозинские Loziński 12.06.2024, 13:45
Доброе утро,
Я уже проверил предложенную вами литературу. Это не тот же Питер. Единственный способ на данный момент — найти предков Гжегожа Лозиньского из Клембовки. Один из его предков будет ближайшим родственником моего Питера.
Спасибо за ваш ответ..
Maciej Łoziński
|
Тема: Лозинские Loziński 11.06.2024, 23:04
Dzień dobry,
Zwracam się z prośbą o pomoc w poszukiwaniach. Interesują mnie metryki/informacje na temat przodków :
Лозинський Григорій Йосифович 1918 року народження село Клубівка, Ізяславський район Хмельницького області. Службу в червоній армії проходив в місті Олико 5 травня 1941 року. Мобілізований 1944 року, кулеметник, рядовий,Погиб в бою в 1944 году, ему было 26 лет.
Tereny, gdzie urodził się Grzegorz Łoziński wchodziły w skład Imperium Rosyjskiego bo rozbiorach terytorialnych Rzeczpospolitej. Badanie DNA wykazało pokrewieństwo z Potomkami Grzegorza Łozińskiego oraz mamy to samo nazwisko. Potrzebuję odszukać jego potomków w linii męskiej na początek jeśli się da do drugiej połowy XVIII w. z informacją z jakich miejscowości pochodzili. Może idąc wstecz tą linią Łozińskich uda mi się zlokalizować miejsce narodzin mojego najstarszego przodka Piotra Łozińskiego, który mieszkał w miejscowości Barysz koło Monasterzysk (Galicja).Może uda się ustalić wspólnego przodka dla mojego Piotra i Grzegorza.
Proszę o pomoc. Jeśli macie Państwo jakieś propozycje lub pomysły proszę pisać.
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Maciej Łoziński
|
|
|